menu

Mercury Rising (1998)

mijn stem
2,90 (1149)
1149 stemmen

Verenigde Staten
Thriller / Drama
111 minuten

geregisseerd door Harold Becker
met Bruce Willis, Alec Baldwin en Miko Hughes

Een negen jarige autistische jongen heeft onbewust een zeer geheime code van het Amerikaanse leger gekraakt. Luitenant Nicholas Kudrow (Alec Baldwin) wil hem in het belang van de nationale veiligheid laten vermoorden. Maar hij heeft één probleem, de jongen wordt geholpen door FBI-agent Art Jeffries (Bruce Willis).

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=jkAGQJZFEmg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van jippie2010
2,0
Leeg en irritant, zo zou ik het willen samenvatten,
Simpel verhaal, voorspelbaar,
en weinig tot geen diepgang te bekennen.
Willis speelt m.i. ook inspiratieloos.
Tegenvaller. *2.0

avatar van Onderhond
2,0
Zeer matig.

En nogal droge actie/thriller, in die typische jaren 90 stijl. Bruce Willis past perfect in dit soort filmpjes, maar heeft dan wel een regisseur nodig die er ook iets leuks van maakt. Becker lijkt echter meer op automatische piloot te werken, waardoor er niet zo bijster veel te beleven valt.

Veel meer dan wat actie en een verplicht plotje hoef je niet te verwachten. Visueel is het echt drie keer niks, ook de soundtrack stelt weinig voor. Gewoon voer voor het videotheekschap met andere woorden. Eentje om tussen een hoop andere films te zetten in de hoop te kunnen teren op de betere films uit het genre.

Het plot is ook eerder ridicuul, de actie plichtsmatig. Het enige wat deze film nog redt van de complete ondergang, is het tempo. Het valt eigenlijk zelden stil, waardoor het toch nog een beetje weet te vermaken. Maar het is echt het absolute minimum.

Film om snel weer te vergeten, maar ik heb zo'n vermoeden dat dat wel vanzelf zal gaan.

2.0*

avatar van Chelsea94
2,0
Vervelende film, autisme wordt heel vreemd uitgebeeld, kind lijkt wel een robot waarvan de accu bijna leeg is

avatar van JanLo
4,0
Spetie schreef:
Typische dertien in een dozijn thriller, die zijn momenten heeft, maar verder weinig bijzonders te bieden heeft.

Ja Bruce Willis kan dit soort rollen altijd wel moeiteloos spelen en doet het dan ook best goed. Het jongetje is op sommige momenten nogal irritant met zijn geschreeuw, maar kwam verder wel redelijk overtuigend over als iemand met autisme. Alec Baldwin is dan wel wat minder overtuigend en speelt duidelijk op de automatische piloot.

Het grote probleem zit hem echter in het script, dat nogal wat gaten kent en soms ook behoorlijk ongeloofwaardig is. Hierdoor komt er ook nooit spanning om de hoek kijken en blijft de gehele toon van de film nogal zwak. Uiteindelijk is het allemaal niet zo heel boeiend en is het een standaard werkje dat men de volgende dag alweer vergeten is.

2,0*
Het is geen groot probleem, jij vindt dat, en daar is op zich niks mis meet. Ik vind de dingen die jij een probleem noemt dus geen probleem! Ik vind het een prachtige film!

avatar van Thomas83
2,5
Erg doorsnee film, maar ik vond hem eigenlijk wel leuk vanaf het moment (nog rijkelijk ver in de film) dat Willis' personage met dat jongetje op de vlucht slaat, ook al bevat de film geen actiescène die blijft hangen. De plot is natuurlijk wel ongelofelijk dom en ongeïnspireerd. Willis speelt op de automatische piloot, en die kindacteur kan gewoon niet beter. Vaak zie je in dit soort rollen dan het kind te overdreven spelen, maar in elk geval nog daadwerkelijk acteren. Ik weet niet wat ik hier nou van moest maken. Het leek eerder alsof die jongen een lobotomie had ondergaan.

