Grave Encounters 2 (2012)
Genre: Horror
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: John Poliquin
Met onder meer: Reese Alexander, Stephanie Bennett en Jeffrey Bowyer-Chapman
Plot Grave Encounters 2
"Fear is just a word. Reality is much worse."
Een groep filmstudenten besluiten in te breken in het Collingwood psychiatrisch hospitaal, waar de reality show 'Grave Encounters' is opgenomen, om hun eigen paranormale onderzoek uit te voeren. Al snel komen ze er achter dat 'Grave Encounters' geen fictie was, maar de verschrikkelijke werkelijkheid.
Alex Wright
Kaitlin
Officer
jarno1975 (moderator series)
Rianneke_Dan
Echt een vreselijke enge trailer. Eerste film vond ik ook al best creepy, dus deze zal ook niet tegenvallen.
Deze wil ik echt zien
en het is deze jonge regisseur zijn eerste film, ben reuze benieuwd.
Moviestar1979
Yes, geweldig!!!
De 1e Grave Encounters was echt super.
Wederom een fantastische trailer.
Geschreven door The Vicious Brothers, maar deze keer geregisseerd door John Poliquin.
Laat maar komen!!
Lex3n
Kent er iemand een winkel waar dat je de dvd van de eerste Grave Encounters kan kopen?
galaxydriver32
kijk hier naar uit, eentje om in de gaten te houden
goeie cover trouwens
Woooww
Wist helemaal niet dat er deel 2 van kwam.
lijkt me erg tof, ga ik zeker kijken.
jarno1975 (moderator series)
releasedatum???
US release is 12 oktober.
rolfgizmo
Ik open de stemming dan maar:) Net gezien.. Ik vond 'm tof, leuk gedaan.. Niet te vergelijken met p.a maar was op z'n tijd wel spannend !! 29-10 p.a 4
Goed vervolg.
Er wordt vooral in het begin leuk de draak gestoken met de originele film. Wat grappige referenties, zeker wanneer The Vicious Brothers zelf nog een kleine cameo krijgen. De hele intro is dan misschien wat lang(dradig), maar het werkt wel.
Halverwege sluipt er even de angst in dat het gewoon een herhaling van het eerste deel wordt, gelukkig voegt dit tweede deel wel een hoop aan de saga toe. Het laatste half uur is daarom gelukkig wel weer een stuk boeiender, al kampt ook dit vervolg met hetzelfde probleem als het eerste deel: echt spannend wil het niet worden.
Toch gek want alles is er eigenlijk wel. Degelijke found footage stijl, effecten best oké, een redelijk aan scares ... maar het voelt misschien allemaal iets te vertrouwd, waardoor de sfeer nog echt wil pakken. Het enige echte minpuntje, verder een vlot en vermakelijk horrortje dat zelfs nog iets beter uit de verf komt dan deel 1.
Keane1983
Een aardig vervolg die alleen erg lang nodig heeft om op gang te komen.
De film weet wel op een leuke manier in te haken op deel 1 zonder echt saai te worden. Misschien wel wat langdradig.
Vanaf het punt dat de studenten het huis binnengaan, wordt het spannend en zitten er leuke schrik effecten in die mooi samen gaan met de SFX (wel een beetje van hetzelfde als deel 1).
Van het punt dat de alien te voorschijn komt en de man uit deel 1 die geheel everwilderd is vond ik de film echt achteruitgaan. ook de scene dat de camera uit de tas werd gehaald door de "geest" zag er ronduit slecht uit..
De spanning is er van ook uit. Ook de testemonie was bijna een copie van "the blairwitch project".
Rare situatie volgen elkaar op en wordt het in mijn ogen er niet leuker op om te kijken.
En dit is heel erg jammer want het begon in mijn ogen heel erg veel belovend.
Deel 1 bleef in mijn ogen meer gericht op de "geesten" en was mijn inziens ook realistischer, deel 2 probeerd te overteffen met geesten die filmen en "alien" achtervolgingen en "onlogische wendingen. Dit maakte het er niet beter op en eerder lachwekkend en niet boeiend (terwijl deel 1 ervoor zorgde dat ik constand bleef kijken).
Het afwisslen van camera's spand dan ook uiteindelijk de kroon (van HD camera naar 8mm!!!) tevens met het zwarte gat/draaikolk die uit de muur kwam!!!
Acteerwerk is prima en heb ik me verder niet aan gestoord.
Score en soundtrack waren prima.
Tja, als ik moet gaan vergelijken met beide delen vond ik de voorganger beter, en de zin van realistischer.
Houd je de genoemde punten van "kritiek" buiten beschouwing en stroor je je daar niet aan, dan is het een prima horrorfilmpje. Met hier en daar wat gore en schrikmomentjes.
Van mij een 3,0*
HALVE TAMME. (moderator series)
Grave Encounters 2 is een redelijk vervolg, maar toch net wat minder dan het eerste deel.
De opbouw is behoorlijk traag, het duurt liefst veertig minuten(!) voordat ze het oude psychiatrische ziekenhuis weer ingaan. Al moet er wel gezegd worden dat de opbouw wel leuk is, vooral momenten met die geheime camera in het gebouw van de studiobaas is erg geinig.
Verder duurt het iets te lang.
Eenmaal in het gebouw gaat de film wel weer lekker los. De film is een stuk intensiever dan deel 1. De scares zijn wel aardig en de geesten hebben echt heel veel dreiging. Wat dat betreft toch de licht overtreffende trap van deel 1.
