Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Danny DeVito
Met onder meer: Ben Stiller, Drew Barrymore en Eileen Essell
Releasedatum: 8 april 2004
Plot Duplex
Als je het hebt over 'The American Dream', dan zijn Alex en Nancy het ideale voorbeeld. Ze zijn een jong en hip stel uit New York met de wereld aan hun voeten. Eén ding ontbreekt nog in hun perfecte leventje: een liefdesstulpje om samen te gaan wonen. Dat verandert als ze onverwacht het huis van hun dromen vinden. In hetzelfde appartementencomplex woont de bejaarde mevrouw Connely. Al snel komen Alex en Nancy erachter dat zij niet zo aardig en flexibel is als ze in eerste instantie leek. Ze eist de aandacht van het stel volledig op en voor elk wissewasje staat ze op de stoep. Alex en Nancy's ooit zo perfecte leventje begint dan ook barsten te vertonen en hun droom is inmiddels een nachtmerrie geworden. Ze beginnen zich af te vragen of er geen manier is om het oude mensje het complex uit te werken..
Alex Rose
Chick
Officer Dan
Herman
Ravenheer
Matige komedie. De grappen zijn zeer flauw en van een poep/plas/onderbroeken-niveau. Ben Stiller is zelden grappig maar eerder gestresst. En die oude oma werkt op iedere kijker's zenuwen. Ik kreeg langzamerhand zelf de verleiding om die oma in stukjes te hakken
Ik geef deze film een 1, en dat speciaal voor de bloedmooie Germaansche prinses Drew Barrymore.
SSeagal
Vermakelijke film met Stiller en Barrymore. Zeker leuker dan Along came polly die nauwelijks uit te kijken was. Petje af voor het acteerwerk van het oude dametje dat je echt het kleed van de bank af doet rukken bijna met haar gespeeld gedrag. Helaas stort niet alleen de vloer in maar ook de film, halverwege slaan de grappen ineens over naar een bedroevend home alone niveau. Gelukkig was het einde wel enigzins verassend. Al met al leuker dan acp, maar geen topper. ***
V
Eileen Essel is briljant in deze film!!! Verder vrij standaard, maar redelijk vermakelijk 3*
bioscoopzaal
Vlotte komedie met een paar erg grappige momenten ("Taste this, it's French onion."). Ben Stiller en Drew Barrymore hebben goede chemistry en vooral Eileen Essel is geweldig als het oude dametje. Sommige grappen zijn misschien wat ondermaats, maar over de hele lijn is Duplex toch wel erg vermakelijk.
3 sterren.
Cicero
Niet dat ik me er écht aan erger, maar Ben Stiller komt gewoonweg m'n oren uit. Het lijkt wat onwaarschijnlijk dat het effectief zal gebeuren, maar als alles goed gaat kregen/krijgen we in 2004 zo maar even de volgende films op ons afgestuurd, waar de man in speelt: 'Duplex', 'Allong Came Polly', 'Starsky & Hutch', 'Envy', 'Dodgeball : A True Underdog Story', 'Anchorman' en 'Meet the Fockers'. Ook 'Nobody knows Anything', een film opgenomen in '98 krijgt nu z'n straight-to-video relaese. Dat zijn zo maar eventjes 8 films !? Overload!
Normaal kan me dat niet schelen, maar ik snap gewoon niet wat mensen aan hem vinden. Stiller word keer op keer opnieuw gebruikt als een poppetje met touwtjes om vol situatiehumor geschreven scènes op te vullen, zonder daar zélf iets aan toe te voegen. Hij komt nooit origineel of onvoorspelbaar uit de hoek en welk snorretje hij ook opplakt, welk pruikje hij ook opzet, hij wordt geen typetje, hij blijft gewoonweg Stiller. En dat maakt hem volgens mij de benaming 'komiek' of 'komisch acteur' niet eens waard. Stiller is zo vervangbaar als wat. Een échte komiek drukt een stempel op z'n film door z'n eigen inbreng, hij máákt de film als het ware en geeft er een meerwaarde aan door zijn talenten erin te verwerken. Ben stiller daarentegen heeft een serieus gebrek aan 'imagination'. Blijkt ook uit z'n verschijningen op Award-shows en dergelijke… gaat hij nu écht élke keer een beetje staan discussiëren of ruzie maken met z'n co-host of de presentator? Dat gaat ook vervelen, you know. Hopelijk wordt het snel Stiller rond Ben.
Mooier kon ik het niet verwoorden, ik heb hier niets aan toe te voegen.
(Voor de goede orde, ik had me die dag speciaal voor deze klotefilm sufgeblowd, zodat ik enkele enorme lachkicks zou krijgen, maar daar was deze film zelfs te slecht voor, kan je nagaan. Ik wou bijna de TV induiken om die oude mevrouw zelf te slaan, wat maakten die Stiller en Barrymore er een idioot potje van.)
Niets meer dan een 0,5.
