Lieve Céline (2013)
6,7 (194)
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via NLZIET
Plot Lieve Céline
Een laagbegaafd meisje groeit samen met haar moeder en oudere zus op in het volkse Amsterdam Noord. Na het plotseling overlijden van haar moeder, vindt Brooke steun bij Céline Dion en is al snel haar grootste fan. Als het leven van Brooke wederom een dramatische wending neemt, wil Brooke nog maar één ding, haar grote idool Celine Dion ontmoeten.
Elineloves
Yes, dat is Esmée van Kampen inderdaad, van de Plus.
*kuch* Kansloos *hoest*
Film uit de nieuwe reeks telefilms die in 2013 worden uitgezonden.
Lieve Céline komt zaterdag 6 april op tv.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
-edit- toch wel..
Ze had eerder al een wereldrol in de Nederlandse Loft. Met 2 "Plus"punten.
Esmée van Kampen in een zeer indrukwekkende rol. Een onwaarschijnlijk goeie telefilm kan ik verklappen.
bjerik76
trailer ziet er wel mooi uit !
vanwaar die 4 sterren? er heeft ( tot nu toe) niemand gestemd, maar er staan er al 4 ?
Er zijn drie stemmers waarvan er zeker twee dit op voorpremieres of persvoorstellingen hebben gezien.
moviewoman26
Ik ga deze zeker kijken..ben erg benieuwd!
Vind Esmee van Kampen een topwijf! In Sister Act helemaal geweldig ook!
Van haar gaan we nog veel horen.
Quido
Waar komt die halve ster opeens vandaan?
In ieder geval een aanrader deze telefilm:
xekjiram
Waarschijnlijk van mensen die uitsluitend op vooroordelen afgaan.
Ik ben aan het kijken, mijn sterren komen nog. Tot nu toe valt het niet tegen.
jumpstylemovie
-edit- toch wel..
Was een slimme zet geweest als ze ze alle 4 hadden laten meespelen. Had goed in de film gepast aangezien ze alle 4 laagbegaafd lijken en dan hadden ze nog meer geld uit een wanproduct kunnen persen.
wess16
Aangrijpende en ontroerende film. Esmee van Kampen kan wel acteren, zeg!
rubenhendriksen
in die reclame speelt ze een machtig irritant wijf. in deze film heel geloofwaardig weer een ander type. blijkbaar is ze een goede actrice
bjerik76
Mooie en goeie cast.
De rol van Ellen Pieters had ook wel langer gemogen.
Wat een beetje jammer was vond ik was het open einde.
Wat wel was dat ik ook op t puntje van mn stoel zat of de ontmoeting met Celine Dion zou lukken ja of nee !
Ik had toch nog allemaal vragen na afloop hoe het verder afgelopen is ook m.b.t. haar daden.
Esmee kan inderdaad meer dan we denken.
Pixel-blue
mooie film soms een beetje tragisch.Goed geacteerd en zeker door Esmée van kampen.
Meneer Bungel
Viel me toch ietsje tegen. Personage Brooke gaat op den duur een beetje vervelen, en het verhaal kabbelt maar wat door, een enkele straffe ontwikkeling daargelaten. Op het einde was het goed geweest om zo'n beetje direct na aankomst in Las Vegas te stoppen, die extra scènes met 'Céline' in de limo en Brooke die haar 'nieuwe vrienden' ontmoet hadden voor mij geen enkele toegevoegde waarde. De harde scène waarin ze de baby dumpt, komt met al deze kritiekpunten totaal niet tot z'n recht. Had een knaller kunnen en moeten zijn, naar mijn bescheiden mening.
Wat nu overblijft is een redelijk drama met wel wat aardige tragi-humor (autootjes tellen), en was al het acteerwerk op zich prima in orde (wel enigszins fijn dat die lichtelijk irritante moeder vrij snel de plomp in ging - sorry!). Fijne bijdrage van Spoor ook, in meerdere opzichten, al wordt er ook van de bazonga's van Brooke duchtig gebruik gemaakt.
Had er meer van verwacht, maar slecht was ook het geenszins. 3,0*.
