Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Maggie Carey
Met onder meer: Aubrey Plaza, Johnny Simmons en Bill Hader
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The To Do List
"She's going from straight A's to getting her first F."
De film vertelt het verhaal van Brandy Klark (Aubrey Plaza), een streber die een "to-do list" heeft opgesteld. Op haar lijst staan alle gewaagde buitenschoolse activiteiten die ze mis heeft gelopen op de middelbare school en wil voltooien voordat ze naar de universiteit gaat.
Brandy Klark
Derrick

jarno1975 (moderator series)

AHWA

Nitraat
deze film ging echt, maar dan ook echt helemaal nergens over...
kan er geen betere resencie van maken

AHWA
Bij vlagen erg flauw, maar de cast is goed genoeg om het leuk te brengen. De 90s stijl is erg fout. Gregg en Britton zijn geweldig als ouders. Bilsons fucktard blijft hilarisch en Bill Hader is een baas en een held. Plaza is oké.
Ik hou hier wel van. 4.0*

danuz
Heb hier toch flink om kunnen geniffelen. Goede 90s throwback coming of age dit. Film neemt zich geen blad voor de mond, is soms nét iets te flauw, maar blijft toch lekker uptempo en uiteindelijk best warm.

Robbie H.
Viel me niet tegen, enkele grappen waar ik hard om moest lachen, oftewel een leuke film voor een druilerige zondagmiddag.

niethie
Zit er zelf niet ver vanaf maar dit gemiddelde had ik niet verwacht zeg. Heerlijk lomp on-Hollywood product vol botte, onsympathieke personages die geen van allen je hart weten te stelen maar toch origineel en eigenzinnig genoeg zijn om te boeien, tikkeltje Muriel's Wedding achtig. De 90's sfeer/setting leek af en toe wat geforceerd (al was het fijn om zo nu en dan muziek van oa Pavement op de achtergrond langs te horen komen) het fijne vond ik echter dat het nergens, maar dan ook helemaal nergens voorspelbaar werd. Niemand krijgt echt zijn zin en ondanks een kleine misleiding op het eind blijven de meeste van onze vrienden eigenlijk exact hetzelfde als toen we in het begin met hun kennis maakte. Het meest verfrissende is dan nog dat ik er naderhand achterkwam dat het door een vrouw geregisseerd is. Niet seksistisch bedoeld, in tegendeel want bij de meeste van dit soort genrefilms kun je dat meestal wel aanvoelen. Verder was het vooral leuk om Bilson (met haar schattige bambi-ogen) weer eens ergens in terug te zien. Heerlijk ook om haar, na in vier seizoenen The OC geen enkele keer het f-word gebruikt heb te horen, hier zo tekeer te horen gaan. Het verbaast me dan ook dat ik hier nog niets van Naomi Watts gelezen heb. (3*)

Naomi Watts
Was daar ook allemaal niet van op de hoogte, gaat op het lijstje. Bedankt niethie.

blurp194
Leuk filmpje dat lekker dwars tegen alle cliches uit het genre ingaat. Niet precies een parodie, maar wel leuk afzetten tegen de middellijn. Lomp, ongegeneerd, plat en ongeremd. Vol met egocentrische en onsympathieke personages, de hoofdrol niet uitgezonderd - maar wel een stuk echter dan je in de meeste films tegenkomt. Af en toe met zulke flauwe humor dat ik er nauwelijks om lachen kan, maar vaak toch ook weer wel. Een hoop van de humor werkt ook als zelfrelativering van de film, het neemt zich gelukkig niet zo serieus.
Aubrey Plaza heb ik best hoog zitten, maar in deze film vind ik haar wat tegenvallen eigenlijk. Misschien doordat ze nogal regelmatig een stomme bek trekt, dat staat haar niet - het komt beter over als ze wat slimmere rollen speelt. Maar da's wellicht ook iets van het moment.

Ik had het idee vooraf dat dit een soort spoof-film op het genre van tienerkomedie's zou zijn, maar het is er iets tussenin geworden. Een kruising tussen tienerkomedie en coming-of-age. Er zit een duidelijke boodschap in, maar aan de andere kant is de humor ook wel een beetje flauw en plat en is het acteerniveau niet al te best. Maar toegeven, bij vlagen is het best genietbaar. Er was wel 1 grappig moment, dat was de muziek uit American Pie ( YouTube - American pie reunion- Theme song- Laid By Matt Nathanson ) bij het moment van de seks. Leuk gedaan. Om de vader kon ik trouwens ook wel een beetje lachen.
Voldoende, maar het best beter gekund.

