• 9.375.219 stemmen

Alternatieve titels: The Whispering Dead / Spooked

Geregisseerd door: Hunter G. Williams

Met onder meer: Chris Hayes, Jeff Stearns en Becka Adams

Plot The Crying Dead

"The Last Thing You'll Hear"

2008. De cast en crew van een reality show over paranormale gebeurtenissen begeven zich naar een locatie om er een pilot te schieten. Tijdens de eerste nacht beginnen ze vreemde, maar vage verschijningen te zien. Al snel veranderen deze in gewelddadige, spookachtige gebeurtenissen. Één voor één verliezen ze hun leven...

Chris Mitchel

Jeff Pierson

Becka Lassiter

Callie Brooks

avatar van Shinobi

Shinobi

"Do people actually buy this shit?"

De zoveelste found footage film, maar nog geen eens zo onaardig eigenlijk.

Het concept van een crew die op zoek gaat naar paranormale verschijnselen is wel lachen, omdat ze in deze film min of meer zulke tv-series op de hak nemen. Je ziet ze ook echt bespreken van wat wel werkt, wat niet en hoe bepaalde verschijnselen geënsceneerd (moeten) worden. De eerste helft van de film is dan ook erg luchtig met dit soort onzin en langzamerhand wordt de overgang gemaakt naar het tweede deel waarin het lekker losgaat.

De verlaten ziekenhuissetting speelt hier een grote rol in, het komt lekker creepy over. De spaarzame scares zijn goed gekozen en doordat ze op momenten minimaal in beeld worden gebracht, ga je jezelf als kijker afvragen of je ook daadwerkelijk iets in beeld hebt gezien. De manier waarop de crew één voor één wordt uitgeschakeld is erg nice gedaan, het deed me een beetje denken aan films als Paranormal Activity en [REC]. Verder doet de onbekende cast het naar behoren en nog belangrijker, de geesten zien er ook echt uit als geesten.

Al met al best een vermakelijke horror in het found footage genre en door de korte speelduur kijkt het prima weg.

3,0 Sterren.

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

One of the worst found footage movies ive ever seen !!!!!

avatar van brave71

brave71

leuke film, kijkt makkelijk weg

maar met een paar minpuntjes:

- als iemand 5 meter verderop gepakt word moet je wel behoorlijk doof zijn als je niets hoort

- het waarom is mij niet duidelijk geworden, aangezien het om de 3 meisjes ging

- het einde, te simpel/gemakkelijk