• 9.376.839 stemmen

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 23 mei 2013

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot L'Écume des Jours

Colin is een mooie, vriendelijke en rijke uitvinder die op een dag Chloë ontmoet en stapelverliefd op haar wordt. In al hun geluk trouwen zij met elkaar. Maar op een dag wordt Chloë ziek. De dokter ontdekt wat er aan haar scheelt: Er groeit een waterlelie in haar longen. De enige manier om te genezen is om haar constant te omringen met bloemen, een kostenpost die Colin al snel straatarm maakt.

• 20220 berichten

Er is weinig nieuws meer aan, maar toch goed nieuws!

Nu maar hopen dat Gondry niet geheel doordraait - daar heeft hij wel een handje van, en het boek zal hem wel uitdagen om dat te doen.

avatar van neo

neo

Hopelijk dat dit weer echt een stukje magie ala La Science des Rêves wordt....Het concept klinkt gelukkig erg eigenzinnig.

Klinkt beetje als een Suske en Wiske album. Hoe heet ie ook alweer.

avatar van starbright boy

De Gouden Cirkel.

Ja! is tevens 1 van de besten .

Vanaf 23 mei 2013 in de bioscoop (Cinéart)

• 20220 berichten

Dit wordt een heerlijk filmjaar.

• 20220 berichten

Heerlijke poster, Audrey Tautou ziet er goed uit, en genoeg knotsgekke dingen te zien, zo te zien.

avatar van donnie darko

donnie darko

Héérlijke trailer!! Kijk hier zo naar uit!!

avatar van Koen87

Koen87

Tof:) Eternal sunshine moet ik altijd nog afkijken. Maar The Science Of Sleep & Be Kind Rewind vond ik wel erg fijn.

avatar van Yann Samsa

Yann Samsa

Ongeldige stem, lijkt me.

Prudh heeft de film in een persscreening gezien.

Starmaster501

Kan Prudh de films van Gondry waarderen of is hij geen fan? Anders maakt het mij niet zo uit dat hij een 2,5 geeft...

avatar van Prudh

Prudh

Zie de films van Gondry graag, maar hier propt hij ál zijn ideeën in twee uur, het wordt simpelweg overkill van malle dingetjes. Zijn creaties volgen elkaar rap gemonteerd op, Gondry geeft zijn publiek niet genoeg tijd om alles in zich op te nemen. Wel een kleurrijke en aanvankelijk vrolijke film met prettige rollen van Audrey Tautou, Romain Duris en Omar Sy (die laatste speelt weer de bediende van een rijke blanke, het zal mij benieuwen of daar nog kritiek op komt )

'Twee uur durende videoclip', zeiden mijn collega's na de voorstelling.

Starmaster501

Hoe zit het met de muziek eigenlijk? Vond de score in ESOTSM prachtig en vond de Artiesten die voorbij kwamen in Science of Sleep ook erg goed. Welke kant gaat deze film op met de muziek?

avatar van Moirag

Moirag

Net gezien en ik ben het grotendeels eens met Prudh. Zeker in het begin volgen de beelden elkaar op en geregeld vroeg ik me af welke meerwaarde ze precies boden. Eenmaal het verhaal een wending heeft genomen valt dit meer mee en kon ik er duidelijk de symboliek in herkennen en kon ik echt genieten van de film.

Ook erg mooie beelden, leuke muziek en goed acteerwerk.

Samenvattend: in het begin had ik zo mijn twijfels, maar het einde heeft veel goedgemaakt.

Moirag schreef:

Klinkt dus als een topfilm!

Prudh schreef:

'Twee uur durende videoclip', zeiden mijn collega's na de voorstelling.

Dat vond ik soms al van The Science of Sleep.

Ik had verwacht dat deze meer zou lijken op Eternal Sunshine...

Toch ben ik nog erg hoopvol.

Askikker

Daar zit je dan in de sneak, en eigenlijk wil je alleen ontsnappen aan deze ellende.

Kwam dr thuis pas achter dat ie van Gondry was, die bij mij meestal toch wel een stukkie hoger scoort dan één ster, maar ik (we) kan (konden) hier echt niet meer van maken.

• 20220 berichten

Pfff, balen van al die tegenvallende scores. Zal dus weer veel gekdoenerij zijn zonder al teveel inhoud.

avatar van wibro

wibro

Film kreeg in de sneak in Lux Nijmegen een gemiddelde van 5,6. Een dikke onvoldoende dus want de meeste films halen in de sneak daar toch minimaal een gemiddelde van 6. Ik heb de film zelf niet gezien, maar daar ik de laatste films van Gondry al helemaal niks vond en op Tautou inmiddels ook helemaal uitgekeken ben denk ik niet dat deze film bij mij een voldoende zal scoren.

• 20220 berichten

Toch is een 5,6 een voldoende. In NL althans.

Askikker

Ik zou wel willen posten wáárom ik t zo'n hemeltergend slechte film vond, maar dat zou alleen maar in één grote spoiler kunnen......

Beter dat je deze film helemaal onbevooroordeeld gaat kijken, en wie weet heb je wel een heel ander oordeel (hoewel?????)

Een klein tipje dan; The science of sleep (die ik wel goed vond) zit er veel dichter bij dan Eternal sunshine, die ik geweldig vond, maar werkelijk totaal anders was.

Starmaster501

Gelukkig maar, ik vind de creativiteit in Science of Sleep geweldig! Ondanks dat de film zelf misschien een beetje rommelig is. Ik kan deze wel waarderen dan denk ik!

avatar van Prudh

Prudh

Doe die creativiteit van SdR op overdrive en L'EdJ is geboren. Het is simpelweg too much.

Prudh schreef:

De spijker op zn kop!

Te hard op t doel geschoten, zeg maar.