• 9.372.898 stemmen

Geregisseerd door: Christof Vorster

Met onder meer: Oliver Stokowski, Michael Finger en Katharina von Bock

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Hildes Reise

"A Journey to the Heart..."

Steff, vrijgezel en van middelbare leeftijd, woont in Zürich en is op zoek naar kapitaal om een meubelrestauratiebedrijf op te zetten. In de krant leest hij het overlijdensbericht van Martin Hilder. Volgens de krant is Martin aan kanker overleden. Steff heeft drie jaar een relatie met hem gehad en wist niet eens dat hij ziek was. Op de crematie verklaart Rex, de geliefde van Martin, dat zijn familie de werkelijke oorzaak van zijn dood ontkent: aids.

Rex, Martin's boyfriend

Stephan Bertsch, Martin's former boyfriend

Gina Levaggi, Martin's best friend

Dr. Braun, Mrs. Hilder's lawyer

avatar van gauke

gauke

Een boeiende, serieuze, gevoelige en roadmovie-achtige film met humor op zijn tijd, met een uitstekende cast die de enigszins gecompliceerde personages een gezicht geeft. De thema's die voorbijkomen: ontkenning, omgaan met aids, verlies, homofobie, chantage, geld en wat werkelijk in het leven telt. De ondertoon zou je wat moraliserend kunnen noemen.

N.B. Waarschijnlijk kijkt verder geen sterveling naar deze film, dus ik mag er wel iets uit verklappen:

het is werkelijk hilarisch en tegelijk schrijnend als de familie van de overledene, die zijn as kwijt is, een pot met kattengrit in zijn grafmonument plaatst.

avatar van Fransman

Fransman

Is inderdaad hilarisch. Toch zijn er meer mensen die deze film willen zien, denk ik. Al ga ik eerst kijken naar 'Das stille Haus' van dezelfde regisseur.