• 9.372.315 stemmen

Iron Man & Hulk: Heroes United (2013)

Animatie / Actie | 71 minuten

Genre: Animatie / Actie

Geregisseerd door: Eric Radomski en Leo Riley

Met onder meer: Adrian Pasdar, Fred Tatasciore en Dee Bradley Baker

• meJane Bekijk via meJane

Plot Iron Man & Hulk: Heroes United

"Iron Man and the Hulk team up in groundbreaking Marvel CG Animation."

Iron Man en de Hulk werken samen om de aarde te redden van de grootste bedreiging tot nu toe. Als HYDRA-wetenschappers proberen om een Stark Arc Reactor te overladen met de gamma energie van de Hulk, creëren ze een entiteit van pure energie, genaamd Zzzax. Deze wil alles vernietigen. Iron Man en de Hulk zijn samen de enigen die in de weg staan van Zaxx's globale blackout.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Iron Man / Tony Stark (stemrol)

The Hulk (stemrol)

Dr. Cruler / Zzzax (stemrol)

Dr. Fump / Abomination (stemrol)

Jarvis (stemrol)

The Red Skull (stemrol)

avatar van Locutus

Locutus

Slechte graphics. Hulk is veel te normaal. Tegenvaller.

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Sinds wanneer zegt Hulk meer als: HULK SMASH???

avatar van filmkul

filmkul

Matige marvel tekenfilm. Het verhaal is matig en slechts aanleiding voor een hoop gebeuk, gooi en gesmijt en ontploffingen. Het lijkt of het daar allemaal om draait. Veel te veel eenzijdige en saaie actie. De match met Iron Man komt ook niet echt van de grond. 1.5/2.0

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Eens met mijn bovenbuurman.

avatar van flamingant

flamingant

Na 10 min uitgezet

avatar van Metalfist

Metalfist

Slechtste Marvel Animated Feature tot nu toe

Marvel brengt de nieuwe films in het Marvel Cinematic Universe altijd met veel promotie uit en hun Animated Feature universum krijgt altijd wat minder aandacht. Ergens logisch natuurlijk aangezien dit straight-to-DVDs zijn maar tot nu toe vond ik dat altijd wel wat onterecht doordat het merendeel best wel leuke films zijn. Dat was echter tot ik aan deze Iron Man & Hulk: Heroes United aankwam.

Vooral omdat die animatie zo godsgruwelijk lelijk is. De makers hebben blijkbaar voor deze film een nieuwe techniek uitgevonden genaamd 2-D wrap. Het komt er op neer dat de film op de vertrouwde manier wordt geanimeerd, dat dat wordt ingescand via de computer en dat dat dan weer rond de film wordt 'gewrapt'. Een uitleg die ik al een paar keer heb gelezen, maar waar ik nog altijd niet van snap wat nu de bedoeling is. Het zou blijkbaar goed zijn voor de gezichtsuitdrukkingen van de personages... Het is echter net op dit punt dat de film serieus teleurstelt, want dit voelt aan als een goedkope knockoff versie van de animatie uit de X-Men animatieserie uit de jaren '90. Ik ben grote fan van hetgeen Marvel in de loop der jaren op animatiegebied heeft uitgebracht (de X-Men reeks, Spider-Man, Silver Surfer, ...) maar dit ziet er simpelweg niet goed uit.

Qua verhaal ook niet al te best. Het begon nochtans best wel leuk met de heerlijk droge dialogen tussen Iron Man en Jarvis en ook eenmaal de Hulk in the picture komt blijft de film niets meer dan vermakelijk. Na de eerste ontmoeting tussen Stark en Hulk gaat het niveau dan ook serieus naar beneden en krijgen we een flauwe bad-guy (vond Zzzax in de comics al niet veel soeps, hier zit er helemaal geen vonk in) voorgeschoteld. De film kabbelt wat verder en verder, wat straf is voor een film die nog geen 70 minuten duurt, en het enige noemenswaardige is de after credits scène die de sequel (Iron Man and Captain America: Heroes United) op poten zet. Qua stemmencast niet memorabel, op gebied van muziek voelt dit allemaal enorm standaard aan, ...

Ik moet zeggen dat je mijn stemmen bij dit soort films altijd met een korreltje zout moet nemen, ik durf wel eens wat mankementen met de mantel der liefde bedekken, maar Iron Man & Hulk: Heroes United is het slechtste wat Marvel op animatiegebied heeft uitgebracht de laatste jaren. Betwijfel of ik de sequel ook nog ga zien, maar misschien kom ik die ook nog eens goedkoop op DVD tegen.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Mwoah deze viel wat tegen om eerlijk te zijn. Ook ik had wat minder met de animatiestijl en vond de Hulk wat zwak overkomen. Het verhaal op zich is ook wat flets.