• 9.378.659 stemmen

Thien Menh Anh Hung (2012)

Actie | 100 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: Blood Letter / Sword of the Assassin

Oorsprong: Vietnam

Geregisseerd door: Victor Vu

Met onder meer: Midu en Khương Ngọc

Plot Thien Menh Anh Hung

De sterke, slimme en getalenteerde Tran Nguyen Vu leeft teruggetrokken op een verlaten berg. Als hij achter het tragische verhaal van zijn familie komt, verschaft hij zich toegang tot het paleis van de koninklijke familie. Allereerst wil hij wraak nemen op degenen die verantwoordelijk zijn voor de moord op zijn familie. Eenmaal binnen de muren van het paleis ontrafelen zich meer intriges, gesmeed tussen het koninklijke leger en andere samenzweerders, die een bedreiging voor de vrede vormen.

Nguyen Vu

Gai Lau Xanh

Co Gai Dien

avatar van gauke

gauke

De regisseur heeft begrijpelijk gekeken naar soortgelijke producties uit China, Korea en Hongkong en misschien is het niet eerlijk om vergelijkingen te trekken, maar talrijke producties uit genoemde landen zijn beter. Jammer is vooral dat Victor Vu verzuimd heeft de verschillende personages wat diepte te geven. Maar in dit martial arts verhaal over helden en schurken (met de bekende ingrediënten liefde, vriendschap, verraad, hebzucht, gerechtigheid en wraak) blijft genoeg over om van te genieten: mooie actiescènes, ronduit schitterende kostuums en adembenemende landschappen. De handeling zelf is aan de moralistische kant.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Te veel chinees mandarijnse hocus pocus.... voor mij.

Als je hem als sprookje kijkt is het prima.

Vechtscenes zonder de hocus pocus waren prima.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Tegenvaller. Verhaal met (aan het eind) een boodschap maar eigenlijk niet heel interessant. Acteerwerk is ook niet geweldig. Maar daar kijk ik eigenlijk geen martial arts films voor, die kijk ik voor de gevechten. Niet zo spectaculair, bovendien met heel erg veel kunst en vliegwerk. En dat vliegwerk is eigenlijk ook niet zo goed gedaan. De special FX zien er ook nog eens uit alsof het een film van 15 geleden betreft. Nee dit vond ik niet zo best. Net aan 2 sterren

avatar van Phantasm

Phantasm

Viel me toch wat tegen, soms ongeloofwaardige gevechten. Je moet het leuk vinden.