Shinobi
"Well, let's get to work vagina."
Gezien de eerdere berichten, ben ik niet de enige die dacht dat het om een parodie zou gaan. The To Do List bevindt zich op de middellijn tussen enerzijds een lompe tienercomedy en anderzijds een - matig uitgewerkte - coming-of-age film.
Qua verhaal is het nog geen eens echt boeiend. Het is de hele tijd kijken naar een streber (tegenvallende rol van Aubrey Plaza) die haar 'sekslijst' probeert af te werken. Op zich zou dit gegeven best interessant moeten zijn, maar de uitwerking laat veel te wensen over.
Dat heeft deels te maken met de personages die vrij onsympathiek overkomen. Er zitten een hoop acteurs in die veelal actief zijn in het comedygenre, maar geen van allen slaagt er echt in om de film grappig te maken. Bij vlagen is de humor dan ook flauw te noemen.
Nog een minpunt is de jaren '90 setting. Het komt te geforceerd over, met name als er weer eens een 'cheesy' track wordt ingezet die nogal misplaatst aanvoelt.
Al met al een redelijke comedy, maar hier had natuurlijk veel meer uit gehaald kunnen worden.
Kleine 2,5 sterren.

Naomi Watts
Summer Roberts Revisited
Vooral de reden dat ik me enorm vermaakt heb. Zoals niethie al voorspelde ging ik vooral Bilson heel leuk vinden en dat kwam uit. Haar awkward delivery is heerlijk, en zij is ook heerlijk en haar rol is - verrassend genoeg - ook heerlijk. Lekker veel cusswords en facial expressions. Hader is ook altijd leuk en ook de edgy thematiek zorgt voor een bovengemiddeld gegeven.
Helaas is de uitwerking erg wisselend. Er wordt met de thematiek te weinig gedaan en film had veel scherper mogen en moeten zijn. Op het samenstellen van de To Do List na is het allemaal karig, en is de grapdichtheid te ruim. Film moet het vooral hebben van de bijrollen van Rachel "cleavage" Bilson, Bill Hader en Donald Glover. Plaza is niet onaardig, maar toch net iets te weinig awkwardability.
Ik heb me vermaakt, maar dat ik buiten deze trinity veel gelachen heb? Niet echt. Film mist inventiviteit, maar desalniettemin een leuke poging in een genre waar te veel shit vandaan komt.

gauke
Een middelmatige komedie over een jonge vrouw die geobsedeerd is door seks en niet langer maagd wil zijn (in reactie op alle komedies over jongemannen in gelijke omstandigheden?). Echter, ook vanuit vrouwelijk perspectief had het verhaal leuker en slimmer mogen zijn, inclusief de grappen over de jaren negentig. Ik had regelmatig het idee dat ik naar een compilatie van allerlei gênante situaties zat te kijken en vooral het laatste halfuur was jammerlijk slecht. Aubrey Plaza speelde een knappe rol, al is ze te oud om voor tiener door te gaan en de bijrollen waren goed ingevuld. Alles bij elkaar een film om weer snel vergeten.

Thomas83
Het is al weken geleden dat ik deze heb gezien, maar blijkbaar vergeten er hier wat over te posten. Maar goed. Als de hoofdpersoon mannelijk was geweest zou ik niet eens naar de film ongekeken hebben waarschijnlijk, met zo'n plot. Maar nu met een vrouwelijke hoofdpersoon werd ik toch wel nieuwsgierig naar de uitwerking.
Helaas is het vaak gewoon een erg platte en vulgaire film, zoals ieder ander in zijn soort op zich. Af en toe wel een beetje een indiefilmsfeertje door een wat andere toon dan in de leeuwendeel van dit soort films en wat lekker droge humor, maar intussen wel letterlijk drollenhumor. Beetje jammer.
Aan Aubrey Plaza ligt het niet, die doet het echt leuk. Al vind ik haar personage wel ongeloofwaardig onwetend en naïef eigenlijk. Ik las op IMDB of zo de theorie dat ze de film daarom in de jaren negentig hebben laten afspelen, maar ook dan vind ik het wat sterk. Het zou wel zo'n beetje de enige logische reden voor de 90's setting zijn, want verder vond ik die niets toevoegen.
De scènes met Brandy's ouders zijn best leuk, maar haar zus is dan weer zo'n flauw karikatuur. De door Bill Hader gespeelde baas Willy vind ik ook maar niets. En die twee worden dan nog aan elkaar gekoppeld ook, wat zoetsappig en flauw. Het einde vond ik op zich wel weer aardig uitgedacht. Op zich wel moralistisch, maar niet helemaal op de fout belerende en zeer voorspelbare manier die je verwacht. Mede daardoor nog 2.5*. Wat een verschil trouwens tussen de prachtige poster op IMDB en de matige hier.

Keane1983
Prima tussendoortje. Hier en daar leuke en gênante momenten.
Acteerwerk is prima en de film weet een goede sfeer van de jaren 90 neer te zetten.
Echter de speelduur breekt het allemaal op. Het had niet zo lang te hoeven duren.
Toch weet de film je wel te verrassen en wijkt hij wel af van de standaard teen-age " ik wil het graag doen" films.
Van mij een 2,5*

Riddierid
Ik vond het niet echt een leuke film. Hij krijgt nog net een 2,5 omdat ik soms nog wel heb kunnen lachen om die Cameron. Meer iets voor meiden denk ik zo'n film??