Lieve C?line - Hanna Bervoets (2011) - BoekMeter.nl
Ajacied16
Ik vond het best een aardige film. Van Kampen zet met Brooke een hele sterk rol neer en laat zien dat ze meer is als 'die dikke uit de Plus-reclame'. Het verhaal is een beetje lang en heeft een grote zijweg, de vakantie in Turkije. Dat is een zwak punt in de film. Eerst wordt het geld van Brooke eigenlijk gestolen (wat ze zelf dan weer niet door heeft) en vervolgens gaat haar zus daar vreemd onder de ogen van Johan die zelf maar even een kind verwekt (direct raak natuurlijk) bij Brooke . Dat levert een rare situatie op. Het einde van de film is wel weer leuk om te zien hoe ze helemaal zelf naar Celiné Dion wil gaan, wat lukt. Ook dat wordt naar mijn mening niet helemaal goed uitgewerkt. 3*, maar dat hadden er meer kunnen zijn.
En oh ja, hoe kan ze ooit zo goed Engels spreken als ze laagbegaafd is en nog moeite heeft met een rekensommetje?
Ayres
Dat viel mij ook al op, inderdaad. Misschien komt het doordat ze zoveel engelstalige muziek heeft geluisterd dat ze spontaan bijna vloeiend spreekt.
marximaal
vermakelijke film! En toch blijft ze voor mij dat domme wijf van de Plus, die reclame is zoooo irritant. Daar komt bij dat wanneer je op zo'n jonge leeftijd zo modder vet bent dan spoor je in mijn ogen niet. Maar goed vorige week bij Ivo Niehe gaf ze aan blij te zijn met haar lijf...
Lefgozer
Maar goed vorige week bij Ivo Niehe gaf ze aan blij te zijn met haar lijf...
Dat komt volgens mij omdat ze gecast wordt dankzij dat dikke lijf.
mjk87 (moderator films)
Hele matige film die me volledig koud liet.
Deels lag dat aan het spel, zowel die nare moeder als Van Kampen deden me helemaal niets - ik zou eerder zeggen dat die laatste domweg irriteerde, al zal dat deels inherent zijn aan haar rol - maar ze wilden ook te veel met haar vanuit het script. En daar is deze Telefilm te kort voor. Nu is ze én zwakbegaafd en dik: dat is teveel. Kies één van beide en je krijgt een sterkere film. Dan heb je of een dik gepest meisje dat haar geluk vindt in Celine Dion (sowieso een teken dat je niet helemaal lekker bent trouwens) of kies voor een zwakbegaafd iemand die de wereld niet begrijpt maar laat dat pesten weg. Nu is het beide net niet. En als gezegd: het kan wel maar dan in een langere film.
Geen idee of Bervoets dat ook zo in het boek had opgeschreven, maar niet alles zal op film even goed werken. Dus maak keuze's. Want eet ze doordat ze gepest wordt of omdat ze gewoon van eten houdt? Dat is mij onduidelijk gebleven.
Buiten dat, als iemand dik is, laat die dan niet vraatzuchtig zijn en constant etend in beeld zien. Als Brad Pit dat doet in een Oceans Eleven is het humor, hier is het smerig en wekt afschuw op. Terwijl je juist met deze Brook moet leven. Of die vraatzucht is een ziekte waar ze weinig aan kan doen, maar dan moet je dat wel tonen of op zijn minst impliceren. Beide gebeuren niet in deze film.
Ten slotte is Van Kampen het ene moment te dom om één plus één op te tellen en is haar mimiek van een vijfjarige (dat deed ze dan wel goed) en een volgend moment spreekt ze heel behoorlijk Engels.
Een aantal bijrollen waren dan wel mooi ingevuld en die laatste scène - lekker kitsch en rose - zag er mooi uit. Ook dat geluid van het vliegtuig naar een shot van stromend water met dat haast zelfde geluid was een leuke vondst. Bovendien verveelde ik me niet eens. Verder kon ik hier bijzonder weinig mee. 1,5*.
Donkerwoud
@ mjk87
Ik moest erg lachen om hoe je jouw walging van het dikke en zwakbegaafde karakter omschrijft.
En over haar Engels: het is niet helemaal ondenkbaar dat haar taalgevoel veel sterker ontwikkeld is dan haar rekenkundige vaardigheden. Ik ben volgens mij niet laagbegaafd, maar bij mij is dat zeer zeker wel het geval.
Renate79
Aangezien ik soms bij films een belachelijke hoge score zie staan wil ik deze film de beste van 2013 noemen. Wat een goed verhaal zeg.
