• 9.374.037 stemmen

Poppea... Una Prostituta al Servizio dell' Impero (1972)

Komedie | 93 minuten / 71 minuten (gecensureerde versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 93 minuten / 71 minuten (gecensureerde versie)

Alternatieve titels: Poppea: A Prostitute in Service of the Emperor / Poppea & Nero / Poppea & Nero in het Perverse Rome

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Alfonso Brescia

Met onder meer: Don Backy, Peter Landers en Femi Benussi

Gesproken taal: Italiaans

Plot Poppea... Una Prostituta al Servizio dell' Impero

Ottone en Savio doen hun best om elkaar uit de problemen te houden bij de Romeinse Centurions, terwijl ze hun eten en drinken bij elkaar proberen te krijgen door middel van oplichting. De vrouw van Keizer Nero, de mooie Poppea, wordt verliefd op Ottone. Deze krijgt na een korte periode als gladiator een regio onder zijn bewind en zijn eigen leger waar hij het bevel over heeft. Al die tijd wordt hij geholpen door zijn beste vriend en 'partner in crime' Savio.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Bedankt voor de tip weer jongens .

Zoveelste sex comedy geset in het Rome van Nero alweer, het betrof hier een soort officieus subgenre geinspireerd door de Satiricon van Fellini. Niet eens de eerste met Benussi , al heb ik die andere niet gezien. Geregisseerd dan ook nog door beroepsprutser Brescia, die sommigen beter gekend is onder de naam Al Bradley.

Het verhaaltje biedt allicht niets nieuws : Othone-Backy en Savio-Landers trekken als een opzichtige Hill en Spencer imitatiekoppel schooiend langs de Campagna en arriveren na enkele kloppartijen in Rome, waar Backy de keizerin mag afwerken die als hobby de prostitutie heeft.

Volgen nog de verplichte Quo vadis en Fabiola referenties, de 2 ontmoeten een jonge gristin, worden geronseld als gladiatoren, Backy redt het leven van Caprioli- Nero en mag als dank naar Cappadocie, een baantje waar hij pas ja tegen zegt als hij merkt dat Poppea de vervelende neiging heeft om haar minnaars na gedane arbeid te vermoorden...in Cappadocië volgt dan een standaard peplum intrige incl. stock footage, en nog wat "erotiek " met de maagd- sic- Czemerys die onder de held eindigt.

Voor het verhaal hoeft u het verder niet te doen, maar dat was al duidelijk, dat de production values nihil zijn vermoedde u ook al. Maar raken wij hier opgewonden van ? Neen. Ik vraag me af hoe ze maar liefst een kwart van de speelduur eruit hebben kunnen knippen, en waarom. Ik heb natuurljjk de integrale versie gezien, maar meer dan hooguit een kwartier aan blote tieten en reten evenals een enkele glimp schaamhaar heb ik niet kunnen ontwaren. Misschien hebben ze de stock footage er ook uit geknipt.

Oplettende kijkers zullen opmerken dat Benussi af en toe werd gebodydoubled, en dat de sexscènes duidelijk na ooit te zijn weggecensureerd weer terug werden gemonteerd, wat deze toch al belabberde film nog minder om aan te zien maakt.

Slechts voor de genre/Benussi completisten.