Genre: Thriller / Western
Met onder meer: January Jones, Ed Harris en Jason Isaacs
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Sweetwater
"Revenge is Sweet."
Luke en Sarah zijn een gelukkig, pasgetrouwd stel dat moeite heeft om hun kleine stukje land in Arizona te cultiveren. Een machtige landeigenaar genaamd Cole, de prediker van hun gemeenschap, is echter uit op hun eigendom, dat het laatste stukje land is dat hij niet bezit. De gewelddadige Cole begint hierop het jonge paar lastig te vallen. Maar wanneer dat geen effect heeft doodt hij Luke en verbergt hij het stoffelijk overschot.
Sarah Ramírez
Daniel
Bertha Jean
Martin
wimnoot
Sweetwater? Zo heette dat (bijna) plaatsje uit Once Upon a Time in the West toch ook?
fred1946
Trailer,ziet er niet slecht uit.
Maar ook verbaast,begon met gospel muziek,dacht oh dat is een House on the prairy of een EO film,maar ondertussen vloeken en doodslag.
Rare mixing en toch intersant,is wel wat anders.
Volgens mij zit er wel vaart in de film,en actie en verhaal.
Hou het wel in de gaten.
madmax1
Ongemakkelijke western Sweetwater.
Goede setting met een prachtige omgeving mooi in kleur gefilmd.
Zolang Ed-Harris in beeld is blijft het interessant voor de rest te voorspelbaar plus te rommelig
Scrip,met een waanzinnige predikant die een hele weg met witte kruizen markeert ,de sound is ook niet des westerns,met moeite afgekeken.
mcdaktari
Zo slecht is Sweetwater (Sweet Vengeance) helemaal nog niet, hij heeft mij tenminste goed geamuseerd. Ed Harris speelt echt weer zoals ik hem graag zie en Jason Isaacs heeft gewoon de perfecte kop om een smiegt te spelen. Het vervelende aan Jason Isaacs is dat zodra ik zijn gezicht zie moet ik gelijk aan Lucius Malfoy denken. Maar toch voor die weinige westerns die er gemaakt worden vond ik Sweetwater een prima western. Zo zie ik ze graag.
blurp194
Een toch wel ietwat vernieuwende kijk op een suf en stoffig genre. Prima spel van de drie hoofdrollen, een lekker vlot verhaal met een goeie, een slechte, en van de derde is het niet zo eenvoudig uit te leggen of-ie nou goed en slecht is. Zoals dat misschien wel ietwat bij het genre past, zou je denken - maar, de slechterik is dan wel weer erg mooi neergezet, en de goeie staat daar erg mooi lijnrecht tegenover. Wel wat jammer dat de van de badguy afdruipende dreiging van de eerste minuut of tien niet vastgehouden wordt.
Fris gefilmd met de mooie kleuren van het golden hour, dankbaar gebruik gemaakt van erg mooie landschappen, en January Jones mag er ook zijn. Dat is misschien wel het meest opvallend vernieuwende dat deze western onderscheidt van de traditionele - hier gaat het eerst om de verpakking in frisse beelden, en pas daarna om de zuiverheid van goed en slecht. Vroeger was dat eigenlijk liever andersom.
- 19677 berichten
Voor de afwisseling ga ik het eens kort houden:
Ter illustratie :
Leg op een weegschaal aan de ene kant deze film, en aan de andere : 3:10 to Yuma, True Grit, Django Unchained, en hop, smijt er The Assassination of Jesse James als bonus nog maar bij.
Dat hele stelletje weegt niet op tegen de kwaliteiten van Sweet Vengeance.
Uitstekend wraakverhaal, geweldig acteerwerk van de hele cast (Harris speelt de "sterren" van hun sokkel) adembenemende fotografie, you name it.
January Jones is koelbloediger dan Clint Eastwood
Waarom deze niet en die andere films wel in de bioscopen te zien is, blijft voor mij een raadsel.
Enough said!
- 19677 berichten
Kleine waarschuwing vooraf: Absoluut geen "familiefilm"
Zo bloederig heb ik 't al een tijd niet meer gezien....
Filmkriebel
Hoeveel titels heeft deze film? Sweetwater, Sweet Vengeance, Sherif Jackson... Wat is nu eigenlijk de officiële? Ziet er wel een goede western uit
Naomi Watts
Het wisselt nogal tussen Sweet Vengeance en Sweetwater. Al schijnt Sweet Vengeance echt de working title te zijn.
- 19677 berichten
Op mijn DVD exemplaar (UK release) staat Sweet Vengeance als titel.
Filmkriebel