Decec
Een redelijk dramafilm...
Redelijk verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Prima achtergrond geluid/
muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Baksteen
Vanavond met pijn in mijn nek uitgekeken via uitzending gemist.
Nou even inkomen, kan me soms moeilijk vinden in de Nederlandse films maar vooruit.
Het begint als een enigzins opwekkende (kinder)film. Maar het hoofdpersonage kan me nog niet echt raken / overtuigen / boeien.. Alleen al die vertelstem van haar, zo overdreven kinderlijk.. Terwijl ze in mijn ogen geen "kind" kan voorstellen. Hoe lullig ik het van mezelf ook vind, ik walgde eigenlijk een beetje van haar.
Agja de rest van de film kon nog iets worden, dus ik kijk verder. Nou het eerste stuk was nog te behappen, Amsterdam Noord was net echt en die moeder doet ook een prima rol.
Totdat de moeder 't ij in rijd , toen was het hoogtepunt ook meteen voorbij.
Ik kon me niet in de situaties inleven, komt misschien ook omdat het allemaal om Brooke draaide. En dan nog de baby, opzich goed om Brooke's personage nog even aan te dikken. Maar WAAROM dan? Om de kijker te irriteren? Het is zo flauw opgezet en de situatie is te absurd.
Met de cameravoering is opzich niks mis, jammer dat je meteen merkt dat je op een locatie als Schiphol niet kan filmen. Zitten wat goofs in en duidelijke camera-kijkers, maar ach.
Ik lees tijdens de volgende telefilm liever een uur lang de achterkant van een pak melk.
Donkerwoud
Vooralsnog mijn minst favoriete van de lichting telefilms uit 2013. Ik ben geen moraalridder als het op films aankomt, maar hier wordt ongeneerd een nogal stereotiep beeld van laag opgeleiden en zwakbegaafde mensen gebruikt voor een intens zwartgallig verhaal. En dat binnen een reeks die vanuit overheidswege gesubsidieerd wordt omdat het maatschappelijk relevante thema´s aan zou snijden! Het levert vooral een nare film op die een weinig subtiel beeld schetst van mensen in de marge, en die dat doet op een manier waarbij het lijkt alsof het emotioneel betrokken is. Oh Oh Cherso maar dan geacteerd. Wat daar zeker niet aan meehelpt is dat de vaak radicale beslissingen van karakters onvoldoende gemotiveerd worden. Op deze manier kan er geen binding komen met waarom ze die vreemde dingen doen en het staat ook nog eens de geloofwaardigheid flink in de weg.
Movsin
Aanvankelijk wel eerder teder, niet in het minst omwille van de puike act van Esmée Van Kampen, als het achterlijk en een niet zo gelukkige jeugd belevend jonge meisje.
Daarna neemt de film een dramatische wending wat hem in een heel andere plooi duwt en vind ik hem minder spontaan en "aanvaardbaar uit het leven gegrepen". Eigenlijk een beetje spijtig, maar de film vertelt nu eenmaal over een meisje, mentaal en verstandelijk niet opgewassen, onbekwaam op eigen benen te staan en die alleen in haar naïeviteit omtrent een idool vreugde schept. De laatste scene is daar een passend voorbeeld van en toont aan dat het met onze Brooke zo verder zal gaan..
Fabian123
Wat ik hier wel sterk aan vond is dat de makers rouwverwerking vanuit het perspectief van iemand laten zien die helemaal niet kan bevatten wat de dood eigenlijk betekent, en zich daarom maar vastbijt in de muziek die er op de begrafenis te horen is. Verder ook een mooie rol van Van Kempen.
Minpunt vond ik dat het uiteindelijk net allemaal wat te ver werd doorgetrokken, zoals hierboven al is gezegd. Die verkrachting (of hoe je het ook ziet) had er wat mij betreft niet in gehoeven, net als de baby en helemaal de moord waar ze schijnbaar mee weg komt. Het heeft nu een redelijk happy end (eindelijk een soort acceptatie van mensen om haar heen), maar zodra mensen erachter komen wat er is gebeurd gaat ze natuurlijk gewoon de bak in/TBS.
Michelle_Nijntje
:N
Bedankt dat je meteen alle Céline Dion fans even over een kam scheert.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?