Nouseforaname
vond dit wel een geinig filmpje!! wat had ik zin omdat vrouwtje persoonlijk te gaan opzoeken en haar om zeep te helpen! en Ben Stiller was weer lache in deze film... Drew ziet er echt eng uit
TheVoice
Als je niet van oude mensen houdt en van plan was om je oma van het leven te beroven dan is dit de film die je dat zetje geeft om dat dus toch te gaan doen. Het gebrek aan locaties en de donkere inrichting maken van deze film echt een saai stuk.
Van mij krijgt-ie een 1 voor de moeite.
queenie
weer een goeie film met Ben Stiller. Hij heeft veel film dit jaar, maar stuk voor stuk leuk. Gewoon droge humor en dat is wel eens leuk om naar te kijken af en toe. 4*
dttom
Vreselijke film! Het was dat hij in de bus terug naar Nederland werd vertoond en zo hard dat je er niet door heen kon slapen maar anders had ik hem niet gekeken.
ikkezelf
Volgens mij doet die Stiller inderdaad mee in zeker de helft van de films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Ik heb er verder geen problemen mee hoor. Hij doet het leuk, maar het valt wel op.
Hoewel de film uiteraard zeer onrealistisch was (heb je meestal met comedy's, wordt natuurlijk altijd zeer overdreven) zaten in deze film wel een paar ergerlijke dingen.
Zoals een schrijver die geen backup maakt van zijn boek en dan die vreselijk irritante agent. Later bleek wel waarom die zo irritant was maar toch..... tenenkrommend
Verder liep de film vlotjes door en verveelde geen moment.
Glansrol van Eileen Essel (oude vrouwtje).
Alk met al een redelijk leuke film.
Teskuh17
goh, volges mij wordt die in elke bus dan vertoond
Ik vond hem heel handig in de bus, je werd er doodsaai van en valt in slaap
Zaten wel aantal humoristische stukjes in, maar een geoorloofd punt kan ik niet geven, omdat ik tussendoor sliep.
seth gecko
ok -komedie die zogezegd verder dan de gebruikelijke komedie pretendeert te gaan maar uiteindelijk doodbraaf blijft.
de film heeft best een aantal vermakelijke grappen en ondanks de voorspelbaarheid is het degelijk kijkvoer voor een rustige zaterdagavond met de vriendin op de bank.
3 *
dream555
Voor mij is dit een doorsneefilm. Ik heb er wel van genoten, maar zal hem even vlug vergeten. Als ik ooit mijn top100 zou opstellen, komt hij niet eens in aanmerking, maar voor mijn top100 van kotsfilms ook niet.
Voorspelbaar: zeker. Grappig: bij momenten, maar hoe verder het verhaal gaat, hoe boertiger de humor. Stiller vind ik altijd wat irritant, Barrymore is wel redelijk schattig, het oude vrouwtje steelt de show, maar niet in die mate om het fantastisch te vinden. Conclusie: geslaagd met voldoende, zeker geen onderscheiding.
Dat is dus een 3 of 3,5 zeker?
Jossy
Voor mij persoonlijk was het een tegenvaller van formaat. De grappige momenten waren schaars en de humor weinig smaakvol en origineel.
Ik heb geen probleem met Ben Stiller maar dit was zwaar ondermaats.
Webcentjes
erg leuke film vooral dat fossiel was erg grappig en vooral irritant een leuke film met een zakje chips
ben stiller een van mijn favoriete acteurs en zeker een aanrader als familiefilm: duplex
Spartaan1986
Vermakelijke Thriller-Comedy die na een uur een stuk minder leuk wordt door de steeds meer flauwe grappen.
Het einde is wel erg leuk. 3*
Quatro
Eigenlijk beide. het verhaal over een vervelende buur is al zo vaak uitgediept dat je zo'n onderwerp gewoon moet laten rusten, op het moment dat het oude bovenbuurtje in beeld kwam kon iedereen op z'n sloffen aanvoelen wat er ging gebeuren. Het enige verrassende was dat zij in het complot zat met de makelaar.
Zo weinig diepgang, genante humor en irriterende domheid bij de karakters.
Over de acteurs, dit is blijkbaar de enige soort rol die ben stiller kan, of waarvoor hij gevraagd wordt. Drew is wat veelzijdiger maar heeft ook al veel van dit soort rolletjes op haar naam staan.
Waku
Leuk gevonden thema.
Oude dametjes terreur.
Zeer vermakelijke komedie.
De glimlach blijft hangen gedurende de hele film.
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Redelijke film, die het moet hebben van de rollen van Ben Stiller en Drew Barrymore. Persoonlijk vind ik Ben Stiller komisch in dit soort rollen, zo ook bij deze film.
Jammer van de totaal overbodige eindplot.
3,0 *
fifaa
deze film heb ik vanmiddag gehuurd ik de videotheek ik weer eens 90 minuten lang zitten lachen ik vind dit een echte aanrader voor iedereen
kArIzMa_TuRk
Gewoon een leuke film !
markie1978
Te gekke film, zeer goede comedy en dit voor een Amerikaanse comedy. Het is onwaarschijnlijk dat er toch leuke Amerikaanse comedies zijn, sinds my causin Vinny geen leukere Amerikaanse comedy gezien.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

If Only