Baldwin is nog het leukste aan de hele film in een lekker gladde en smerige rol. Dickens is ook best charmant, maar wel in een vrij nutteloze en vreemd laat geïntroduceerde babysitter-rol. Blijkbaar moest er nog een vrouw in de film, omdat die beter met kinderen om kunnen gaan of zo. Ze had ook net zo goed geen naam kunnen krijgen en in de castlijst kunnen staan onder "decent caring person". Een van de vele dingen in die film die nergens op slaan. Maar ja, de film is toch leuker dan ik hem zou moeten vinden. Een dikke 2.5*.

avatar van Hereistom
4,0
Dat ik deze nog niet eerder had gezien! Dit was best een vermakelijke film!

avatar van pierre18
2,5
Redelijk te pruimen hoewel de uitwerking van het verhaal helemaal nergens op slaat. Een autistisch jongetje kraakt een niet te kraken code. Ondenkbaar maar leuk bedacht. Vervolgens schieten we iedereen daar om heen maar neer om het kind te bemachtigen. Dom en ongeloofwaardig maar daar hadden films uit de jaren 80 en 90 wel vaker last van. En stel, je hebt dat kind te pakken en wat dan? We geven de misdadigers een belangrijke politieke rol om het gevaar groter te maken en zo lijkt het nog wat. Helaas, allemaal ongeloofwaardig. De enige die de boel redt is Bruce Willis. De rest van de cast is opvulling.

3,0
Aardige film rond een autistisch jochie dat een nationaal veiligheidsrisico wordt als hij een super complexe code weet te kraken. Vervolgens ontstaat een kat en muis spel tussen wat aan lager wal geraakte FBI agent (Willis) en de NSA topman (Baldwin).

Bruce Willis grociert na zijn Die Hard doorbraak in lopende band films, zo ook deze. Verder was vooral het einde wat teleurstellend en te gelikt. Maar film was niet echt vervelend, saai of langdradig.

4,5
Goede film ja.mer dat veel mensen niet zien wat autist of savant in houdt

avatar van IH88
3,0
“You are a stranger.”

Bruce Willis heeft al ontelbare keren dit soort rollen gespeeld, maar als ‘allemans actieheld’ blijft hij ongeëvenaard. Mercury Rising is geen bijzondere film en voelt echt aan als zo'n oubollige jaren 90 actiethriller, maar Willis heeft er duidelijk zin in. En dat zorgt er eigenlijk gelijk al voor dat het niveau stijgt, en de film op z'n minst vermakelijk is om naar te kijken. Mercury Rising is geen uitzondering op die regel.

avatar van Kondoro0614
2,0
“Sometimes you got something... just magic, and then it goes away. You had it, but the magic's gone.”

Zeer matige thriller film, en eentje van ‘Willis’ uit het boekje. De man heeft al talloze films van deze caliber op zijn naam staan maar het blijft altijd wel een beetje leuk om naar te kijken, hij doet waar hij goed in is en ook in deze film is dat aanwezig, al leunt de film heel erg op zijn schouders en weten de overige cast leden en zeker het verhaal zeker niet de vonk over te laten slaan waardoor het vuurwerk afgestoken word. Nee het is te standaard, en dat zit soms tegen. De film word naarmate toch steeds minder interessant om te volgen, en het is allemaal wel heel simpel.

De cast was redelijk. Zoals ik al zei weet ‘Willis’ gewoon wat die doet en doet waar hij goed in is, een bepaalde politieagent in een toch wat matig kat en muis spel filmpje. Het jochie vond ik aan de ene kant best irritant worden, ik weet niet of ‘Miko Hughes’ in het echt ook autistisch is maar een prima rol voor een jochie, al kan iedereen wel zo dom schreeuwen.

‘Mercury Rising’ is dus echt niet zo sterk als dat hij deed vermoeden. De film kijkt wat moeilijk en langzaam weg en weet vaker niet te boeien dan wel. Hoewel ‘Willis’ nog enige poging deed de film te redden waar ‘Harold Becker’ het vrij droog houdt en het uit laar komen als een standaard jaren negentig thriller film. Niks bijzonders dus.

2.0*

4,0
Supernatural schreef:
een super spannende film met willis.wat een goeie rol ook van miko hughes.en natuurlijk ook weer een geweldige rol van bruce willis.en het verhaal zit ook goed in elkaar.geniet elke keer weer met herzien.ja een indrukwekkende film.Vandaag weer gezien.blijf bij mijn vorige mening.heb weer genoten.

avatar van Peter Pan
4,0
Goed verhaal, goede de spelers, goed gespeeld, spannend en de nodige actie.

