• 9.372.024 stemmen

The Lady in Question (1940)

Komedie / Romantiek | 80 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Charles Vidor

Met onder meer: Brian Aherne, Rita Hayworth en Glenn Ford

Plot The Lady in Question

"The jury finds her innocent... well not too innocent!"

Andre Morestan is de ogenschijnlijk tevreden pater familias van een burgerlijke Parijse familie. Nadat hij is opgeroepen als jurylid, is hij in eerste instantie van mening dat de verdachte moordenares Natalie Roguin schuldig is, maar hij krijgt uiteindelijk medelijden met de dakloze jonge vrouw en hij nodigt haar na haar vrijspraak uit om bij zijn familie in te trekken. Het wordt behoorlijk riskant als Morestans jonge en beïnvloedbare de zoon Pierre verliefd wordt op de raadselachtige Natalie en kleine misdaden begint te plegen om hun romance te financieren.

Andre Morestan

Robert LaCoste

Henri Lurette

avatar van clubsport

clubsport

Het verhaal is best wel serieus en daarom had ik niet direct de humor zo prominent aanwezig verwacht, maar het werkt wonderwel goed en de humor is bij vlagen hilarisch .
Brian Aherne steelt op komisch vlak toch wel de show als een naieve vader die zichzelf in vele bochten moet wringen om de identiteit van Natalie verborgen te houden voor zijn gezin , maar ook in de rechtbank is hij al prominent aanwezig .
Maar ook de serieuze momenten zijn goed getimed .

avatar van Dutchfan

Dutchfan

De eerste film die Glenn Ford en Rita Hayworth samen maakte.

Een beetje flauwe komedie,die op zich nog wel de moeite waard is,vooral door de goede acteurs.

Brian Aherne speelt de eigenaar van een fietsenwinkel die opgeroepen wordt om jurylid te zijn bij een rechtszaak.

Als de verdachte (Hayworth) onschuldig blijkt te zijn,neemt hij haar onder zijn hoede.

Zijn zoon (Ford) wordt verliefd op haar.

Het laatste deel van de film vond ik wat minder,