• 9.369.514 stemmen

Met onder meer: Violeta Palukas en César Troncoso

Gesproken taal: Spaans en Portugees

Releasedatum: 27 juni 2013

Plot Infancia Clandestina

Argentinië, 1979. Juan leeft in de onderwereld. Net als zijn moeder, zijn vader en zijn aanbeden oom Beto heeft hij buitenshuis een andere naam om zijn zijn familie te beschermen, die verzetsstrijders zijn tegen het regime in Buenos Aires. Op school wordt Juan bekend als Ernesto en alles lijkt voorspoedig te verlopen. Maar dan wordt hij verliefd op María...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Cristina alias Charo

Horacio alias Daniel

Juan alias Ernesto Estrada

Vanaf 13 juni 2013 in de bioscoop (Imagine)

avatar van david bohm

david bohm

Prachtige film. Een portret van de 11-jarige Juan, kind van militante revolutionairen ten tijde van de Argentijnse junta. De jongeman die hem speelt doet dit uitstekend.

Het is bewonderenswaardig wat voor offers mensen hebben gebracht om te strijden voor hun idealen. Dit wordt sterk verbeeld, de film is ontroerend, zo nu en dan spannend.

Aanrader.

avatar van Martxela

Martxela

Afgelopen week aangeschaft, erg goed film. Het enige dat mij echt niet aanstond waren die tekenfilmstukjes als er geweld in de film kwam. Geen idee wat de maker daarmee wou, het 'draaglijker' in beeld brengen of zo. Echt compleet onnodig, laat gewoon de waarheid zien.

Los van die onzinnige manier van filmen was het een erg goede film over het leven van mensen die constant op de vlucht zijn in een regime in Zuid Amerika. Nog altijd actueel. Toch 3,5 ster dus.

avatar van Biosguru

Biosguru

Erg fraaie film. Geen enkel probleem met de tekenfilmstukjes.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Beetje dubbel gevoel bij het bekijken van deze film. Geen slechte film, niet berust op grove actie om iets duidelijk te maken. Die harde werkelijk stond ook wel erg ver weg, op zich kun je dat ook als knap beschouwen. Maar het was ook wel een hele zit zeg, ik ervoer het als erg langdradig.

avatar van Movsin

Movsin

Zag eerder deze maand Christian Petzold's "Die Innere Sicherheit", ook al een film waarin een tiener lijdt onder een stricte naar buiten gerichte houding van de ouders.

"Infancia Clandestina" is, gesteund op ware gebeurtenissen, echter van veel aangrijpender aard dan Petzold's film, niet alleen omwille van het idealistisch strijden voor vrijheden in een tumultueus land, maar vooral om de ontroerende belevenis van een kind dat door omstandigheden brutaal wordt afgeremd in een periode dat voor hem het leven als jongere openbloeit.

Een knappe film, met keurig foto- en camerawerk, goed in scènes gezet, met soms levendige, soms trieste muziek en zang, overtuigend acteerwerk en af en toe charmante momenten, als de chocoladepinda-theorie, doorheen de ernst van het gebeuren.

Het cartoonwerk verraste aanvankelijk, maar eigenlijk "uit het leven van een kind", dus best verantwoord.

avatar van kevin_vp

kevin_vp

Zeker geen slechte film maar het mocht iets meer in your face zijn.

Vooral het einde dan. De geanimeerde stukken moesten er niet tussen zitten,

waren ook niet al te fraai gemaakt.

Verder was het een leuke wegkijkert (toch wel goed verzorgde cinematografie, een paar leuke kleurfilters) maar het zal mij niet lang bijblijven vermoedt ik.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van starbright boy

Net als gisteren een film over het verzet tijdens de militaire dictatuur in Argentinie. n net als gisteren een regisseur die er persoonlijke ervaring mee heeft. De moeder van Benjamin Avila verdween in 1979. De film is goed maar imperfect, met name de fantasie-droomstukken zijn niet zo sterk. De tekeningen zijn stillistisch fraai maar in de film een stijlbreuk die de film niet zoveel goed doet. Ook van de muziek was ik niet kapot. Maar daar stopt de kritiek wel want verder is een behoorlijk sterke coming of age film die de situatie van Juan behoorlijk invoelbaar maakt. Juan wordt overigens fantastisch geacteerd door en jongen met heel veel talent. Buiten een Argentijnse TV serie een aantal jaar later kom ik geen rollen meer van hem tegen. Zonde.

avatar van BBarbie

BBarbie

Semi-autobiografische film over een jongen die met zijn ouders moet onderduiken tijdens het militaire regiem van Videla in Argentinië eind jaren 70. Uitgerekend tijdens die periode wordt hij verliefd op een klasgenote.

De film is opgedragen aan de moeder van regisseur Benjamin Ávila, die in oktober 1979 spoorloos verdween, net als vele duizenden anderen. De film laat je met een beklemd gevoel achter.