• 9.377.104 stemmen

Geregisseerd door: Fabrice du Welz

Met onder meer: Ymanol Perset, JoeyStarr en Alice Taglioni

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Colt 45

"If your nature is fire, it is the law, you will burn"

Vincent (Ymanol Perset) is een jonge wapenhandelaar en een begaafd schietinstructeur bij de nationale politie. Zijn lot verandert ingrijpend wanneer hij terechtkomt in een spiraal van geweld, die ingezet wordt door de ontmoeting met Milo (Joey Starr), een corrupte agent.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Commander Christian Chavez

Milo Cardena

Captain Isabelle Lefranc

Vincent Miles

Commander Luc Denard

Lieutenant Joseph Fleischmann

Commander Martial Ricaud

Joey Starr timmert flink aan de weg. . Nice.

avatar van triqo

triqo

Lijkt een andere richting op te gaan maar in Fabrice heb ik echt alle vertrouwen

avatar van Knisper

Knisper

Als dit maar niet zo'n standaard msdaadfilmpje wordt.

avatar van Richardus

Richardus

Oeh, ben hier erg benieuwd naar. Ben gek op Calvaire en Vinyan. En ik zie dat Du Welz weer samenwerkt met Benoit Debie, erg benieuwd of die ook weer zo sterk werk levert.

sinterklaas

Nieuwe Welz? Vet!!!! Alleen geen horror dit keer.

Naomi Watts

Nieuwe Du Welz? Welnee. Nieuwe Debie .

sinterklaas

...en verder ook bijna niks meer over deze film bekend op het heden.

sinterklaas

Is deze film nou inene helemaal van de radar verdwenen? Geen release bekend? Iemand? Ergens?

Naomi Watts

Geduld. Film is al gemonteerd, dus het is afwachten op promo's en releasedates. It will come..

avatar van mister blonde

mister blonde

Iemand wat gehoord? Het is eng stil rond deze film.

Naomi Watts

Nog in post-production. Wild Bunch heeft me verzekerd dat er geen "problemen" zijn.

Ze lijken het bewust stil te houden. Na de stills en concept poster in Juni niets nieuws inderdaad.

avatar van Peake

Peake

Volgens deze bron is hij ontslagen door de producer en begonnen met de opname van een andere film: Alleluia

Naomi Watts

Dat zou wel heel spijtig nieuws zijn .

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Alleluia klinkt wel een erg interessant project.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Fel ondergewaardeerd toch, die Du Welz. Ik denk dat het een van de beste, boeiendste en eigenzinnigste regisseurs uit België is.

avatar van Seam

Seam

Henry Spencer schreef:

Ìk denk dat voor iedere persoon die je vind die het daar mee eens is, je er twee zal vinden die het resoluut daarmee oneens zijn. Overigens vind ik hem wel geweldig. Vinyan blijf ik een fenomenale film vinden.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Seam schreef:

Ik heb ook de indruk dat Fabrice zich niet erg populair aan het maken is. Kan ook betekenen natuurlijk dat hij tegen de stroom in roeit en dat is niet per se een gebrek. Talent en durf heeft ie wel, vind ik, en dat maakt zijn werk meestal interessant genoeg.

sinterklaas

Ontslagen worden bij je eigen film...

avatar van Richardus

Richardus

Du Welz staat zelfs op IMDB nog altijd als regisseur...zal Benoit Debie er dan wel bij betrokken zijn gebleven? Dan kan het alsnog mooi worden.

edit: aha, vanuit eerdere link alhier:

Fabrice Du Welz blijft zijn naam op de affiche behouden, maar zou geen controle meer hebben over de verdere afwikkeling van de film.
Op die fiets.

avatar van Macmanus

Macmanus

Trailer Dunno, hoop toch op wat anders van Du Welz. Iets te standaard naar mijn smaak. Maar gezien de eerdere berichten zal dit meer een baan voor het geld zijn geweest.

avatar van MovieFreekje

MovieFreekje

Simpel verhaal, hoofdrolspeler met slechts 1 uitdrukking en "rare"dialogen. Heb em wel uitgekeken, maar er zijn zoveel betere films in de wereld.

avatar van eapoe

eapoe

Die Fransen kunnen echt best films maken

Verhaal was boeiend en de actie gewoon meer dan goed.

