Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 16 januari 2014
Bekijk via SkyShowtime
Plot Jack Ryan: Shadow Recruit
"Trust no one."
Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) werkt als een financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristisch complot om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen en zal er alles aan doen om deze misdaad te verijdelen.
Jack Ryan
Aleksandr Borovsky
Dimitri Lemkov
Embee
Zwolle84
Onderhoudende film. Hij is inderdaad niet origineel, maar wel lekker vlot en voldoende uitgewerkt om je de hele rit bij de les te houden. En Keira's rol was veel groter dan ik verwachtte (niet geheel onbelangrijk voor me).
Nee, prima voor een fijn avondje vermaak en daarmee een royale voldoende waard.
missl
Actiefilm over een geheim agent die naar Rusland moet omdat hij achter allerlei computerdingen is gekomen. De film is 1 groot actiemoment en bij vlagen ook nog super spannend.
sjikkerfritz
Geweldige actie film, niets op aan te merken. Goede cast, acteerwerk en niet onbelangrijk, goed vermaak.
YAH87
Redelijke actiethriller van Kenneth Baraghan waarin het personage Jack Ryan nieuw leven wordt ingeblazen. Jack Ryan, gebaseerd op het werk van wijlen Tom Clancy, was al in het verleden te zien in de films The Hunt for Red October (1990), Patrriot Games (1992), Clear and Present Danger (1994) en The Sum of All Fears (2002). In deze films kropen achtereenvolgens Adam Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck in de huid van deze CIA-agent. Twaalf jaar later is het de beurt aan Chris Pine om Ryan te spelen en doet het niet onverdienstelijk in deze rol. Opvallend is de rol van de villain, die eerder lachwekkend dan angstaanjagend wordt geïntroduceerd, die gespeeld wordt door de regisseur himself. Baraghan weet met deze film een vrij middelmatige film af te leveren die nooit echt spannend wordt of weet te intrigeren met een boeiend verhaal. De film kijkt nog redelijk weg, maar zal niet lang in het geheugen blijven. Een enigszins gemiste kans om een goede start te maken bij een eventuele franchise.
Jonge Jack.
De Shakespeare liefhebbende regisseur Kenneth Branagh moet de kachel ook laten branden. Uitstapjes waren er al eerder met de mislukte remake van Sleuth en het beter geslaagde Thor. Dan nu de nieuwste Jack Ryan. Tom Clancy's geheim agent ziet er ditmaal wel erg jong uit in de vorm van Chris Pine. We zijn dan natuurlijk ook gewend aan Harrison Ford in de rol van de superspion, en daarvoor Alec Baldwin die het mocht opnemen tegen Sean Connery in The Hunt for Red October. Ben Affleck was een wat jongere Ryan, maar Pine is waarschijnlijk de jongste. En waar de acteur goed wegkomt in de Star Trek-films, is hij hier wat minder overtuigend. Helaas.
Hij wordt omringd door wat zwaardere gewichten als Kenneth Branagh zelf en Kevin Costner. Keira Knightley is zijn vriendinnetje, maar ook zij speelt de jonge Jack vrijwel in elke scène weg. Het is zeker niet alleen maar Pine's schuld, hij zit net als de rest opgesloten in een script waar de voorspelbaarheid van afdruipt. Met een charismatische held was dat wat minder erg geweest, maar nu zorgt het formulewerk voor nogal wat saaie momenten. Je ziet immers alles van mijlen ver aankomen. Toch is de film geen vervelende zit. Met name de eerste helft biedt voldoende vertier, als Jack Ryan zijn weg tracht te vinden in de duistere schaduwwereld der CIA.
Redelijk.
Met dank aan Paramount voor het recensie-exemplaar.
Brabants
Spionagethriller met een indrukwekkende rol van Chris Pine als het Tom Clancy's fictieve personage 'Jack Ryan'. Waar deze film een sterk begin kent, raakt het op den duur toch aardig verzwakt in clichés en is het niet meer dan een 13 in een dozijn film. Opzichtige scenes waarbij de geloofwaardigheid naar een nulpunt daalt en de actiescènes die in een explosief tempo elkaar opvolgen zijn hier debet aan.
hoffhaan
Heerlijke spionagethriller. Actie, voortdurende spanning en vermaak. Op zich een standaard verhaal, maar de film boeide. Ik heb me uitstekend vermaakt. 4.0
Thorak
Standaard werkje dat netjes alle clichés afwerkt. Geen slechte film, maar verwacht ook écht niets nieuws, want alles heb je ongetwijfeld al wel een keer gezien.