Ik vind dat de film maar matigjes beoordeeld is...
Dit was absoluut geen "Die Hard met een klein kind", maar gewoon een goede actie-thriller zoals er in de 90's veel van dat soort film waren en stuk voor stuk het kijken waard!
Daarbij vind ik Alec Baldwin altijd naar behoren acteren.

Bruce Willis was en is nog steeds een actieheld, waardoor deze film daardoor ook ietsje van dat met zich mee brengt, maar grotendeels gewoon veel rustiger, veel minder macho, spannend en goed gespeeld.
Naar mijn mening was dit toen der tijd ook een verrassend ander verhaal dan dat ik van Bruce Willis gewend was.

Vooral de rol van Simon is erg goed neer gezet!
Het commentaar hier op als "irritant" en "geschreeuw" snap ik eigenlijk niet. Als zo'n klein kereltje (Milo Hughes) autisme en savant zo geloofwaardig kan spelen, dan is commentaar hier op overbodig lijkt mij.
Wellicht helpt het kijken van bijvoorbeeld de film "Rainman"(Cruise/Hoffman) of de serie "touch"(Sutherland) hierbij.

Ik begrijp best wanneer je deze film voor het eerst ziet en je bent films gewend van nu, dat het e.e.a. misschien wat simpeler overkomt, maar in 22 jaar tijd is er natuurlijk ook heel veel veranderd.
Special effects zijn beter, voor een script zijn meer mogelijkheden, echte grote actiehelden zijn er eigenlijk niet meer, waardoor films ook niet meer voortborduren op het verwachtingspatroon die de acteur met zich meebrengt.
(En als nog komt er "nu" naar mijn mening, ondanks de mogelijkheden nog te veel rotzooi uit helaas)

Het (bijna) einde van de film had iets beter uitgewerkt mogen worden, maar was sowieso prima in orde.
Ik vond Mercury Rising toen een topfilm en nu nog steeds!
8
4*

avatar van Lovelyboy
2,5
Filmpje die me vroeger nog wel kon bekoren, maar nu toch wel tegenvalt en vooral heel erg op 'safe' speelt en binnen de lijntjes kleurt.

De basis is nog aardig te noemen met het kleine ventje dat an passant een puzzel oplost en daarmee en uitermate belangrijke en bijzondere code kraakt. De zogenaamde cover-up is aardig maar vergezocht, dat Jeffries voorbij komt en uit schuldgevoel van een vorige klus zich er mee bemoeit is aardig en het 'complotje' om de waarheid op tafel te krijgen ook nog wel. Het grootste probleem is dat het overtuiging mist en geloofwaardigheid. En dat zit hem vooral in details. Daarnaast voelt de film aan als een typisch jaren '90 product. Een beetje gevoelige muziek, een snufje drama, een schepje spanning en mespuntje actie. Nergens wordt ergens een keuze gemaakt qua stijl of toon en Daardoor voelt de film best wel aan als middle of the road bioscoopvoer, en vooral niet om al te serieus te nemen.

Mercury Rising is niet een hele beroerde film, maar is toch vooral niet meer van deze tijd, en zeker niet meer iets waar ik naar uit zie om te kijken.

3,5
İk heb deze film al een aantal jaren in bezit maar het kwam er niet van om hem te bekijken. Gisteren toch gedaan en heb er geen minuut spijt van gehad.
Goed verhaal, een national code & een autistische kind waarvan zijn ouders zijn enige houvast worden vermoord. Een FBİ agent die uitgekotst word door zijn collega’s die zich over de jongen ontfermt en een aantal bad guys!
Kortom; had dankzij de recensies hier op MM geen verwachtingen maar ben ECHT positief verrast!
3,5 ***

avatar van BlueJudaskiss
3,0
Tussendoortje dat vooral leuk voor mij was vanwege de jaren '90-sfeer. Bruce Willis is nog steeds John McClane, maar het jongetje speelt goed en het tempo is redelijk. Niets nieuws onder de zon, soms wat saai, soms ook wel vermakelijk. Ik had, kortom, ook net zo goed niks kunnen zeggen met deze open deuren.

3,0*

avatar van feyenoordfan01
3,5
prima filmpje met goede vertolkingen van Bruce Willis,Alec Baldwin en Miko Hughes!
verveelde geen moment

3.5

Gast
geplaatst: vandaag om 23:55 uur

geplaatst: vandaag om 23:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.