Een film om van te kunnen genieten...

avatar van Brabants

Brabants

Deze actie/misdaadfilm is qua script weinig vernieuwend en komt niet verder dan een getrainde moordmachine die klem zit in een criminele samenzwering. Er zitten wel fraaie actiescènes tussen, maar het grauwe en donkere tintje wat de regisseur zocht maakte voor wat het was maar weinig indruk. Qua misdaad valt het ook behoorlijk tegen. De personage Vincent krijgt te weinig bewegingsvrijheid om eens flink te laten zien, wat zijn meester dacht van hem te hebben gemaakt. M.a.w. het blijft allemaal behoorlijk soft en te karakterloos. Waarschijnlijk gebrek aan inspiratie of misschien wel een slap aftreksel van de Bourne trilogie.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Met mooie wapens en snelle kogels maak je nog geen goede films.

Uiterst slap en ongeloofwaardig verhaal met redelijk tot goede acteerprestatie's (+.) Klinkt een beetje krom, maar het is zo.

Wel een flinke misser dit, want er had zoveel meer mee uitgehaald kunnen worden gezien de shots, de close-ups, etc... etc... Jammer echt jammer dat het verhaal gewoon "bagger" is/was.

*2.25-

avatar van Debo

Debo

Niet hoogdravend, spannend of meeslepend maar wel aardig om te kijken en daar is alles mee gezegd.

avatar van filmkul

filmkul

Gemiddelde misdaadfilm. Het verhaal hebben we eerder gezien en is weinig origineel. Maar prima kost voor een goeie misdaadfilm. Helaas doet de regisseur daar weinig mee. Hij probeert een grauwige en donkere sfeer neer te zetten, maar de film mist gewoonweg spanning. Het is nergens nagelbijtend en je hebt de hele tijd het idee dat het toch wel goedkomt. De actiescènes zijn aardig, maar niet speciaal. 2.5

avatar van blurp194

blurp194

Gemakzuchtige herhalingsoefening.

Neem ongeveer dezelfde cast, ongeveer de zelfde grauwe stijl en ongeveer het zelfde soort verhaal en er zijn meerdere recente Franse films waar je zo mee in de war kan raken. Maar die zijn allemaal veel beter dan dit ongeïnspireerde en spanningsloze flauwe filmpje. Ik miste de karakters, de sfeer, en de emotie die de andere films in dit genre als regel toch echt wel hebben. En dat zijn dan vaak nog steeds goedbeschouwd wel ietwat formulewerkjes.

Tot overmaat van ramp zat er terwijl ik keek ook nog eens uiterst irritant een liedje van Madonna in m'n hoofd. Maar dan met de tekst 'never forget who you are, Joey Starr'...

avatar van tattoobob

tattoobob

Beetje jammer dit.

Alle ingrediënten aanwezig en toch valt de smaak vies tegen.

Goed acteerwerk,Ymanol Perset vind ik een goede acteur dus daar ligt het niet aan....ook de rest speelt oke!

Maar het verhaal is mij te simpel en zo goed als nergens spannend.

De beelden zijn wel oke overigens...maar ook daar nergens verassend.

avatar van gauke

gauke

Deze gladde productie deed zo nu en dan aan 'Bourne Identity' denken: Een spannende film met een koud, maar niet goed afgewerkt misdaadverhaal. De cast vond ik aan de houterige kant spelen, al was Ymanol Perset een echte hunk. Op visueel vlak bijzonder sterk (grauwe beelden van locaties die er vunzig uitzagen) en ook de vuurgevechten zagen er realistisch uit.

N.B. Ik dacht regelmatig naar een voorloper of pilot van een nieuwe televisiemisdaadserie te kijken, maar dat zal wel niet, want ik heb er niets over gelezen.