Genre: Komedie / Drama
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Roman Polanski
Met onder meer: Donald Pleasence, Françoise Dorléac en Lionel Stander
Plot Cul-de-Sac
"Sometimes there’s nothing left to do but laugh!"
De wat oudere en ietwat perverse George is getrouwd met de jonge, sexy Teresa. Hun rustige leventje wordt wreed verstoord door twee gewonde gangsters die hun huis binnenvallen en hen vervolgens gijzelen. Teresa dwingt haar man om eens actie te ondernemen, maar de gangsters blijken nogal vreemde, excentrieke vogels waar geen peil op te trekken is.
Richard
Cecil
Christopher's Father
Philip Fairweather
FisherKing
Stond dit meesterwerk er nog niet op?
iig vrij beklemmende Polanski verfilming
hugohei
Bizar verhaal, vreemde dialogen, stuk voor stuk geweldige acteurs... onder wie Francoise Dorleac (ik noem haar altijd het mooie zusje van Catherine Deneuve).
Wat wil je nog meer. Prachtfilm.
Dorléac (La Peau Douce, L'Homme de Rio, Les Démoiselles de Rochefort, Billion Dollar Brain) kwam om bij een auto-ongeluk in de buurt van Nice. Ze is niet ouder dan vijfentwintig geworden.
Jacqueline Bisset is heel even te zien aan het eind van de film. Ze was in die tijd fotomodel. Ze heeft een credit als Jackie Bisset, als ik me goed herinner.
FisherKing
4 sterren voor een "meesterwerk"?
Herziening is mijn streven Nerd
Redlop
Wat werd er vreselijk slecht geacteerd in deze film zeg. Vooral Lionel Standler is regelrecht uit Peppi & Kokkie weggelopen.
Een thriller/comedy/drama. Maar het is niet spannend, niet grappig en niet dramatisch.
Het zal dan wel een meesterwerk zijn en ook nog eens van Polanski, maar o wat was ik blij dat het het voorbij was. 1,5*
Redlop
Je hebt niet gestemd op deze film Jos2, heb je 'm wel gezien?
Overigens klopt de beschrijving van de film niet. Er valt maar één gangster het huis binnen.
Redlop
5 Sterren! Da's veel. Dan kan je me misschien uitleggen wat de rol van dat vliegtuig in het verhaal was.
Redlop
Ik had juist gehoopt dat jij dat nader zou verklaren gezien het feit dat je deze film 5* hebt gegeven.
Maar specifieker...er komt tweemaal een vliegtuig in de film voor zoals je weet. Welke betekenis heeft dit binnen het verhaal?
Jos2
Omdat het een prachtfilm is. Alleen het openingshot is al geniaal. Verder is de film onwaarschijnlijk grappig. Het bizarre verhaal en het geschifte spel van met name Stander en Pleasence zijn om op te vreten. Het wordt tijd dat het ding op dvd komt, zodat mijn VHS het raam uit kan.
Ik heb de film een keer of 4 gezien (alhoewel lang geleden, maar ik weet even niet waar je het over hebt)
Redlop
...Verder is de film onwaarschijnlijk grappig. Het bizarre verhaal en het geschifte spel van met name Stander en Pleasence zijn om op te vreten.
Oké...dat kan je vinden. Ik deel deze mening niet en maakte daarom serieus bedoeld de vergelijking met Peppi& Kokki.
Zelfs voor die tijd zeer gedateerd boevengedrag mijns inziens. Maar goed...I rest my case.
Vooral erg grappig en erg mooi gefilmd. Fraai gekozen decor ook, dat strandeilandje.
Ik stoorde me totaal niet aan de schmierende gangsters. Vond het wel passen in het bizarre, over de top sfeertje in deze film. Ieder personage was op zijn manier enigszins dik aangezet. Maar stiekem toch ook een erg fraai en intrigerend psychologisch spelletje tussen de hoofdpersonen.
Erg leuke film.
Queto Yurlunyur
Vond de grappen maar spaarzaam en flauw. En spannend was het ook niet.
Badalamenti
Als je van zwarte humor houdt, moet je dit zien.
Om duimen en vingers bij af te likken.
jassonn
Saaie film dit. Haal het genre thriller maar weg want spannend is hij nergens, en lachen was er bij mij ook niet bij. 1,5*.
Freud
Geen absolute topper deze Polanski, maar wel een amusante en onderhoudende film. Niet echt grappig, niet echt spannend en niet echt geloofwaardig, maar juist doordat hij geen van die dingen pretendeert te zijn, maar mooi in het midden blijft vond ik het juist een erg originele en verfrissende film. En veel van de scenes zijn briljant op hun manier, zonder dat je er veel achter moet zoeken denk ik. 4 sterretjes.
maurice74
Misschien komt er nog een dag dat ik deze Polanski leuk ga vinden, maar vooralsnog vind ik dit de minste van Polanski. Maar wel mooi gefilmd.
Naomi Watts
Polanski is niet mijn regisseur. Kan van geen enkele film genieten van hem op Chinatown na. De film kent bij vlagen komische stukken maar een 'thrill' element bevat de film echt niet. En het einde was ook zeer zwak. 2* en dan ben ik nog mild.
mister blonde
Wat heb je verder al gezien van hem, dan? en deze film is vooral een komedie en eigenlijk helemaal geen thriller.
Naomi Watts
Voor een komedie niet genoeg kunnen lachen, mijn andere Polanski's waren Chinatown, Frantic, The Pianist, Rosemary's Baby en The Ninth Gate. Alleen Chinatown beviel (4*) de overige films 2,5* of lager.
mister blonde
Rosemary's Baby is een van de beste films ooit m.i. Zijn andere twee paranoia films van zijn officieuze trilogie zijn ook zeer de moeite waard (the tenant, repulsion). wellicht bevalt bitter moon wel (net effe anders). ook het onbekende What? is erg goed.
Naomi Watts
Rosemary's Baby staat op voor herziening, laatste keer dat ik die zag was 5 jaar terug dus die kan nu wel wat hoger uitvallen, dat verwacht ik ook wel. Ik gooi Polanski ook nog niet van de baan, ik ga gewoon elke Polanski film zien voordat ik voorbarige conclusies trek. The Tenant, Repulsion en What? staan genoteerd en Rosemary staat op voor herziening.
Vergeet Bitter Moon (5*) & Death and the Maiden niet. Ook twee zeer goede films Ninth gate is idd zeer zwak net als Pirates en Vampire killers. Frantic is gemiddeld.
Naomi Watts
Bitter Moon had ik al staan maar neem Death and the Maiden zeker ook mee. Bedankt voor de tip.

Mou Gaan Dou
Misdaad / Drama, 2002

Bara no Sôretsu
Drama, 1969

They Shoot Horses, Don't They?
Drama, 1969

Sophie Scholl - Die Letzten Tage
Drama / Oorlog, 2005

Repulsion
Thriller / Horror, 1965

Le Procès
Drama / Fantasy, 1962
age differenceeilandgetrouwd stelkasteeldonkere komedierefrigerator isolated housenorthumberlandblack comedy