Genre: Actie / Misdaad
Verenigde Staten / Bulgarije
Geregisseerd door: Courtney Solomon
Met onder meer: Ethan Hawke, Selena Gomez en Rebecca Budig
Plot Getaway
"Get in. Get out. Getaway."
Brent Magna, een voormalige autocoureur, moet terug achter het stuur nadat zijn vrouw ontvoerd wordt door een mysterieus persoon, die hem dwingt een aantal gevaarlijke opdrachten uit te voeren. Zijn enige bondgenoot is de jonge hacker The Kid. Samen proberen zij Brent’s vrouw te redden door gehoorzaam de instructies van de ontvoerder op te volgen, die hen constant in de gaten houdt via camera’s, geïnstalleerd in Brent’s auto.
Brent Magna
Henchman #2
Henchman #3
Thug
schram101
Klinkt als makkelijk kijkvoer. Hopelijk ziet het er allemaal een beetje leuk uit.
DiDa
Dit is er eentje van het After Dark Action label.
Dit jaar hebben zij Dragon Eyes, El Gringo, Stash House, The Philly Kid en Transit gereleased.
Voor 2013 staan The Getaway en Enemies Closer (met Jean-Claude Van Damme) op het programma. Er zullen dus nog een aantal titels bijkomen...
nclo
Ik moet het maar zien aankomen. Ik ken beide heren niet, maar het schijnt dus dat de heer Solomon (wie kent hem niet) verantwoordelijk is voor de grootste ramp van de laatste 15 jaar in de vorm van Dungeons en Dragons. Dat Gomez gecast is, lijkt mij meer een commerciële zet dan dat zij functioneel kan zijn. Ik hou mijn hart vast.
Naomi Watts
YouTube - Getaway OFFICIAL TRAILER HD 2013 ETHAN HAWK SELENA GOMEZ MOVIE - MEGATRAILER TV
Vrij aardige film lijkt me verder. isueel ook best aardig, fijne nachtscenes en Gomez. Is op zijn minst heel goed uit te zitten. Looking pretty damn good in that hoodie Selena..
schram101
Vermakelijke trailer. Sowieso kan een film met een Mustang al bijna niet meer stuk natuurlijk. Wat een machtige auto is dat toch!
vantagev82
Goede trailer en dikke wagen. 5* weet ik niet, maar avondje popcorn gegarandeerd
edwinoudenes
Ziet er visueel super uit.. Alleen met het verhaal en de cast weet ik het nog zo net niet..
nclo
Uit een trailer zal ik nog niet alles halen, maar wss zal deze film niet de Oscar voor ''meest originele script'' krijgen. Hoeveel referenties aan Taken (familielid ontvoert en een geheimzinnige opdrachtgever die de machteloze hoofdrolspeler compleet in zijn macht heeft
) kun je wel niet hebben? Maar goed, dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de film niet spannend en sensationeel kan zijn.
Wat mij wel zorgen baart is de rol van Gomez. Zij moet een quasi-gangster spelen? Mijn hersenen lieten mijn lachspieren eventjes een vrije rol vervullen. In Spring Breakers heeft zij helaas geshowd hoe weinig kwaliteiten bezit om een sympathieke badass rol te spelen. Maar zij vervult hiermee gelijk de underdog en kan daardoor alleen maar meevallen, dus ook haar zal ik niet gelijk afschrijven.
jarno1975 (moderator series)
jumpstylemovie
Mensen kom op
Ethan Hawke in de meest cliche high-budget film van het jaar met een matige Mustang, vergezeld door Selena Gomez als proffesioneel hacker...
Jep, film van het jaar. Hands down.
jacobine_rodijk
Dacht dat 't niet erger kon na Paranoia's rampzalige receptie...
Montorsi
die Hawke begeeft zich wel aardig in het 'half' B-film circuit de laatste jaartjes.
Prudh
In de horror doet 'ie het wel verdienstelijk. En dit jaar kwam ook nog eens Before Midnight uit. Ik snap zelf nooit zo wat men in hem ziet. Karakterloze acteur die eigenlijk gewoon thuishoort in dat halve B-circuit...
Inmiddels al 1% trouwens
ipman-99
"I want my wife back." ...
" !!!
