• 9.369.673 stemmen

House of Last Things (2013)

Fantasy / Thriller | 110 minuten

Genre: Fantasy / Thriller

Geregisseerd door: Michael Bartlett

Met onder meer: Lindsey Haun, Blake Berris en RJ Mitte

Plot House of Last Things

"Pick Up the Key. Unlock the Past."

Een criticus van klassieke muziek gaat samen met zijn rouwende vrouw op vakantie naar Italië. Ze laten hun huis achter in de handen van een jongedame. Zij wordt vergezeld door haar vriend en haar jongere broer. Het huis begint vanaf dat moment raar gedrag te vertonen en de realiteit begint steeds meer te vervagen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Zeer vergezocht allemaal, maar het zorgt er voor dat spookhuis #29758 in ieder geval nog wel een interessant geval wordt. Ja, er komt zelfs een Poltergeist-vrouwtje voorbij.

Maar best onderhoudend allemaal.

Ook met een rolletje van de zoon van Walter White die hier hetzelfde spraakgebrek heeft als in Breaking Bad (we hebben het even opgezocht en acteur Mitte heeft inderdaad een hersenbeschadiging die zijn spraak en motoriek beïnvloed).

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een psychologisch doordenk mysterie met wat bovennatuurlijke aspecten ...of toch niet? De film is multi interpretabel waardoor hij waarschijnlijk niet vooriedereen te pruimen zal zijn.

De film boeide mij van begin tot end omdat de spanning en mysterie opbouw erg goed is. De klassieke muziek in de film past goed bij de sfeer, het decor en het verhaal. Naar het einde van de film toe wordt een en ander duidelijk maar liet mij toch met wat onbeantwoorde vragen achter.

Maar dat geeft niet, daardoor zal deze film nog wel even in mijn hoofd blijven. En dat is meestal een teken dat het dus een goede film is.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Slaapverwekkend. Ik heb moeten vechten tegen de vaak. Het scenario kon mij helemaal niet boeien en lijkt voor mij kant noch wal te raken. Tijdverlies. Kaapte toch vier Awards weg. (nu ja, één ervan op het Morbido Fest, de naam zegt genoeg). Meningen verschillen blijkbaar grondig.