• 9.383.355 stemmen

A Change of Seasons (1980)

Drama / Romantiek | 102 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: 't Kan Verkeren

Geregisseerd door: Richard Lang

Met onder meer: Anthony Hopkins, Shirley MacLaine en Bo Derek

Releasedatum: 29 april 1981

Plot A Change of Seasons

""She may be 20 and gorgeous, but I have not yet begun to fight.""

Professor Adam Evans is gehuwd met de mooie Karen. Als Karen ontdekt dat Adam een verhouding heeft met de mooie, jonge studente Lindsey Rutledge, wil ze Adam eerst verlaten, maar daarna besluit zij tot een andere tactiek. Ze begint een verhouding met Pete, een vlotte jongeman. Dit tot ongenoegen van Adam, die ondanks zijn relatie met Lindsey, nog steeds van Karen houdt. Er ontstaan spanningen en problemen, die nog groter worden als de wintervakantie aanbreekt. Adam en Karen brengen hun vakantie altijd door in hun buitenhuis in de bergen. Karen voelt er niets voor om thuis te blijven, terwijl Adam en Lindsey naar het buitenhuis gaan. Dit wordt op een moderne manier opgelost: Ze gaan met z'n vieren.

Lindsey Rutledge

Pete Lachapelle

Steven Rutledge

Paul Di Lisi

Alice Bingham

Sam Bingham

avatar van Dk2008

Dk2008

Dat is ook wat. Toen ik deze in het verleden bekeek vond ik het een heel aardige film. Maar nu ik hem zoveel jaren later opnieuw heb bekeken vond ik er toch bitter weinig aan. Het acteerwerk en het verhaal zijn wel goed dus daar zal het niet echt aan liggen. Hopkins in zijn midlife die vreemd gaat met een jonge meid en MacLaine die daarop reageert en dan maar een jonge vent neemt. De openingsscène met Derek maar de rest van de film eigenlijk ook, kon me nauwelijks meer boeien. Waarschijnlijk is de film inmiddels toch ook al gedateerd. 2.0