Vermakelijke Actie-Thriller
!!! Heerlijk concept ..., een man moet met zijn vette wagen allerlei
opdrachten uitvoeren om het leven van zijn ontvoerde vrouw redden.
Heerlijke kat en muis spelletjes die in een razend tempo over je scherm scheuren
!
Ethan Hawke en Selena Gomez geven een geweldige performance af !
Begin hier niet te zeiken over een meesterlijk verhaal, want dan moet je naar een andere film kijken !
Wil je actie entertainment van de bovenste plank ...
!!!
gauke
Misschien wel de slechtste film van het jaar: een afgrijselijk slecht draaiboek zorgt voor een totaal onzinnig verhaal, dat bovendien zwak, vlak, saai, ongeloofwaardig en voorspelbaar is en geen seconde weet te intigeren. Ethan Hawke en Selena Gomez zijn goede acteurs maar kunnen deze wraakthriller met sportwagenachtervolgingen met de nodige blikschade onmogelijk redden.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ik had me al voorbereid na het gemiddelde te zien, maar ikzelf vond het wel een vermakelijk tussendoortje.
Car-chases zijn mooi gefilmd, lekker actievol waardoor de tijd vliegt en met de deuntjes en de opdracht in het park weet de film lichtjes een fijn wintersfeertje te creëren. Nu zijn er wel de nodige nadelen. Het grootste knelpunt is spanning, iets dat nogal ontbreekt - mede doordat de eerdere opdrachten niet ondoordacht zijn. Verder mochten de dialogen best wat interessanter en was de clue nogal doorzichtig.
Maar de cast maakt het wel overkoombaar. Ethan Hawke redt zich prima in de hoofdrol en Selena Gomez is niet alleen easy on the eyes maar weet haar rol ook goed te dragen (al is haar karakter wat whiny in het begin). Jon Voight is oke als baddie, maar kon nog beter - ging overigens niet veel dreiging van zijn karakter uit. Ook waren z'n motieven wat vreemd, aan de ene kant wilde hij Brent z'n eigen kunnen in laten zien maar tegelijk had hij het niet erg gevonden als Brent de fall had genomen voor de bankroof of zelfs omgekomen was. Nogal tegenstrijdig als je het mij vraagt.
Shinobi
"It's been a long time since you've driven, but you'll have to overcome your fear if you want to save her."
Op voorhand had ik me al voorbereid op een matige film, maar wat ik voorgeschoteld kreeg is wel erg pover te noemen.
Qua plot is het flinterdun, maar dat is ook wel te verwachten bij zo een dergelijke film. Tevens zitten er een aantal plotgaten en domme wendingen in, die gewoon worden weggemoffeld. De cast redt de film nog enigszins. Ethan Hawke zet een aardige rol neer, Selena Gomez doet het oké met haar veelvuldige gebruik van schuttingtaal en -looks. Over de minimale rol van Jon Voight zal ik het maar niet hebben.
Getaway is eigenlijk gewoon één ellenlange achtervolgingsscène zonder enige vorm van spanning te creëren. Ik moet zeggen dat ik mij hier het eerste halfuur prima mee vermaakte. Er zitten wat flitsende scènes in en de prachtige Ford Mustang Shelby GT500 Super Snake ronkt als een malle. Maar gaandeweg begin je als kijker te merken dat het geheel wel erg 'leeg' aanvoelt. Zeker na de zoveelste nipte ontsnapping aan de politie gezien te hebben.
Al met al gewoonweg niet boeiend en entertainend genoeg om 90 minuten mee te vullen, laat staan weg te komen.
1,0 Sterren.
Naomi Watts
Ik vond het zo slecht nog niet. Toegegeven, ik ben wat biased door de aanwezigheid van my little taco Selena Gomez, maar what gives. Tuurlijk het script is tenenkrommend, ook de dialogen en de narratieve structuur slaan nergens op en om maar te zwijgen over de beweegredenen van The Voice. Toch kijkt het allemaal heel makkelijk weg, is de film nergens vervelend en blijkt Gomez toch prima in staat een film te dragen.
Wel is het budget van 18 miljoen niet terug te zien. Wie zou beweren dat we hier gewoon te maken zouden hebben met een enorme B-film zou ik zo geloven, want het budget zie je niet aan de film af. Solomon is al regisseur al heel beperkt, ondanks een zeer zwak script maakt hij het geheel nog zwakker. Totaal geen narratief vermogen en het mag dan een wonder heten dat de film gewoon best vermaakt.