Dan gaat het einde helaas weer helemaal over de top. De balans verdwijnt en de logica daarmee ook. Ze bouwen het concept van deel 1 iets teveel uit waardoor de spanningsboog verdwijnt. Ik zie het uiteindelijk liever toch wat kleiner, mysterieuzer en subtieler dan gedoe over portalen en weet ik veel wat allemaal dat je uiteindelijk voorgeschoteld krijgt.
LOTR-lover
Het probleem met sequels vind ik vrijwel altijd dat het aanvoelt als een herhaling van zetten. Regisseurs zijn bang om het succes van de 1e film niet te evenaren en vallen daardoor snel voor dezelfde trucjes als in het origineel. En dat maakt 't saai. Is dat met Grave Encounters ook het geval? Niet helemaal, maar toch wel een klein beetje.
De eerste Grave Encounters vond ik erg scary met een aantal zeer geslaagde schrikmomenten maar vooral een continu aanwezige spanning. Dat is in deel 2 anders. De opbouw is traag maar vanaf de tweede helft van de film, als de scholieren eenmaal in het gebouw zijn, gaat alles in sneltreinvaart. Dus ook de schrikmomenten. Doordat de scares zo frequent zijn in dit deel is er amper tijd voor het opbouwen van spanning, wat de film helaas geen recht aandoet. Ik had liever wat meer scenes gehad waarin je gespannen op het puntje van je stoel zit te kijken terwijl er niks gebeurd. Nu was het echter zo dat je bijna 100% zekerheid had dat er elke scene wel iets zou gebeuren. Dat zorgde ervoor dat je beter voorbereid bent en minder snel schrikt. Jammer.
Op het einde vliegt de film een beetje uit de bocht maar op zich is het niet heel hinderlijk. Ook deel 1 had z'n share of weirde plotwendingen. Ik vond het in ieder geval niet heel storend. Voor de liefhebbers van dit genre gewoon een prima tussendoorfilmpje. Niet vernieuwend of origineel maar wel gewoon wat je wilt zien bij een found footagefilm.
Edie
Een herhaling van het eerste (niet al te geweldige) deel een. Voor horror moet je niet bij deze films zijn, wel is het enigsinds vermakelijk.. Het begint best aardig, eenmaal in het verlaten gebouw is het allemaal wel voorbij. Weer de bekende cgi 'ghost-face' effectjes die uit adobe komen gerold, ook lijk de film zo vervelend lang te duren..
Ik hoop toch dat het echt blijft bij dit deel. 1.5* voor.. het best knappe meisje in de film dan.
ibendb
Niet eng, maar wel spannend.
De eerste Grave Encounters was niet zo goed, maar deze is ook minder. De film kent een enorm trage opbouw, maar eenmaal in het gebouw, breekt de hel los. Dan is er geen tijd voor emoties of saaie scènes. Tuurlijk, de special effects zijn belabberd en lijken op die van youtube. De monsters zagen er ook totaal niet eng uit. Maar het "psychologische" in de film vond ik dan weer wel goed. 2.5*
tattoobob
Tegenvallertje,slechter dan de eerste moet ik zeggen.
Ik word er niet warm of koud van.....ben geen een keer geschrokken en dat zegt al genoeg..
Deze film is niet voor mij weggelegt,daar kijk ik waarscheinlijk te veel betere horrors voor!!
jammer
HALVE TAMME. (moderator series)
Jammer om te horen bovenbuurman deel 1 vind/vond ik erg sterk,vanavond deel 2 maar even kijken,ik ben benieuwd.
HALVE TAMME. (moderator series)
Niet zo eng en spannend als het eerste deel,maar dat maakt het tweede deel nog niet slecht.
Toch zaten er ook nog een aantal schrikmomenten voor mij in(heerlijk),en de manier waarop de twee dames in het gezelschap aan hun einde komen(deze twee smiley's zeggen genoeg denk ik)
Al met al ben ik tevreden met wat er voorbij kwam op mijn tv gisternacht.
kampsie1
Toch maar weer eens een poging gedaan om zon handycam film te kijken. Kan nog steeds niet begrijpen wat hier mooi aan is.
Ik ga dan ook geen stem uitbrengen, waardeloos vind ik het.
Maar smaken verschillen gelukkig.
Daan258
Stuk minder dan het eerste deel.
Het idee was best leuk gedaan, om een film over de eerste film te maken.
Maar helaas was het niet al te best.
Ten eerste omdat de film onwijs langzaam opgang komt, pas na een uur ongeveer voordat er echt iets gebeurd. en dan ook nog af en toe erg belabberde special effects, en acteren was ook al niet al te best, en de schrkmomenten en spanning wat nog best aardig in deel 1 was was in dit deel een heel stuk minder.
Wat ik wel leuk vond gedaan was: dat je Lance Preston uit het eerste deel weer terug zag.
Een kleine 2,0*
Daan258
Het is mischien heel erg toeval, maar ik zat gister House on Haunten Hill the kijken (wat trouwens een onwijs slechte film is) en ik zag daar een scene dat een blonde chick met een camera door dat huis ging lopen en dat ze opeens bij een operatiekamer kwam waar toen 3 dokters bezig waren met een patient en dat opeens die 3 dokters recht in de camera keken.
En in deze film heb je ook een scene dat echt zowat precies hetzelfde is, volgens mij hebben ze die scene echt afgepakt van House On Haunted Hill, het kan bijna niet anders.
snarfje5508
Deel 1 beloofde al meer dan het kon waarmaken, deel 2 melkt het verhaaltje nog maar eens op indentieke wijze uit. Liefhebbers/kenners van horror schenken lachend nog wat in. Geen best vervolg dus op een al matig origineel. Qua acteerprestaties ook ver onder de maat. Laten we hopen dat er niet ook nog een deel 3 gaat komen !

Grave Encounters
2011