PSV_Supporter
Apart filmpje. Kijkt makkelijk weg. Hier een daar best grappig.

Op zich best een leuk filmpje dat afspeelt in een leuk tijdperk en genoeg vreemde personages kent om te vermaken. Toch heb ik uiteindelijk maar weinig met Plaza haar personage en vind ik de transitie van nerderig meisje naar sexpert zwaar ongeloofwaardig.

Redelijke film waarin een scholiere een seksuele to-do-list opstelt voordat ze naar de universiteit gaat. Een high-school-comedie met flauwe en platte grappen. Een voorspelbaar verloop en de personages zijn zo clichématig dat het eigenlijk wel vermakelijk is. Mede door de leuke cast en de jaren '90 setting een kleine 3.0 sterren.

Gewoon een dertien in een dozijn tiener romantische komedie met een flauw verhaal inclusief flauwe humor. De film kijkt zich wel nog redelijk weg door Aubrey Plaza die leuk speelde en er ook niet onaardig uitzag. Als de film niet zo enorm preuts was geweest had ik de film misschien nog een halfje erbij gegeven, maar nu kom ik niet verder dan 2 punten.

Superkuuk
eigenlijk een 0,5 maar door de scene met de drol in het zwembad toch een half puntje extra.....echt hoe laag kan je zinken om die scene te moeten spelen..

Macmanus
Hun leeftijden!
Dat was nog wel het grappigste aan de film. Het moesten allemaal 16/17 jarige zijn. Maar ze waren al bijna 30tig allemaal Helaas zit daar ook het probleem. Dit bleek ook echt expres gedaan te zijn, maar het miste toch net nog wat meer dat debiele trapje humor a la Rob Schneider/Adam Sandler films om het wat meer aan te laten komen. Die drol leek er wel even op. Maar allemaal niet genoeg. Bleef toch ondanks wat seksuele termen en wat vingeren onder het broekje, erg safe allemaal.
Cast was wel fijn, Plaza heeft wel wat (Al lijkt ze niet gek veel meer te kunnen dan haar Park & Rec. rol) Ondanks ze niet ver durven gaan heeft het wel een geinig sfeertje.
2.5 sterren.

mikey
Het land van sex met je BH aan.
Dan doen ze fast times (*****) na, die legendarische scene, je leukste fantasie tijdens het doen met jezelf, maar waarom dan zo preuts? Ze fantaseert over zichzelf met een bikini aan? Dat is gewoon raar. Niet dat tieten per se getoond moeten worden maar het valt op. Het zal wel de preutsheid van de laatste jaren zijn. Nog preutser dan toen Reagan aan de macht kwamen. Maak liever een film over wat anders dan sex als je toch niets mag laten zien. Iets met kooivechten of zo. Bloed en sadisme.
Wel een leuk 90's sfeertje. Maar met de hits van toen & de candy-colors heb je dat al rap. Her en der een geslaagde grap. Met name de zwembadgrollen.
Eiindigt helaas met de broodnodige moralistische crap. Het camerawerk is nooit inventief. Op het todolijstje stond ook iets over rimming, dat wordt later niet behandeld.... Gemiste kans ;-p Dat woord had ik in 93 nooit gehoord trouwens.

john mcclane 2
Best wel leuk,,,
Beetje een vrouwelijke tegenhanger van American pie.
Al is die wat minder preuts, al gaat het hier wat taal gebruik even ver.
De jaren 90 setting was en is altijd leuk,in mijn ogen als het leuk gedaan is.
Maar ik was wel blij dat de film af was, zal hem geen 2 E keer kijken .
Audrey plaza is gepast in deze rol....niet super sexy maar ze heeft wel wat.

BBarbie
Hectische tienerparodie met een jaren 90 sfeertje. Film probeert enerzijds ondeugend te zijn, maar kleurt anderzijds angstvallig binnen de lijntjes. Niet alle grappen zijn geslaagd. Over het geheel genomen niettemin wel vermakelijk. Rachel Bilson steelt de show.

'Zootopia 2' dit jaar nog in de bioscoop: dít vinden fans van de eerste beelden

Actiethriller 'The Rock' morgenavond te zien: 'Actiespektakel met volop spanning'

Alles wat we weten over Greta Gerwig’s nieuwe ‘Narnia’-film voor Netflix

Na 'The Trench' uit 1999 slaan Cillian Murphy en Daniel Craig opnieuw de handen ineen

SLC Punk!

Friends with Kids
Komedie, 2011

Very Good Girls
Drama, 2013
seksseksualiteitirony ouder-kindrelatiesarcasmnaivetyblack humorzwembadtienermeisjesexual humorzomerlove interestzomervakantieattractionmiddelbare school studentteenage sexualityclumsiness lifeguardimmaturity awkwardnesslist vrouwelijke regisseurpublic pool female sexualityvirginityjaren 90
Social media
- Registreer |