• 9.373.477 stemmen

Intrepidos Punks (1987)

Actie | 91 minuten / 87 minuten (blu-ray)

Genre: Actie

Speelduur: 91 minuten / 87 minuten (blu-ray)

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Francisco Guerrero

Met onder meer: Rosita Bouchot, Martha Elena Cervantes en El Fantasma

Gesproken taal: Spaans

Plot Intrepidos Punks

Een bende punkers op motoren terroriseert dorpen op het Mexicaanse platteland. Moord, verkrachting en overval zijn schering en inslag. Er wordt beroep gedaan op twee politieagenten die Tarzan, de legendarische leider van de motorbende, lang geleden gevangen hebben, om Mexico van de kwaadaardige punkers te bevrijden.

W..w..wat zie ik, is deze mythische trashklassieker hier en passant toegevoegd ?

Wordt door veel trashbuffs als een van de beste trashfilms aller tijden beschouwd, geen wonder: bikes, moord, torture, gang rape, home invasion, lesbo's, punks opgemaakt op een manier die een modenicht nog te extravagant zou vinden, trannies, siliconentieten, Latoya Jackson lookalikes, lucha libre Tarzans, drugs, sex, SM, Russisch roulette, als punks vermomde gay bears dan wel als gay bears vermomde punks, wat wil je nog meer...production values of adequate acteerprestaties zouden slechts afbreuk doen aan het geheel, dus die zijn dan ook afwezig.

Het verhaal is tamelijk simpel: de door de legendarische geblondeerde siliconen trannie Princesa Leia aka Fiera gerunde gang leidt een leven vol sex, drugs, rock and roll, murder, robbery, mutilation, rape en andere misdaad omdat dit simpelweg great fun is, na op originele wijze Tarzan te hebben bevrijd stappen ze over op een leven vol...nog meer sex, drugs, rock and roll etc. simpelweg omdat het leuk is...

Helaas worden ze in hun activiteiten ietwat gehinderd door 2 coppers van wie je op 100 km afstand ziet dat het coppers zijn, zelfs al draag je zoals Tarzan continu een lucha libre masker. Een confrontatie kan niet uitblijven...waarbij dient te worden aangetekend dat de finale-ook door de haastig aangesleepte boodschap- het zwakste deel is uit de film, wat gezien het extreem hoge niveau van de eerste 70 minuten nog niet zoveel zegt. De film begint en eindigt met een graffiti spuitende jonge punk.

Absolute hoogtepunt is de scène waarin de gay bear punks tussen een home invasion/gang rape/torture sessie door een impromptu huisconcert geven ! Niet alleen uit deze film een hoogtepunt, maar uit de hele filmgeschiedenis, me dunkt.

Als toetje worden we ook getracteerd op een van de beste scores uit de filmgeschiedenis, met als motto dat de hele idee achter de film samenvat :

siempre buscan accion

sexo drogas y violencia

es su religion

...

y mucho rock and roll !

Deze klassieker is helaas nooit verder gekomen dan het VHS stadium.

pippo il buffone schreef:

siempre buscan accion

sexo drogas y violencia

es su religion

...

y mucho rock and roll !

Deze klassieker is helaas nooit verder gekomen dan het VHS stadium.

Inmiddels uitgebracht op blu ray door Vinegar Syndrome. Samen met het vervolg.

• 11938 berichten

Sex, geweld, motoren en babes. Vaak is dat al snel een garantie op vermaak, maar dit is toch best pover. Had tijdens het kijken niet door dat de film als 40 jaar oud was. Dacht dat het meer een DIY videoproductie was. Had ik m in de jaren 80 gezien, had ik m vast leuker gevonden.

1,5

• 11938 berichten

Het is jammer dat het vervolg Vengeance Punks nog niet op de site staat. Want het vervolg is leuker. Maar dit soort films lenen zich ook meer voor een avond viewing met een biertje.

Dikke 3* voor deze gewelddadigge pulp onzin.