• 9.373.533 stemmen

Alternatieve titel: Avenged

Geregisseerd door: Michael S. Ojeda

Met onder meer: Amanda Adrienne, Rodney Rowland en Joseph Runningfox

Plot Savaged

"They took her life. She'll take her revenge."

Terwijl Zoe, een mooie doofstomme vrouw, door het land reist stuit ze op een afschuwelijke misdaad. Een bende 'rednecks' die twee inheemse Amerikaanse jongens afmaken. De moedige poging van Zoe om een van de jongens te redden bezegelt haar lot. Ze wordt gevangen genomen, verkracht en voor dood achtergelaten. Wanneer een Indiaanse sjamaan haar in een ondiep graf vindt probeert hij haar te redden. Maar dan gaat er iets vreselijk mis.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van night rider

night rider

ziet er goed uit die trailer

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Behoorlijk onfrisse film waarin ik mijn gelijk kreeg in dat ik rape-and-revengefilms zo onderhand wel gezien heb. De film was ook een ratjetoe van elementen waarbij er niets uitsprong - romantiek, spookfilm, wraakfilm: het zat er allemaal in zonder dat het ook maar interessant werd. En sommige scenes duren veel, veel te lang. Bij de Night of Terror kwam er een applaus toen de aftiteling ten lange leste in beeld verscheen.

1,0*.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik vind dit toch net even wat anders dan de andere rape&revenge films,dit is toch meer een beetje het fantasie horror genre..

Op zich vond ik het idee wel leuk verzonnen maar de uitwerking was echt iets te goedkoop

avatar van tattoobob

tattoobob

tattoobob schreef:

Slecht acteerwerk en een te klein budget....het script was zo slecht nog niet dus daar lag het niet aan.

Visueel zag de film er ook al niet te best uit.

avatar van Noodless

Noodless

Best wel een aardige horrorfilm die het niet zo moet hebben van de horror, maar meer van de bloederige wraakacties en de fantasie die in het verhaal zit. Sommige wraakacties zien er cool uit zoals de scène in de bar en ook de variatie in de moordwapens is een leuk gegeven. Zoe (Amanda Adrienne) en haar vriend wisten mij wel te overtuigen als verliefd koppel. De anderen minder, maar echt vervelend kwam het niet over. Spannend wordt het evenwel niet, maar voldoende onderhoudend. 6/10

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Compleet over de top nonsense. Ojeda heeft duidelijk veel lol met dit extreem ludieke rape & revenge verhaaltje met een welkom bovennatuurlijke tintje. Het geeft de film een fijne voorsprong op zijn soortgenoten. Met name het 'alles is mogelijk' gevoel is van onschatbare waarde tijdens zo'n bloederige wraaktocht in de barre droogte van de New Mexico woestijn, waar enkele doorgefokte rednecks hun tijd verdoen met cowboy spelen. Leuke touch is dat Zoe langzaamaan uit elkaar valt en uiteindelijk van tape aan elkaar hangt . Lekker raunchy gebeuren in ieder geval. Fijn gemonteerd ook, zitten wat leuke stijlkeuzes in op dat gebied, maar was sowieso wel gecharmeerd van het algehele stijltje. Haalt in ieder geval veel uit z'n lage budget.

avatar van schumacher

schumacher

Wat slecht en zo'n zever.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Revenge filmpjes, kan ik meestal wel pruimen, deze kon ik tot bepaald punt ook nog wel hebben, maar dat bovennatuurlijke aspect, komt hier totaal niet uit de verf en komt gewoon zeer rommelig en té amateuristisch over. Een loos gevoel overheerst. Geef mij dan maar 'I Spit On Your Grave'.

avatar van Shadowed

Shadowed

Nice.

Leuk voor een keertje en typisch van die films die een complete verrassing zijn. Savaged is een film met weinig budget, maar tevens een film die waarschijnlijk volledige vrijheid had over zijn verhaal. Het resultaat is daarom ook een best eigenaardige en eigenzinnige film.

Maar wel een film die erg lekker doortrapt. Dit is een erg ruwe en rauwe film, stukken harder dan ik vooraf had gedacht. Daarbij hebben ze de budgettaire beperkingen goed weten te verhullen. Dit is regelmatig groots opgezet en behoorlijk leuk versierd en ingericht. Dat met enkel een zakcentje is toch best knap te noemen.