De film deed me qua verhaal wel erg aan een mengelmoes van Die Hard 3 en 4 denken.
Vooralsnog blijf ik de films met Harrison Ford in de rol van Jack Ryan, nog ver uit de besten vinden.
Thorak
En ligt het nou aan mij, of wordt Keira Knightly nou echt steeds enger?
Ik heb haar nooit knap kunnen vinden, maar tegenwoordig vind ik haar rond uit eng!
Brabants
En ligt het nou aan mij, of wordt Keira Knightly nou echt steeds enger?
Je moet er van houden. Mijn smaak is het zeker ook niet.
Re73
Na 50 minuten dacht ik pffff er gebeurd echt helemaal niks. Naar het eind wat spannender maar ook daar niets nieuws onder de zon.
VforVictor
Btje een teleurstelling deze film. je ziet al iets wat zo vaak is gedaan: Rusland, aanslagen, bom, achtervolgingen enz. de acteerprestaties waren daarentegen wel voldoende. jammer want ik vind Chris Pine een prima Jack Ryan. 2,5 ster omdat ie opzich nog wel lekker wegkeek.
Wat een nietszeggende rommel zeg. Been there, done that. Alles wat ik zag is al vaker gedaan...en veel beter. Daarbij heb je ook nog een vreselijke hoofdrolspeler zonder enig charisma die maar suf zijn ding doet. Dit kwam echt over als bijvoorbeeld die vierde Bourne film, waarbij Matt Damon ingeruild was voor die Jeremy Renner. Jack Ryan is in het verleden wel eens wat beter neergezet.
Verder heeft de film niks te bieden. Slap verhaaltje, simpele actie. Ik heb me er bijzonder mee verveeld. Zeker het eerste uur was echt zo ongelofelijk saai. Daarna kwam er nog wel iets meer vaart in, maar onvoldoende om het te redden van een heel laag cijfer.
Corcicus
Een saai financiën-drama dat niets bijdraagt aan de cinematografie. Matige vertolkingen en een wankel script maken het drama compleet.
gauke
De USA belichaamt het goede en Rusland vertegenwoordigt het kwade (heden ten dage weer verdomd actueel) in een behoorlijke spionageactiethriller met een zachtaardige held (tegen wil en dank). De film vangt veelbelovend met actie aan, focust dan op het vertellen van het (in feite ongeloofwaardige en clichématige) verhaal en enige karakterontwikkeling, om vervolgens weer met actie verder te gaan. Alhoewel het verhaal intriges mist, zijn de actie- en achtervolgingsscènes solide. Ik vond Chris Pine toch charismatisch en het geluid (de soundtrack) dynamisch.
m1701
Best een aardige thriller... al vond ik het begin wat lang duren
en het einde te snel afgelopen. Wel standaard verhaal maar acteerwerk
was van alle wel overtuigend.
Norman Mailer
Het uitgangspunt van Shadow Recruit is een volkómen onmogelijke financiële kwetsbaarheid. Zowel in theorie als in praktijk. Leg dat terzijde en wat rest is, ach, een film die best 'ok' is.
Mijns inziens ontbreekt het die Chris Pine aan charisma voor de rol van Jack Ryan. En waar dat in, bijvoorbeeld, Star Trek weinig manifest was door die verbluffende CGI en wat dies meer zij, is Jack Ryan echter op zichzelf aangewezen.
En waar de film gaandeweg behoorlijk op drift raakt, vergaloppeert Chris Pine zich eveneens.
Left4Dead
Waar de eerste films van Jack Ryan leunden op een vervolgserie beginnend met Baldwin daarna Ford, er daarna gekozen werd om naar de jonge levensjaren van de held over te stappen (Affleck). Eerlijk is eerlijk, de eerste serie was gewoon heerlijk, ben een Clancy-fan en voornamelijk van de games die hij mede ontwikkeld (als scenarioschrijver) heeft.
Zal die kwaliteitsspanning weer terug komen na het mindere The Sum Of All Fears?
Nu hebben we echt te maken met het begin van de carriere van Ryan binnen de CIA gespeeld door Pine, leunend op Costner. Ryan wordt als All American Hero gerecruit en al snel komt er onverwachts actie in zijn leven als financieel adviseur.
