• 9.370.364 stemmen

Morro dos Prazeres (2012)

Documentaire | 75 minuten / 56 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire

Speelduur: 75 minuten / 56 minuten (ingekorte tv-versie)

Alternatieve titels: Hill of Pleasures / Heuvel van Plezier

Oorsprong: Nederland / Brazilië

Geregisseerd door: Maria Ramos

Gesproken taal: Portugees

Plot Morro dos Prazeres

De favela Heuvel van Plezier in Rio de Janeiro is jarenlang geregeerd door drugsdealers. In aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in 2014 neemt de Vredespolitie het gezag over om de rust en veiligheid in de sloppenwijk te herstellen. Accepteren de bewoners dit? En lukt het ze samen met deze nieuwe ‘bezetter’ dit doel te bereiken?

Tropa de Elite in real life.

Wat gebeurt er als je decennia lang je sloppenwijken laat runnen door drugsdealers en je er als overheid verder niet mee bemoeit en besluit opeens het heft in eigen hand te nemen.

Burgers snappen geen reet van je regeltjes en de jeugd haat de politie per definitie.

En ze denken dat het minimaal 10 jaar nodig heeft om te wennen.

Welkom in Rio.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Tropa elite maar dan in het echt vind ik juist niet.

Die is vooral gericht op actie en spectakel.

Deze docu laat juist de andere kant zien.

Dat er echt wel geprobeert word wat te verbeteren in de fafela,s.

In hoeverre dat echt lukt en of dit een realitisch beeld van de werkelijkheid geeft kan ik helaas niet beoordelen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik las onlangs nog dat de politie te repressief was; het geweld onderdrukken ipv oplossen. Lijkt me een interessante documentaire