• 9.374.112 stemmen

House of Dark Shadows (1970)

Horror | 97 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Dan Curtis

Met onder meer: Jonathan Frid, Grayson Hall en Kathryn Leigh Scott

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot House of Dark Shadows

"Come see how the vampires do it"

De schilder Quentin Collins komt met zijn vrouw Tracy in Collinswood wonen. Lang geleden is in het landhuis Angelique Collins als heks opgehangen. Haar geest waart echter nog door het huis, en Tracy moet aanzien hoe haar echtgenoot langzaam maar zeker volledig in de ban van zijn overleden voorvaderen raakt.

Barnabas Collins

Todd Blake

David Collins

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Werd in onze contreien 55 jaar geleden uitgebracht onder de titel “De Bruid van de Vampier”. Barnabas Collins, een eeuwenoude vampier, wordt bevrijd uit zijn graf en keert terug naar het landgoed van zijn familie, Collinwood. Hij infiltreert in het leven van de familie Collins en richt zijn aandacht op de mooie Maggie, een jonge vrouw die hij ziet als de reïncarnatie van zijn overleden geliefde Josette. Terwijl Barnabas zijn dorst naar bloed niet kan onderdrukken, probeert dokter Julia Hoffman, een arts die verliefd op hem is, hem te genezen van zijn vampirisme. Maar ondertussen stapelen de mysterieuze moorden zich op in het dorp.

“House of Dark Shadows” biedt een intrigerende mix van gotische horror en tragiek. De film weet de benauwende sfeer van het originele tv-programma vast te houden, met vooral de sombere esthetiek en dreigende muziek die bijdragen aan de spanning. Jonathan Frid vertolkt op degelijke wijze Barnabas Collins, door de innerlijke strijd van zijn personage goed over te brengen. Het idee van een genezing van de vampier is origineel maar misschien zijn een paar scènes voor sommigen een beetje voorspelbaar. De climax zorgt voor een sterke ontlading van de opgebouwde spanning. Fans van klassieke vampierverhalen zullen de film waarderen, al voelt het voor jongere kijkers wellicht wat verouderd aan. Zelf had ik er geen probleem mee en was blij de Blu-ray toe te voegen aan mijn collectie.