Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Fabrice du Welz
Met onder meer: Ymanol Perset, JoeyStarr en Alice Taglioni
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Colt 45
"If your nature is fire, it is the law, you will burn"
Vincent (Ymanol Perset) is een jonge wapenhandelaar en een begaafd schietinstructeur bij de nationale politie. Zijn lot verandert ingrijpend wanneer hij terechtkomt in een spiraal van geweld, die ingezet wordt door de ontmoeting met Milo (Joey Starr), een corrupte agent.
Commander Christian Chavez
Mehdi
Michel
Commander Martial Ricaud
triqo
Lijkt een andere richting op te gaan maar in Fabrice heb ik echt alle vertrouwen
Richardus
Oeh, ben hier erg benieuwd naar. Ben gek op Calvaire en Vinyan. En ik zie dat Du Welz weer samenwerkt met Benoit Debie, erg benieuwd of die ook weer zo sterk werk levert.
sinterklaas
...en verder ook bijna niks meer over deze film bekend op het heden.
sinterklaas
Is deze film nou inene helemaal van de radar verdwenen? Geen release bekend? Iemand? Ergens?
Naomi Watts
Geduld. Film is al gemonteerd, dus het is afwachten op promo's en releasedates. It will come..
Naomi Watts
Nog in post-production. Wild Bunch heeft me verzekerd dat er geen "problemen" zijn.
Ze lijken het bewust stil te houden. Na de stills en concept poster in Juni niets nieuws inderdaad.
triqo
Henry Spencer
Fel ondergewaardeerd toch, die Du Welz. Ik denk dat het een van de beste, boeiendste en eigenzinnigste regisseurs uit België is.
Seam
Henry Spencer
Ik heb ook de indruk dat Fabrice zich niet erg populair aan het maken is. Kan ook betekenen natuurlijk dat hij tegen de stroom in roeit en dat is niet per se een gebrek. Talent en durf heeft ie wel, vind ik, en dat maakt zijn werk meestal interessant genoeg.
Richardus
Du Welz staat zelfs op IMDB nog altijd als regisseur...zal Benoit Debie er dan wel bij betrokken zijn gebleven? Dan kan het alsnog mooi worden.
edit: aha, vanuit eerdere link alhier:
MovieFreekje
Simpel verhaal, hoofdrolspeler met slechts 1 uitdrukking en "rare"dialogen. Heb em wel uitgekeken, maar er zijn zoveel betere films in de wereld.
eapoe
Die Fransen kunnen echt best films maken
Verhaal was boeiend en de actie gewoon meer dan goed.
Een film om van te kunnen genieten...
Brabants
Deze actie/misdaadfilm is qua script weinig vernieuwend en komt niet verder dan een getrainde moordmachine die klem zit in een criminele samenzwering. Er zitten wel fraaie actiescènes tussen, maar het grauwe en donkere tintje wat de regisseur zocht maakte voor wat het was maar weinig indruk. Qua misdaad valt het ook behoorlijk tegen. De personage Vincent krijgt te weinig bewegingsvrijheid om eens flink te laten zien, wat zijn meester dacht van hem te hebben gemaakt. M.a.w. het blijft allemaal behoorlijk soft en te karakterloos. Waarschijnlijk gebrek aan inspiratie of misschien wel een slap aftreksel van de Bourne trilogie.
Movie-Addicted
Met mooie wapens en snelle kogels maak je nog geen goede films.
Uiterst slap en ongeloofwaardig verhaal met redelijk tot goede acteerprestatie's (+.) Klinkt een beetje krom, maar het is zo.
Wel een flinke misser dit, want er had zoveel meer mee uitgehaald kunnen worden gezien de shots, de close-ups, etc... etc... Jammer echt jammer dat het verhaal gewoon "bagger" is/was.
*2.25-
Debo
Niet hoogdravend, spannend of meeslepend maar wel aardig om te kijken en daar is alles mee gezegd.
filmkul
Gemiddelde misdaadfilm. Het verhaal hebben we eerder gezien en is weinig origineel. Maar prima kost voor een goeie misdaadfilm. Helaas doet de regisseur daar weinig mee. Hij probeert een grauwige en donkere sfeer neer te zetten, maar de film mist gewoonweg spanning. Het is nergens nagelbijtend en je hebt de hele tijd het idee dat het toch wel goedkomt. De actiescènes zijn aardig, maar niet speciaal. 2.5
blurp194
Gemakzuchtige herhalingsoefening.
Neem ongeveer dezelfde cast, ongeveer de zelfde grauwe stijl en ongeveer het zelfde soort verhaal en er zijn meerdere recente Franse films waar je zo mee in de war kan raken. Maar die zijn allemaal veel beter dan dit ongeïnspireerde en spanningsloze flauwe filmpje. Ik miste de karakters, de sfeer, en de emotie die de andere films in dit genre als regel toch echt wel hebben. En dat zijn dan vaak nog steeds goedbeschouwd wel ietwat formulewerkjes.
Tot overmaat van ramp zat er terwijl ik keek ook nog eens uiterst irritant een liedje van Madonna in m'n hoofd. Maar dan met de tekst 'never forget who you are, Joey Starr'...
tattoobob
Beetje jammer dit.
Alle ingrediënten aanwezig en toch valt de smaak vies tegen.
Goed acteerwerk,Ymanol Perset vind ik een goede acteur dus daar ligt het niet aan....ook de rest speelt oke!
Maar het verhaal is mij te simpel en zo goed als nergens spannend.
De beelden zijn wel oke overigens...maar ook daar nergens verassend.
gauke
Deze gladde productie deed zo nu en dan aan 'Bourne Identity' denken: Een spannende film met een koud, maar niet goed afgewerkt misdaadverhaal. De cast vond ik aan de houterige kant spelen, al was Ymanol Perset een echte hunk. Op visueel vlak bijzonder sterk (grauwe beelden van locaties die er vunzig uitzagen) en ook de vuurgevechten zagen er realistisch uit.
N.B. Ik dacht regelmatig naar een voorloper of pilot van een nieuwe televisiemisdaadserie te kijken, maar dat zal wel niet, want ik heb er niets over gelezen.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Grudge Match
Komedie / Sport, 2013

Antigang
Actie, 2015
frankrijkcorruptie bij de politiegunsmithcoltshooting practice dead fathershooting galleryshooting range french policeammunitionarmory