Het acteerwerk is solide. Ik zette wel twijfels bij Adrienne die soms te hard probeert eng of dreigend te zijn, maar zeker de bad guys doen het naar behoren. Lekker vuil en grof, zo mag ik het graag. Verder is deze film best vulgair in de dialogen en lijkt het er ook om te doen, mensen die daar niet van houden zullen hier weinig plezier aan beleven.

De horror is hard en regelmatig ook behoorlijk in-your-face. Lekker zonder grenzen, al is er niks echt buitengewoon bizar of goor. Gewoon een portie lekker harde horror met wat actiescenes tussendoor. Ze raken niet allemaal het doel, maar er zitten toch best gave ideeën tussen. Vooral de finale is gaaf.

Uiteindelijk doet het niets vernieuwends en de CGI is maar matig, toch is het de laatste scene die dat laatste zetje over de eindstreep geeft. Mooi en opvallend emotioneel, ook al verlost die vriend zijn verloofde op een lompe manier uit haar lijden. Verder blijft alles relatief beperkt, de gore is soms doorzichtig en niet alles kijkt even lekker weg, maar dit is eigenzinnig genoeg om op z'n minst onderscheidend te zijn van genregenoten. Niks mis mee voor een keertje, lekker hard en ruw filmpje.

avatar van Boeikens

Boeikens

Woman-revenge filmpje van een iets andere soort.

Simpel verhaaltje met potentieel dat niet altijd even goed is uitgewerkt.

De sfeer is best ok net als de setting maar het hapert soms wat aan de FX en het acteerwerk.

Desalniettemin heb ik me nergens verveeld en liep het geheel vrij vlot.

Uiteindelijk kijk ik dit soort films voor de bloederige wraakactie en die was hier lekker gore aanwezig.

avatar van joolstein

joolstein

Verkeerde plaats. Verkeerde tijd. Dat is waar het dove meisje Zoe Carden terechtkomt tijdens roadtrip met een prachtige GTO door New Mexico en ze een onwetende getuige wordt van een bende racistische rednecks die twee indianen aftuigen. Ontvoerd, verkracht en voor dood achterlaten. Een rechttoe rechtaan versie van de formule van de verkrachtings-/wraakfilm die echter met flinke doses Indiaanse mystiek goed voor de dag weet te komen! Er wordt geen tijd verspild en regisseur Michael Ojeda toont een zeer respectabele low-budgetproductie. Het verhaal vordert soepel met lekkere sappige scènes. De film heeft horrorelementen maar richt zich vooral op de actiekant van de wraak. De verkrachtingsscène is wel wat tam, en er wordt meer geïmpliceerd dan daadwerkelijk iets te laten zien. De enige keer dat de film zijn low-budget laat zien, is in een aantal scènes met iets te hoog gegrepen CGI Maar de make-up van Zoe's verslechterende lichaam waren indrukwekkend goed evenals het bloed en de kills.

avatar van boemboem27

boemboem27

dit is gewoon een echte horrorfilm met heel veel gore.

dat ze na haar rape...revenge neemt gebeurd dan ook... en hoe!!!

vandaar dat dit toch onder de categorie rape/revengefilms

valt (wat op andere sites als deze wordt benoemt)

normaal kijk ik geen horrorfilms.

maar ik was ook benieuwd naar deze, rape/revenge

dacht dat het zoiets was als "i spit on your grave of iets dergelijks zou zijn.

voor de gore-liefhebbers zoals uitrekken van ingewanden ,afhakken van ledematen of zoiets.

dan is deze geschikt .....

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Dit lijkt wel een blauwdruk voor de film Revenge uit 2017. Het grote verschil is dat Savaged een leuke mix maakt van revenge van de verkrachte en vermoorde vrouw en die van de overleden apache die op deze manier zijn wraak op de blanke racistische man op zijn ras kan voltooien. Ok een bovennatuurlijk thema dat vind ik altijd wel fijn en dat werkte voor mij veel beter dan Revenge. Revenge had dit thema niet maar doch kon het slachtoffer zodner aanwijsbare redenen plots superkrachten ontwikkelen. IN Savaged gaat protagoniste Zoe (ze was doofstom ook een leuke toevoeging) zoals een echte apache te werk, pijl en boog, mes en tomahawk en een goede portie gore wordt niet geschuwd. Revenge was eigenlijk maar brol ter vergelijking.