Film blinkt nergens uit, alles hangt onbedoeld enorm tegen pulp/camp aan maar ook al is dit geen bewuste carsploitation zo wordt ie wel ervaren. Hawke is aardig, maar het is Gomez die de schade beperkt houdt. Een betere slechte film zal je niet vinden dit jaar.
blurp194
Wat een onzinnig slechte film.
Laat ik beginnen met het script. De zoveelste herhaling van het stompzinnige gegeven van een mysterieuze telefoonstem die opdrachten geeft die tegen de klok moeten worden uitgevoerd. Dan de auto, die onkwetsbaar is voor botsingen, trappen, maar wel ineens aan alle kanten kogelgaten vertoont zodra iemand er met een MP-10 op schiet. Dan het volslagen idiote gedoe met camera's, het hacken van de server, en de clue waar het om draait - de 'drive'. Echt. Rot toch op met die nonsens.
Dan de structuur nog. Plotholes, continuiteitsfouten, daglicht terwijl het nacht zou moeten zijn - zo slecht als dit heb ik werkelijk in jaren niet gezien. Deze film verdient de Oscar voor de meest onzinnige film.
Selena Gomez speelt misschien niet onaardig, maar is teveel een kindsterretje om ook maar iets van een bekoring te kunnen uitstralen in een 'volwassen' film. Ethan Hawke zou zich rot moeten schamen om in dit prul op te treden - de hypotheek moest wel heel nodig betaald worden. Een echte vent zou gewoon een echte baan gezocht hebben, of zijn maaltijden uit de kliko gehaald hebben. Wat een volslagen gebrek aan zelfrespect straalt dit uit, te triest voor woorden is het eigenlijk.
Alleen nog een half puntje voor de meedogenloze manier waarop er tientallen politieauto's in de prak gereden worden. De Bulgaarse belastingbetaler kan alvast lachen - als de boer met kiespijn.
milus
Een sterk amateurcamerasfeertje, maar dan niet op de Blair-Witch-manier. Dit lijkt op een wannabe-film.
Hawke is de reden waarom je nog wel wil kijken, maar het staat in schril contrast met waar hij in speelt. De grote onbekende die op afstand eisen stelt is en alles kan zien wat onze helden doen is niet nieuw, helaas is er niet veel dat je aan het scherm gekluisterd houdt.
Vergelijk deze film eens met Training Day als het gaat om intrige, of met Ronin als het om de achtervolging gaat. Crashes kunen spectaculair zijn, maar het is niet genoeg om het spannend te maken.
Zonde van je tijd.
ralfsjam
Niet al te best! De film bestaat voor 75 % uit achtervolgingen die altijd gewonnen worden door de hoofdkarakters. De politie autootje vliegen je in allerlei pirouetjes om de oren... Een bijdehand mokkel die opeens overal alles weet... En klaar is de film.
Okay, als je van achtervolgingen houdt, Zal de film niet vervelen. Maar voor de rest is het niet veel...
2**
skipy05
Wat valt deze film tegen. Zeker de laatste 30 min.
Deze film kon veel maal beter uitgewerkt worden.
Er zit meer nutloze achtervolging in deze film dan dat er eigenlijk verhaal in zit.
Had Selena Gomez er niet ingezeten had ik deze mss niet eens gezien.
Selena Gomez kan toch wel veel beter.
Gang_Star
Financieel gezien een grote flop. En ja een matig verhaal, weinig kans tot een beetje degelijk acteerwerk, ik kan het dan wel begrijpen. Echter ik heb me desondanks er prima mee vermaakt. Gewoon een leuke actiefilm boordevol hersenloze actie waarin voornamelijk veel achtervolgingen plaats vinden. Het deed me ook denken aan Vehicle 19 (met Paul Walker) maar deze film was dan toch een stuk leuker.
shortmen
flinterdun verhaaltje, film blijft in de startblokken hangen naar mijn gevoel voor mij maximaal 2 sterren
opa-ben
simpel filmpje, niet echt de moeite waard, maar dankzij Selena Gomez, als de slimme bankiersdochter, toch nog 2 sterren.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Clouds