• 9.184.051 stemmen

Breakfast with Scot (2008)

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Laurie Lynd

Met onder meer: Ben Shenkman en Noah Bernett

Plot Breakfast with Scot

"He's staying for dinner, too!"

Eric leeft voor alles wat met ijshockey te maken heeft. Als voormalig speler van een groot nationaal team werkt hij nu als sportverslaggever bij de televisie. Hij leeft zijn ultieme droom. Maar wanneer Eric's vriend en levenspartner Sam aankondigt dat ze tijdelijk voogdij krijgen over een 11-jarige wees, valt zijn droom in duigen. Scot, de nogal verwijfde jongen, is precies het tegenovergestelde van Eric. Geschrokken over het gedrag van Scot, probeert Eric zijn passie over te brengen aan hem: hockey. Na Scot's eerste desastreuze wedstrijd heroverweegt Eric hoeveel compromissen hij in zijn leven heeft gesloten om 'geaccepteerd' te worden.

avatar van mdj

mdj

Leuke feel good movie met jongetje dat nogal 'over the top' meisjesdingen doet, maar wel innemend is. Het ligt er allemaal tamelijk dik bovenop zonder flauw te worden wat ik een kunst op zich vind. En apart gegeven een homostel dat bang is dat het kind waar ze de voogdij over krijgen voor mietje wordt uitgemaakt/aangezien. Aardig ook om de verschillende beweegredenen waarom met name Eric niet wil dat het kind 'verwijfd' doet langs te zien komen en te zien hoe hij door het kind anders gaat denken.

avatar van Baggerman

Baggerman

Best goed te verteren kost. Het jochie is zó nichterig dat zelfs het homostel zich voor hem schaamt. Je zou zo'n kind hebben! Een kind moet zich kunnen uiten als het wil, maar in dit geval is het moeilijk om daarmee om te gaan. Knappe acterprestatie trouwens van het joch dat Scot speelt.

Geen meesterwerk, maar gerust leuk om eens te zien.

avatar van gauke

gauke

Ik heb het denk ik hier al eerder vermeld: wat komen er toch een leuke films uit Canada. Ook deze, ofschoon een beetje voorspelbaar (je weet al hoe het gaat eindigen), zit de 'feelgood' komedie over verdraagzaamheid, aanpassingsvermogen en acceptatie, goed in elkaar, is de film grappig en heeft een geweldige cast (in het bijzonder de kinderen). Aanrader!

avatar van BS

BS

Een tijd terug kwam ik de trailer tegen en hij had iets aparts.

De film lag al even op de ´plank´ maar heb hem vanavond gekeken en ik moet zeggen dat het feel-good goed zijn werk heeft gedaan.

Het verhaal is leuk en de manier waarop het gebracht word is leuk gedaan. Wat mij eigenlijk het meest opviel waren de karakters en de interactie tussen hun. Dit is te danken aan de goede cast !

Oke, het verhaal is wel wat voorspelbaar, maar dat zal met zo´n film eigenlijk niemand verrassen. Toch is het goed uitgewerkt. Zo zit er aardig wat humor in de film, wat de film luchtig maakt, en de drama-stukken zijn natuurlijk wel drama maar niet overdreven drama.

Dit maakt het tot een verassend goede film.

avatar van DonLeone

DonLeone

wat een prachtige film!!!

maar wat een slechte weergave geeft de DVD-hoes! ik had het nooit gezien ware het niet dat ik het van een goeie vriend kon lenen

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ah, aan deze film was ik eind vorig jaar al een keer begonnen, nu merk ik dat ik hem eigenlijk ook toen had moeten afkijken want hij heeft nogal een kersteinde (maar niet perse een film die alleen bedoeld is voor die tijd van het jaar).

De reden dat ik gestopt was met kijken was trouwens omdat de film toch niet echt mijn ding was. Het thema vind ik erg mooi, maar uiteindelijk is de film gewoon een erg droge komedie. En hoewel het qua inhoud zeker speciaal is, toch wel een beetje doorsnee.

Gelukkig is het allemaal wel hartstikke prima. De film is niet flauw, ook niet te zwaar en nergens voelt het nep. Eigenlijk ontwijkt deze film alles waar doorsnee komedie films onderuit gaan. Gewoon leuke, best mooie en ook subtiele film. Maar verwacht geen arthouse of lekkere quirkiness. 3*

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Ontzettend lieve feelgood-film met een heleboel glimlachmomentjes en een voorspelbaar einde.

Leuk, vooral het acteren van de kinderen was erg goed!

avatar van MauriceMankes

MauriceMankes

een aardige feelgood-film; met vele ontroerende momenten, maar voor mij ontbreekt de magie enigszins. Misschien is de film mij te weinig gewoon. Of is het gewoon dat ijshockey niet mijn sport is.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Het begin was veelbelovend. Vooral door Scott, want wat een schattig personage is dat!

Een lief jongetje dat niets liever wil dan gewoon zichzelf zijn. En laat nu net dat het probleem zijn voor z'n 'toekomstige ouders'. Vooral voor Eric is het moeilijk omgaan met een jongetje dat duidelijk veel eigenschappen van een meisje heeft. Ergens weet je natuurlijk onmiddellijk waarom dit zo moeilijk is voor hem. Hij doet namelijk al heel z'n leven z'n uiterste best om een échte man te zijn. Zowel voor de buitenwereld als voor zichzelf. Zelfs al is hij homo. Het lijkt wel of Scott ervoor zorgt dat hij opnieuw tegen alle vooroordelen van voordien moet vechten. En daar heeft hij duidelijk geen zin in.

Gelukkig is er Sam die alles wat kan relativeren en die ervoor zorgt dat Eric beetje bij beetje bijdraait en inziet dat jezelf kunnen zijn veel belangrijker is dan jezelf bewijzen tegenover de halve wereld.

Mooie boodschap en levensles, dat zeker. Maar na een tijdje heb je het allemaal wel begrepen en wordt het wel erg melig. Al wil ik hiermee de film zeker niet de grond in boren want ik heb me wel vermaakt en zoals al gezegd steelt Scott de show. Ik durf zelfs zeggen dat hij de film draagt. Je hebt gewoon echt met hem te doen. Verder verloopt het allemaal zoals je verwacht en ook het einde is dus allesbehalve een verrassing.

Dus, leuk tussendoortje, niets meer, niets minder.

avatar van shrink

shrink

• 2080 berichten

Leuke en onderhoudende (TV) film.

avatar van 93.9

93.9

Tip: ga 'm rond kerst kijken.

Sympathieke film.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

93.9 schreef:

Tip: ga 'm rond kerst kijken.

Sympathieke film.

Waarom rond kerst?

avatar van 93.9

93.9

Mr. Chiel schreef:

Waarom rond kerst?

Kan ‘m niet goed meer herrineren deze film.

Maar denk dat de film naar kerst toe werkt.

Typisch feel good film dingetje.

Vond ‘m ieder geval de moeite waard!

avatar van teigertje

teigertje

Een vrolijke en hele leuke verrassende feel good film.

Noah Bernett die de rol van Scot vertolkt, doet dit zeer geslaagd en ontzettend leuk, een film met een erg leuk en prima spelende cast.

De film speelt zich af in de kerst tijd.

Veel humor en luchtigheid een geslaagde en een zeer aangename en luchtige film.

Een film die je laat glimlachen en vrolijkheid schenkt.