Degelijke en stereotiepe, maar tevens bloederige western (waarschuwing van Brix is zeker op zijn plaats), op sommige momenten zelfs richting Tarantino door de zwarte humor. Die scène waar Sherif Jackson aan tafel zit met Josiahs gasten was echt goed, alsook de perverte kleermaker die een kogel in zijn hol krijgt . Vond ik toch wel scènes die ook in een film van Tarantino zouden passen. Sweet Vengeance kent een goede spanningsopbouw, maar overdrijft misschien wat in de laatste twintig minuten. Moet echt iedereen eraan geloven? Sarah mocht als wraakengel wat meer uitgewerkt zijn wat mij betreft.... veel dialoog krijgt ze niet en ze loopt er de hele film een beetje leeg en zielloos bij als poppetje in een purperen kleed... . Gemiste kans. Alle lof voor Jason Isaacs als fanatieke gek... een schurk die je vrijwel onmiddellijk heerlijk gaat haten en de film duidelijk meerwaarde geeft. Zelfde geldt voor Ed Harris als wat gekke sherif. Een plezierige stereotiepe western, maar zonder January Jones was het nog leuker geweest. Dikke 3*
trebremmit
Prima western met een heerlijke Harris en Isaacs. De rest van de cast vond ik wat minder, weinig uitstraling en niet zulke interessante karakters.
Laatste twintig minuten vond ik ook wat overdreven. Maar voor de rest prima, mooi gefilmd, heerlijke muziek en een prachtige omgeving.
Weet iemand trouwens hoe het nummer heet wat tijdens de aftiteling speelde?
- 19677 berichten
Laatste twintig minuten vond ik ook wat overdreven.
"Spaghettisaus"?
De song die je tijdens de aftiteling hoort is 'Cold grey light of dawn', gezongen door Hudson Moore.
Ik heb nog even gezocht op YouTube, of ik 'm daar voor je kon vinden, maar helaas staat ie er niet op.
trebremmit
Bedankt Brix!
Ben niet zo van de country muziek maar dat vond ik wel een mooi nummer.
- 19677 berichten
Ik ben zelf ook geen country muziek liefhebber, maar vond dit ook wel mooi.
LuukRamaker
- 2020 berichten
Uiterst bizarre western. Ik kan me niet herinneren dat ik me zo aan een film gestoord heb dat ik hem stopzette, maar dit keer was het echt niet om aan te zien. De film speelt zich af in een wereld waarin alleen plaats is voor zeer merkwaardige figuren en vreemde personen. Het is weer eens de plaatselijke dominee (Isaacs) die de belachelijke dorpsgek is, de sheriff is weer eens niet goed snik en de rol van Ed Harris is al helemaal lachwekkend. Niets voor mij deze film. Veel te overdreven en onserieus om anderhalf uur naar te kijken.
LuukRamaker
- 2020 berichten
Niet helemaal. Ik heb nog even doorgespoeld naar de aftiteling en over bijbehorende muziek ben ik het wel eens.
Muziek was overigens ook hetgeen mij ertoe aanzette deze film eens te gaan zien. Jason Aldean, een hedendaagse country-artiest, had een klein rolletje en ik was benieuwd hoe hij het er vanaf zou brengen.
Left4Dead
Harris steelt de show.
Wat op zich een middelmatige western is wordt opgesmukt door Harris.
het verhaal is simpel en het scrip wordt nergens bijzonder, maar door het talent van Harris wordt de film (op de moment van hem in beeld) gewoon een genot om te zien.
Door Harris (en ook een beetje door een goed spelende January Jones) haalt deze western er een 3.5 sterren uit.
Bruut
Heel matige film met heel veel idiote karakters en een flinterdun verhaal.
Pazmaster
Beetje vreemd... en ook niet lekker. Simpel en oninteressant verhaal, met een vreemde sfeer, dat me niet wist te pakken. Er zit een enkel leuk moment in de film maar meer ook niet. Acteerwerk valt nog mee maar voor de rest niet zo geslaagd. 2,5 ster
Rednas 2
Een naar mijn mening geslaagde western met alle ingrediënten die daar bij horen. Verder niets op aan te merken. Het is hier al vaker genoemd: Harris zet een goede rol neer, maar de rest doet het overigens ook niet slecht. 3,5 ster.
willemfilm
Uitstekend vermaakt bij deze western. Bruut idd zo hier en daar. Harris is bekender dan Isaacs die naar mijn idee zeer goed zijn rol neerzette. Heerlijk toch weer eens een goede western. Je niet storen aan de vermakelijke absurditeiten, lekker kijken.

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

The Hidden
Sciencefiction / Horror, 1987

Muriel's Wedding
Komedie / Drama, 1994
man vrouw relatienew mexicoreligious fundamentalismlawman religious fanaticismreligious cultremote farm 19e eeuwremote town