• 9.372.531 stemmen

Geregisseerd door: Ryôsuke Nakamura

Met onder meer: Daisuke Ono en Mayu Watanabe

Gesproken taal: Japans

Plot Nerawareta Gakuen

Het is lente en een nieuw schooljaar begint in Kamakura, Japan. Een nieuwe leerling, Ryoichi Kyogoku, voegt zich bij groep 8. Kyogoku heeft een speciale telepathische gave en wordt door zijn vader gedwongen om daar misbruik van te maken om zodoende de macht over de school te nemen. Zijn populariteit groeit gestaag door zijn charisma en goede uiterlijk. Zodra een voor een iedereen onder zijn macht komt, zorgt Kyogoku ervoor dat niemand meer in zijn weg staat. Echter, een jongen, Seki, schijnt niet compleet onder zijn controle te komen. Heeft Seki het in zich om iedereen te redden uit de greep van Kyogoku?

Kahori (stemrol)

Kyougoku (stemrol)

Kenji (stemrol)

Natsuki Suzuura (stemrol)

Daito Amano (stemrol)

Yuu Jinno (stemrol)

Saori Endou (stemrol)

Eindelijk.

Eigenlijk raar dat het nog zo lang geduurd heeft alvorens Makoto Shinkai's stijl nageaapt werd, maar met deze film is het er echt wel vol op. Nakamura doet er zelfs nog een dikke schep bovenop, waar Shinkai vaak nog balans en een klein beetje subtiliteit in het visuele legt is het een overdaad aan kleuren en lens flares in deze film. Voor sommigen zal het een gevalletje "overdaad schaadt" zijn, maar ik kon het best wel pruimen.

Film heeft verder wel wat anime kwaaltjes. Blijkbaar is het ook een soort van remake van een 80s live action film, toch is het vooral het troebele (te veel hooi op de vork) anime verhaaltje dat wat in de weg staat van Nerawareta Gakuen. De film is op z'n best wanneer het lamme, extreem-zonnige sfeertje de overhand haalt. Het verhaaltje over de toekomst en mindreading is wat minder boeiend, gelukkig blijft het visueel met imponeren.

Personages zijn ook redelijk kinderachtig bij momenten, maar ook dat hoort wel een beetje bij dit genre. Het duurt naar het einde toe ook iets te lang, al moet ik ook hier weer bijvertellen dat het visuele een hoop goedmaakt. Lekker filmpje dus, alleen iets te complex voor z'n eigen goed.