• 9.370.161 stemmen

Geregisseerd door: Valérie Donzelli

Met onder meer: Valérie Lemercier, Jérémie Elkaïm en Béatrice de Staël

Gesproken taal: Frans

Plot Main dans la Main

Helène zit op de prestigieuze balletschool van de Opera van Parijs. Zij deelt haar leven met haar oude vriend Constance. Joachim werkt voor een spiegelmaker, ver weg van de drukte van Parijs. Hij houdt van skateboarden en woont met zijn zus en haar man, die het beheer voeren over de plaatselijke sportschool. Maar wanneer hun paden elkaar toevallig kruisen, lijkt het alsof een vreemde macht hen in de ban krijgt. Zonder inzicht in hoe of waarom, kunnen ze niet meer van elkaar verwijderd zijn. Het is fysiek onmogelijk. Als de een in een bepaalde richting loopt, volgt de andere. Als Helène haar arm opheft, gaat Joachim's arm mee omhoog en als hij een pas neemt langs de ene kant, beweegt zij met hem mee, totaal machteloos.

Cinéart brengt deze film op dvd uit. De datum van 21 november lijkt me niet te kloppen, aangezien ik 'm nog nergens te koop kan vinden.

Trailer (YT, niet ondertiteld)