• 9.371.759 stemmen

Rise of the Zombies (2012)

Actie / Horror | 89 minuten

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Nick Lyon

Met onder meer: Mariel Hemingway, LeVar Burton en Danny Trejo

Plot Rise of the Zombies

"You can't kill what isn't alive"

Een massa zombies opent de aanval op de bewoners van San Francisco. De overlevenden proberen vervolgens Alcatraz te bereiken, om daar te schuilen voor het kwaad. Jammer genoeg kunnen de zombies zwemmen en zijn de mensen nog steeds niet veilig. Gelukkig is er een universiteit nabij met een dokter die een geneesmiddel heeft ontwikkeld.

avatar van schram101

schram101

YouTube - Rise of the Zombies Trailer (Dir. Nick Lyon).

Trejo in een Asylum? Moet niet gekker worden

avatar van akira124

akira124

Ben benieuwd....zombies zijn bijna altijd goed!

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Behoorlijk B maar met beetje moeite afgekeken...

avatar van blurp194

blurp194

Verschrikkelijk slecht.

En dat begint al met de opening. De achtervolging door het wereldberoemde bochtige straatje in San Francisco is al meteen zo nep dat de sfeer gezet is. Lelijke beelden met lelijke effecten, en kennelijk voornamelijk in de stromende regen gefilmd - zelfs als er al een zonnetje staat, dan komt dat nog uit de verkeerde hoek. Of het nou het idee was om daar een soort troosteloosheid mee uit te stralen? Dan is dat wel gelukt, maar het straalt voornamelijk troosteloosheid over de film uit - niet over het verhaal.

Danny Trejo is verreweg de beste acteur die meedoet. Helaas is hem geen lange rol beschoren, dus moeten we het verder vooral doen met de toch wat verlepte schoonheid van Mariel Hemingway. LeVar Burton kan ook geen potjes breken met het kleine bijrolletje dat er voor hem bij zit.

Zonde van de tijd, zelfs op een heel erg regenachtige zondagmiddag kan je nog altijd beter een boek gaan lezen, gaan punniken of een stevige wandeling gaan maken. Of misschien is het enige nut van dit soort film wel dat we goede films des te meer leren waarderen.

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad slecht beste blurp194, weinig aan toe te voegen !

Gewoon een zeer slappe zombiefilm met zwakke effecten. De make-up van sommige zombies viel nog goed mee. 2/10

avatar van amenmalek

amenmalek

Zit nu voor 22 minuten in de film en het is allemaal al om te huilen. Heerlijk, zo slecht als dit is Meer commentaar als ik hem helemaal heb afgezien..

Update: mijn finale score is toch echt 0.5. Of ik naar een Uwe Boll heb zitten kijken.. Heb me wel het meest zitten ergeren aan de slechte geluidseffecten en muziek. Oei!

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Ik vond het nog wel iets hebben, zeker voor een Asylum. De make-up was goed, maar special effects en het acteerwerk van een aantal (vooral dat van dat oosterse joch) was ronduit slecht. Het was ook wel een beetje saai. En ja andere -punten worden hierboven ook al gezegd, dus valt er niet zoveel meer te zeggen.

avatar van Boeikens

Boeikens

Oeioei, ik dacht zombies en Trejo = kopen en zien maar blijkbaar heb ik me laten vangen.

Nog maar even opzij leggen dan

avatar van MovieMind

MovieMind

blurp194 schreef:

Verschrikkelijk slecht.

En daarom al na 2 minuten afgezet.

avatar van Boeikens

Boeikens

Erg goedkope zombieprul.

Trejo is met zijn minirolletje pure verkoopstechniek.

Uiteraard weet men bij een The Asylum dat FX, CGI en uitwerking vrij ondermaats is dus ofwel links laten liggen of er niet over klagen

Genoeg gore en actie (uiteraard zeer goedkoop uitgewerkt) en een hoop suffe, onlogische handelingen en gebeuren die mijn lachspieren toch af en toe hebben doen werken.

Als Zombie comedy toch nog 1,5* waard.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Ik ben altijd wel erg serieus met het stemmen op films en dat ben ik nu ook
De film Rise of the Zombies heeft mij vermaakt, dit kwam door hoe het verhaal neergezet is.
Elke acteur had wel een leuke scene en er gebeurde wel wat grappigs of spannends in.
Zelfs Danny Trejo als zombie was geweldig!
En hier nog wat opvallende rolletjes van French Stewart, Ethan Suplee.
Mijn doel van deze korte recensie is niet om iemand over te halen tot een hogere score

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Het betere Asylum-B-spul met een vlot verhaal, prima camerawerk een paar verrassende gore. Fijn is ook dat het zich voor de verandering een keer afspeelt in het meer fotogenieke San Fransisco inplaats van het eeuwige saaie Canada of Los Angeles.

avatar van richette

richette

blurp194 schreef:

Verschrikkelijk slecht.

Danny de beste acteur die meedoet?

Mijn hemel dat zegt wat.

avatar van Phantasm

Phantasm

Zombiefilm met een aardig bedacht verhaal dat lekker wegkijkt.