• 9.372.151 stemmen

Gli Angeli del Quartiere (1952)

Nog geen stemmen

Alternatieve titels: Angels of the District / De Engelen van de Onderwereld

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Carlo Borghesio

Met onder meer: Enzo Cerusico, Marisa Merlini en Rossana Podestà

Plot Gli Angeli del Quartiere

Vijf wezen, genaamd Virgola, Carnera, Sonna, Ta-Ta en Il Capo, van wie de ouders in de bombardementen tijdens de oorlog hun leven verloren, wonen samen in de kelder van een huizenruïne, die wordt bewaakt door een oude portier. Op een dag komt door een broze steen in een bakstenen muur een gat vrij, waardoor de kleinste van de jongens, Virgola, kan kruipen. In de voorheen onbekende ruimte vindt hij een aantal kokers terug die allen gevuld zijn met bankbriefjes van 1000 lire. Hoe moeten de jongens nu omgaan met hun nieuwe rijkdom? Ze kunnen immers geen geld uitgeven zonder dat iemand iets te weten komt over hun vondst...

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Prachtige poster. Jammer dat deze er niet op kan.

Trouwens, die film zou ik ook wel eens willen zien.

Bedankt voor de tip weer . Trouwens : die poster kan er sowieso niet op omdat...hij van een andere film is. De originele kunt u kopen op Ebay.

Enfin, deze prent werd meer dan 60 jaar geleden in onze contreien uitgebracht als les anges des faubourgs en is nu schijnbaar tamelijk vergeten. Geen wonder want erg oldschool, een gezinsfilm met een gezonde katholieke moraal die ons leert dat geldzucht de wortel van alle kwaad is, en dat het zaliger is om te geven dan te ontvangen.

Het verhaal wordt verteld door concierge Riento, die in de vondst van de "schat " een ideale aanleiding voor een jezuitisch experiment ziet . Een experiment dat mis dreigt te lopen als de ventjes bad boy Sernas in hun onnozelheid binnen laten in hun heiligdom. Deze dief is betoverd door de boze hex Merlini, maar misschien kan de schone fee Podesta hem wakker kussen zodat het goede hopelijk overwint...

Eigenlijk blijkt dit sprookje als je het door een narratieve generator haalt een variant op Sneeuwwitje te zijn maar dan in travestie, met de 5 ventjes( van wie Cerusico als enige doorging in de filmwereld, tweede van links op de still te zien ) als de 7 dwergen .

Ik zou hier trouwens eerder het etiket komedie dan drama op plakken, al is de humor van een nogal belegen soort- men denke aan de scène op het arbeidsbureau.

Deze oubollige maar charmante familiefilmklassieker is- god weet waarom- voor kijkers uit het oost'n des lands toegankelijk via de Duitse DVD die " Engel aus der Kellerwöhnung " heet en geen Italiaanse audio bevat

De score werd geleverd door niemand minder dan Nino Rota, en dat is te horen.