Genre: Drama / Muziek
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Stuart Murdoch
Met onder meer: Emily Browning, Hannah Murray en Olly Alexander
IMDb beoordeling: 6,4 (9.300)
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot God Help the Girl
Glasgow, Schotland. Eve (Emily Browning) ligt in het ziekenhuis om te leren omgaan met haar emotionele problemen. Om beter te worden begint ze liedjes te schrijven. Het schrijven blijkt een goede stap in de richting van genezing te zijn en leidt haar naar de "City", waar ze de twee muzikanten James (Olly Alexander) en Cassie (Hannah Murray) ontmoet.
Eve
Donovan
Hairdresser
Maxine
niethie
Regie, Stuart Mudoch (de zanger van Belle & Sebastian?) Wist niet dat hij ook films maakte, de rest ook nog niet opgevallen blijkbaar? Ben Niet zo van de muicals maar dit kon nog wel eens iets leuks worden met Browning en Skins's Hannah Murray.
Mindflight
Ik vond 'm prachtig. Een lieve film met lieve liedjes, mooie mensen en een zoet maar leuk verhaal. Alles voelt een beetje houtjetouwtje, een beetje sloppy zelfs, maar dat geeft de film charme en geeft een goed gevoel. Bij vlagen ook erg grappig, zeker voor muziekliefhebbers. 4*
mjk87 (moderator films)
Ben benieuwd - wordt ook hoogste tijd dat Emily Browning weer eens in een fatsoenlijke film gaat spelen.
D-ark
Verassend onderhoudend werkje van Murdoch dat nogal in de liefdevolle traditie van Bill Forsyth's Gregory's Girl aan de gang is gegaan met een leuk hipster sausje. Browning is geboren voor deze rol en is gewoon een prachtige verschijning, de support cast is ook verrassend goed.
De muziek los vond ik niet alles maar met de film past het er perfect bij. Ik duik later eens langer mijn pen in over dit raar maar lief/leuk projectje.
mjk87 (moderator films)
Matig, door twee redenen: het tempo en de muziek. Nu kan ik de muziek van Murdoch best hebben en hij heeft met zijn band toch een klein meesterwerk afgeleverd, maar die kleine fijne liedjes zijn vooral zo sterk door zijn stem. Zingt een ander het, dan is het al gelijk minder, naast dat de liedjes ook niet van dat wereldniveau zijn. En als je de halve film vol stopt met muziek als een musical, dan gaat dat vervelen. Verder is het tempo ook niet goed, ongetwijfeld doordat de film steeds stilvalt bij de nummers, maar ook andere scènes lijken allemaal net te lang te duren.
Verder wel een leuk sfeertje, Emily Browning is mooi als altijd en zelfs fysiek redelijk afgevallen om wat van haar rol te maken (en dat doet ze ook), maar het wordt toch eens tijd dat ze weer in een fatsoenlijke film gaat spelen, want ze kiest wel een hoop rotzooi uit. Een uur is deze film best te doen, maar uiteindelijk duurt het allemaal veel te lang.
fluppebxl
Geweldig. Ik ben diep onder de indruk dat een muzikant op zo'n geweldige wijze de "sound & feel" van zijn band op een film kan overdragen. Dit is gewoon vintage Belle & Sebastian, maar dan op het scherm. Dezelfde speelsheid, vrolijkheid en cleverness waarvoor ik zo'n fan van die band geworden ben. Neem er dan bij dat Emily Browning er stralend uitziet en de onvoorspelbaarheid van haar personage op geweldige wijze naar voren draagt, en je hebt een topfilm.
En ik vond de liedjes perfect passen. Af en toe neigen ze wat naar het zoetsappige, en moest ik de songs gewoon op CD tegenkomen zou ik het gros van de tracks wellicht geskipt hebben, maar ze sluiten perfect aan op de beelden vind ik.
gauke
Teveel een muziekvideo: de aandacht van de regisseur lag vooral op de soundtrack en de liedjes zorgden dan ook voor de goede stemming (vooral Emily Browning bleek te kunnen zingen). Echter het toch al flinterdunne verhaal miste dramatiek en diepgang. Daardoor kon de kijker niet meevoelen (ik tenminste niet). Ook de beweegredenen van de personages bleven teveel in de mist hangen (de psychische problemen van de hoofdpersoon waren bijvoorbeeld volstrekt onduidelijk).
blurp194
Een wat onduidelijke mix van drama en musical, met wat plottrucjes om de kijker nog wat verder op het verkeerde been te zetten. Wellicht een aansprekende manier om de problematiek van anorexia en aanverwante aandoeningen bij de doelgroep bespreekbaar en toegankelijk te maken - ik kan me voorstellen dat het al gauw beter helpt dan de voor de hand liggende aanpak. Luchtig en vrolijk-achtig blijft het wel, al lijkt dat soms een dun laagje.