Hot items zijn in het verhaal verwerkt, financiële malaise en aartsrivaal Mother Russia. Goed gekozen want tja het zijn de twee items die onze wereld, zeker op dit moment, elke dag gijzelen. Het warme Amerika weer tegen het koude Rusland met alle clichés daar natuurlijk, alsof de muur in Berlijn weer opgebouwd is.
Leuk vermaak maar haalt het niet bij de eerste Ryanfilms, vooral het verhaal is minder sterk uitgewerkt. Dat was voor mij altijd het sterkste in die serie. An sich komt de sfeer redelijk in de buurt, met name door de soundtrack, maar op kwaliteit boet het in. De film staat op dezelfde hoogte als The Sum Of All Fears.
Kenneth Branagh als regisseur en acteur, op zich voor mij nog niet eens zo slecht. Pine heb ik niet veel mee maar viel me niet tegen eerlijkheidshalve, Costner deed het prima en de rest redelijk. Knightley wordt er niet beter op.
Luchtige film die prima wegkijkt maar niet verder komt dan een 6.5 voor mij. Hier 3**.
Svenster
Trage film die het laatste half uur goed op gang komt. Geen spectakel. Als je niks beters voor handen hebt, zou je deze film eens op kunnen zetten op een regenachtige zondag.
De zoveelste reboot van een franchise; dit keer is Tom Clancy's Jack Ryan aan de beurt. Op papier een goed idee wellicht, maar in de praktijk pakt het helaas toch wat minder interessant uit. Chris Pine is oké in de hoofdrol (al is hij in de reboot van Star Trek wel veel beter) en Kevin Costner heeft een leuke rol als mentor, maar de rest van de cast is weinig memorabel en het script is aan de karige en 'kleine' kant. Keira Knightley als mevrouw Ryan is miscast en het was niet zo'n goed idee om regisseur Kenneth Branagh tevens op te voeren als voornaamste bad guy, compleet met lullig russisch accent. Branagh als regisseur was achteraf ook niet zo'n slimme keuze; het is nu eenmaal geen aktieregisseur, dat bewees hij reeds met Thor. De film is acceptabel genoeg voor de weinig eisende kijker, maar op deze manier heeft de franchise geen toekomst, vrees ik.
hutsekluts
Hel aardige actiethriller voor anderhalf uur makkelijk vermaak. Niks mis mee.
filmkul
Doorsnee thriller. De film begint wat gehaastig en neemt flinke sprongen in de tijd, waardoor je veel gaten zelf moet invullen. Als eenmaal de rust is teruggekeerd, zien we een aardige thriller, met een vrij standaard spionage verhaal. Branagh zelf zet een sterke rol neer. Pine doet het ook niet slecht. De actie is aardig en de film bevat een redelijk spannende scene. We hebben het allemaal al eens eerder gezien. De slechtste Ryan tot nu toe, maar zeker geen onvoldoende. 2.5/3.9
GGG
Trage actie/thriller maar heerlijk van genoten! Wederom mooie rollen voor Kevin, Chris en Keira!
erik1677
echt de slechtste jack ryan ooit gezien. alle andere films vond ik leuk tot gaaf! Maar dit was echt zwaar traag en vond er weinig an om eerlijk te zijn. En Chris pine als Jack Ryan vind ik eigenlijk ook niet zo'n goeie keuze.
DiskjockeyEast
Sorry.. na 40 minuten afgezet omdat ik het idee had naar een vergadering van de tweede kamer over zat te kijken....... Ik heb zelden een actiethriller meegemaakt die het doel heeft de kijker volledig in slaap te vervelen... Zou het testpubliek uit golden retrievers hebben bestaan of zo.....
Balotelli
Wat is die Keira Knightley qua uiterlijk achteruitgegaan zeg.
In de Pirates-franchise was het een sexbom maar in deze film lijkt te ze op een uitgedroogde crack-hoer.
patrickman
wat was het fijn geweest als de zgn slechte rikken een keer winnen dan had ik eindelijk gedacht wow eindelijk wat anders vond er weinig aan btw
Balotelli
Wel weer zo'n overdreven Hollywood-actiefilm vol US-patriotisme en natuurlijk wie anders dan de Russen zijn de slechterikken.
Er is echt geen land op aarde dat haar eigen bevolking zo bang maakt voor 'buitenlandse vijanden'.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen