• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Danny DeVito

Met onder meer: Ben Stiller, Drew Barrymore en Eileen Essell

Releasedatum: 8 april 2004

Plot Duplex

Als je het hebt over 'The American Dream', dan zijn Alex en Nancy het ideale voorbeeld. Ze zijn een jong en hip stel uit New York met de wereld aan hun voeten. Eén ding ontbreekt nog in hun perfecte leventje: een liefdesstulpje om samen te gaan wonen. Dat verandert als ze onverwacht het huis van hun dromen vinden. In hetzelfde appartementencomplex woont de bejaarde mevrouw Connely. Al snel komen Alex en Nancy erachter dat zij niet zo aardig en flexibel is als ze in eerste instantie leek. Ze eist de aandacht van het stel volledig op en voor elk wissewasje staat ze op de stoep. Alex en Nancy's ooit zo perfecte leventje begint dan ook barsten te vertonen en hun droom is inmiddels een nachtmerrie geworden. Ze beginnen zich af te vragen of er geen manier is om het oude mensje het complex uit te werken..

avatar van Norma

Norma

Ai....dit is wel héél flauw allemaal! Zo flauw en waanzinnig melig dat ik er zelfs af en toe om moest grinniken, of ik wilde of niet. De film begint best aardig en amusant, maar wordt al snel een aaneenschakeling van bizarre situaties en zeer flauwe grappen. Het einde daarentegen (en dan bedoel ik echt de laatste minuut) heeft echter wel een verrassing in petto: geinig.

Tenenkrommende grappen dus waar ik normaal toch echt niet van hou, maar het liep allemaal zo verschrikkelijk uit de klauwen dat ik ben blijven kijken om te zien tot hoe ver het zou ontsporen Drew en Ben doen het best leuk, ik vind het best knap als je met een dergelijk script toch nog kan doen alsof het je allemaal serieus overkomt.

Daarom toch 2,5 *

avatar van JorritS

JorritS

Weer een heerlijke Ben Stiller film, vind dit één van zijn besten. Had tijdens de film gene enkel idee waar het naartoe zou werken, maar eenmaal aangekomen bij de erg grappige plot was ik tevreden. 3,5*

avatar van serpico

serpico

Ik zag hem in de bus en vond hem verderfelijk saai. Nu weet ik dat de bus niet de ideale plek is om een film te kijken, maar toch. En bovendien vind ik een film als War of the Roses (ook van Danny DeVito!) wel leuk... Misschien kan iemand mij vertellen dat ik deze film toch absoluut nog een keer moet zien buiten de bus , of had ik het toch goed?

voorlopig toch 1*

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Hilarisch...de buurvrouw is gewoon knettergek...om gek van te worden toch...

Dit is gewoon een leuke film van 1,5 uur als je niks te doen hebt

erg leuke film.En Ben Stiller doet het ook hier weer leuk in.net als Drew.Had hem al lang geleden gezien maar als er morgen toch niets op tv is kijk ik hem morgen weer eens misschien op tv.

avatar van stan

stan

serpico schreef:

voorlopig toch 1*

Kijk je hem vandaag op tv

avatar van FillumGek

FillumGek

Leuke film. En maar zeggen dat bejaarde altijd maar onschuldig en lief zijn. Dit was me toch een draak van een wijf...!

avatar van rodeni

rodeni

Hee FillumGek, de film ook zonet op tv gezien?

Redelijk geinige film. Haalt niet het niveau van War of the Roses, maar heeft op bepaalde momenten ook wel die bekende zwarte humor. Leuk tijdverdrijf voor een tv-avondje. Die oude dame stal toch wel de show.

avatar van neo

neo

Devto heef tot nu toe een reeks bijzonder aanstekelijk vermakende films geregisseerd waar de energie volop aanwezig is. Duplex lijkt weer haast zo'n typisch op het lijf geschreven rol voor Ben Stiller te zijn. Doet het weer prima, net als Barrymore. David Newmanmuziek bruist een en al charme en gekheid uit, wat blijft die toch heerlijk componeren voor komedies. 3 sterren

avatar van film_kaza

film_kaza

Ben Stiller vind ik erg leuk in BIJNA elke film waarin ik hem heb gezien.

Ik zag deze en moet zeggen dat de eerste 3 kwartier erg leuk waren. De humor was wel wat vies hier en daar maar daar kan ik wel tegen. Toen kwam de rest....

De film werd steeds slechter en het einde was ook net zo slecht. Vond het eerder een feel-bad movie dan komedie. Hoe erg hun leven wel niet werd en hoe (***) die mrs. Connely wel niet deed. Deze past niet echt bij mijn smaak

2,5

avatar van Sander88

Sander88

Dit vind ik echt een giller van een film haha, geweldig acteerwerk.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Helemaal geen aanrader, gewoon een slechte film met walgelijke en vooral slechte grappen. 1.5*

avatar van Hilarious

Hilarious

Leuk wegkijkfilmpje.

Mijn verwachtingen waren niet echt hoog maar het is me toch allemaal goed meegvallen.

Drew Barrymore acteerde weer heel goed en verassend genoeg ergerde ik mij niet aan Ben Stiller en deed hij het best goed.

Het verhaal stelde niet zoveel voor maar het was best vermakelijk voor een keertje.

Je zal maar eens zo'n bovenbuur hebben...

2,75/3*

avatar van soom

soom

Wel aardig, hoewel er inderdaad wat grappen inzaten die net over the top waren, die net niet konden.. Eileen Tessel overtuigt, Ben Stiller word met zijn komedie-films erg vervelend naar mijn idee, en Drew is altijd leuk in de films waarin ze speelt. Eindshots zijn wel leuk. Op zich een zwaar onderwerp, goed gebracht door de Vito.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Lekker beetje zwart filmpje. 3,0 tje dan maar.

avatar van Liesjj_x

Liesjj_x

Pfff... Hij viel wel mee... Voor deze ene keer dan

Soms er toch net ietsje over en wel wat voorspelbaar

Hij was grappig 'haha' niet dus... Ik kon er niet echt mee lachen. Nogal flauwe humor

avatar van wicomave

wicomave

Typisch Ben Stiller vehicel, volgens mij speelt die Stiller zijn hele leven lang al de rol van de onnozelaar die door zaken buiten zijn schuld steeds zwaar getroffen wordt.

Op zeker moment wordt de film wat langdradig vind ik.

Ik vond dit niet een van zijn beste films, hoewel je er wel een avondje lekker mee kan wegkijken.

Ik geef hem net een voldoende; drie sterren.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Vermakelijk niemendalletje, wel erg mager verhaal alleen, begon iets te snel te vervelen. Ben geen Barrymore-fan, Stiller vind ik altijd aangenaam om naar te kijken in dit type films.

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze viel me een klein beetje tegen maar desondanks een leuk filmpje om te bekijken.

Cijfer: 3,5

avatar van Mieke_Love

Mieke_Love

hele komische film zekr die BOMMA !!

HA !

*3.5*

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Niet veel bijzonders ofzo, maar toch een 3 vooral door Ben Stiller. Hij blijft grappig!

avatar van desteven007

desteven007

Goede grappige film, vanavond op 2be (Kanaal 2, België)

In de opgave staat er Komedie / Misdaad

Ik zouw die Misdaad eruit halen.

avatar van Lad

Lad

De stemmers op moviemeter vind ik in het algemeen wel streng hoor, 2,88 voor deze film, ale nu, deze geef ik graag 3,5 sterren.

Dat is mijn mening toch.

avatar van apolicum

apolicum

Lad schreef:

Dat is mijn mening toch.

Jouw gemiddelde is met 3,61 dan ook érg hoog t.o.v. het algehele gemiddelde hier op moviemeter...

Hangt natuurlijk van persoon tot persoon af.. Sommigen geven al snel een 4 voor een redelijke film, terwijl ik dat slechts een 2 - 2.5 zou geven...

Ik schat dat het algehele gemiddelde per film hier een kleine 3 op 5 is.

Heb me redelijk geamuseerd net op 2be, ook niet meer. 2.5 dus

avatar van boekenutje

boekenutje

Ik vond het toch wel een aardige komische film, beetje voorspelbaar bijv wanneer het oud vrouwtje de laptop gebruikte om de muis weg te jagen.

De ontknoping van het verhaal was gewoon schitterend als je te weten komt dat het oud vrouwtje (die de moeder is van de makelaar), de makelaar en de politieagent eigenlijk onder één hoedje spelen

Daarom verdient deze film van mij toch een 3,5*

avatar van Woutrr

Woutrr

Goede film.. was grappig, vermakelijk en goed gespeeld

nogeens een goede komedie op tv (want de laatste tijd...pf)

avatar van kanjertje

kanjertje

Leuke en grappige film met een goeie Ben Stiller.

Heb al verscheidene films van hem gezien, maar dit is toch één van de betere.

Doch de echte show wordt gestolen door de oma.

Moet wel zeggen dat deze movie ietjes overdreven en flauw overkomt maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de

originele ontknoping, die had ik niet durven bedenken.

Daarom een 3

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Interessante film over de problemen met een huurder. Ooit heb ik meegemaakt als verhuurder dat de muren en het plafond van het toilet volledig in het zwart waren geschilderd.

avatar van *kelly*

*kelly*

Niet echt grappige komedie, maar wel ééntje waarvan je nekharen recht gaan staan van ergernis op dat oude vrouwtje!

Zeer mooie cast, goede inhoud en realistisch.

---------->3,5*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Typische Film voor Ben Stiller, Ik vond dat hij het redelijk Goed acteerde en ik vond het soms grappig, Ik heb echter momenten gehad dat ik het erg Flauw vond, De Film een beetje verveelde en inderdaad op een begeven moment ergerde ik me aardig aan dat oude vrouwtje en haar Pappegaai, Ik had er meer van verwacht eerlijk gezegd maar over het algemeen toch nog wel een Leuk wegkijkfilmpje om eens te huren ofzo maar absoluut geen aanrader en/of Topfilm.

***