Ondertussen weer een wat vreemde film voor Emily Browning. En misschien niet echt mijn ding, maar wel interessanter dan een gewone doorsnee romcom of love interest in een of ander misdaadfilmpje. Van mij mag ze zo doorgaan.
Noodless
Emily Browning is eigenlijk de reden waardoor deze film een kans kreeg. Maar helaas is heel de opzet niet aan mij besteed. Het verhaal heeft niks te bieden en is gewoon saai. Je krijgt weinig of geen binding met de personages wat de dramatische aspecten niet ten goede komt. En als de liedjes je ook niet bevallen, dan blijft er bij deze productie niet veel meer over. Toch voor de cast, het zingen en de warme poging van de regisseur een paar puntjes. 3/10
Films waarin veel gezongen wordt is niet bepaald mijn ding en dat geldt dan ook voor deze zoetsappige Drama / Muziek film. Net zoals "Noodless" hierboven heb ik deze film eigenlijk alleen maar gekeken (men zendt deze uit op Film 1) vanwege het meespelen van Emily Browning die ik een leuke en mooie vrouw vindt en die ook best aardig kan acteren.
Emily Browning is overigens het enige pluspunt in deze film en ze kan zelfs nog aardig zingen ook. Niet dat ik de zoetsappige liedjes mooi of leuk vond (echt slecht zijn ze ook weer niet). Net zoals de vele liedjes is het verhaal ook zoetsappig en stelt het eerlijk gezegd ook weinig voor. Hetzelfde geldt min of meer voor de uitvoering ervan hoewel deze nog best kleurrijk is. Het verhaal is ook geregeld saai, flauw en eigenlijk ook langdradig. Buiten Emily Browning zei me de overige cast niets en ik vond ze ook niet geweldig acteren.
Ondanks het meespelen van Emily Browning (wordt inderdaad tijd tijd ze weer eens te zien is in een goede film, dat was in mijn ogen "Sleeping Beauty" uit 2011, waarin ze ook nog eens regelmatig bloot is te bewonderen), had ik deze film beter niet kunnen kijken want het is bepaald niet mijn ding zingen in films.
Decec
Een redelijk drama/muziek/romantiek film...
Redelijk verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Goed achtergrond muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Aardige film over een meisje met een eetstoornis die een band wil beginnen om zo weer beter te worden. Deze eigentijdse musical is het regiedebuut van Stuart Murdoch (beter bekend als zanger van Belle & Sebastian). Het verhaal stelt niet al te veel voor en is soms wat langdradig. Maar het geheel oogt wel fris en de cast en de liedjes zijn wel leuk.
Baboesjka
Een redelijk verhaal, verhalen waarin een eetstoornis voorkomt trekken mij sowieso aan, maar ik vind het niet geweldig. Een paar liedjes vind ik leuk, maar de meeste vind ik minder. Het acteerwerk vind ik goed en qua beeld ziet het er ook goed uit. Ik ben niet erg onder de indruk, maar het kan ermee door. Leuk om gezien te hebben. 3*
Zwolle84
Veel liever dan dit worden films niet gemaakt. Met een halfglasvolinsteek wordt aan een wel degelijk aanwezig drama op lichtvoetige, positieve manier uiting gegeven met opbeurende, frisse popliedjes, mooie zonnige scènes en positief gebruik van kleuren. Met Emily Browning, van zichzelf al een uitstekende zangeres, hebben ze direct de ideale hoofdrolspeelster te pakken, maar ook de vocaal iets minder sterke maar erg aandoenlijke Hannah Murray en Olly Alexander met zijn quirky voorkomen zijn uitstekend gecast. Het zorgt ervoor dat de muziek vele malen beter uit de verf komt dan bij Belle & Sebastian zelf.
Zo'n braaf klein filmpje had natuurlijk wel 90 minuten moeten klokken waardoor het tegen het einde wat gaat slepen, maar dat is geen ramp. Nog steeds zit je vrijwel de hele rit met een tevreden glimlach te kijken.
'The Last Stop in Yuma County' binnenkort op schijf: 'Fijne film, goed verhaal, goed te volgen en bovenal onvoorspelbaar'
Hugo Weaving niet te zien als Elrond in nieuwe delen 'The Lord of the Rings: 'Ik word te oud'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
'Jumanji' komt binnenkort op Netflix de beest uithangen: 'Als mijn ukkies wat groter zijn, gaan we er samen naar kijken'
Me and Earl and the Dying Girl
Komedie / Drama, 2015