• 9.370.282 stemmen

The Last Year (2002)

Geregisseerd door: Jeff London

Met onder meer: Ron Petronicolos, Mike Dolan en Merrick McMahon

Plot The Last Year

"The Battle for Justice ... The Struggle for Love"

Voor Paul begint het nieuwe schooljaar op het christelijk evangelisch Bijbelcollege. Hij is er de afgelopen zomer achtergekomen dat hij homoseksueel is en hij realiseert zich dat zijn gevoelens niet in overeenstemming zijn met zijn godsdienstige overtuiging. Paul en zijn vrienden zitten in het laatste jaar en om de zaak nog ingewikkelder te maken wordt hij verliefd op Alex, die nieuw is op de opleiding.

avatar van gauke

gauke

Een oprecht gemaakte, gevoelige film die andermaal aantoont dat religie en homoseksualiteit niet samen gaan. Wanneer je de pech hebt gelovig te zijn opgevoed dan heb je het vaak niet gemakkelijk (geloof en identiteit staan haaks op elkaar en veroorzaken innerlijke conflicten). Daarnaast verandert het geloof van de buitenwacht al snel in hypocrisie, ontkenning, afwijzing en haat, allemaal in naam van "de Heer". Desondanks probeert de hoofdpersoon in deze film de gulden middenweg te bewandelen.

Zoals ik al zei, zonneklaar met de beste bedoelingen gemaakt, maar op technisch gebied mankeert er genoeg en ook de cast opereert niet even sterk. Ook probeert de regisseur teveel uit te leggen, wat resulteert in een aantal overbodige passages.

avatar van MauriceMankes

MauriceMankes

een oprechte film die zeker in de kern prima is; de alom bekende problematiek (de spanning tussen fundamentalistisch geloof en homoseksualiteit). de nadruk is hier op FUNDAMENTALISTISCH; de meeste kerken omarmen homoseksualiteit weliswaar niet enthousiast maar verketteren het evenmin. Hier verschil ik van mening met Gauke. De film werd wel voor mij wat "bedorven" door de stereotypische bully''s. Voor de rest misschien wat amateuristisch maar prima.