• 9.371.633 stemmen

Met onder meer: Maria Bonnevie, Kristoffer Joner en David Dencik

Gesproken taal: Noors en Zweeds

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Uskyld

Na een lange tijd ontmoet Janne William weer. Ze verlaat haar familie om bij hem te gaan wonen in een hut aan de rivier. Ze krijgen opnieuw liefdevolle gevoelens voor elkaar, zoals ze die hadden in hun kinderjaren toen ze in de bossen speelden. Wanneer een kanoër Janne per toeval vindt in het bos, is ze extreem verzwakt en ligt ze naast twee dode lichamen...

avatar van gauke

gauke

Een sombere, gecompliceerde en curieuze film over twee broers die van dezelfde vrouw houden, over elkaar ontmoeten en weer gescheiden worden. Door onnodig veel fanfare (scènes die indruk op de kijker moeten maken, maar in de kern weinig nut hebben) en veel flashbacks is het verhaal verwarrend en valt vooral daardoor tegen. Het cameragebruik is prachtig.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Ah ja zo stellen we ons dat wel een beetje voor Scandinavië...beetje in je blootje in het bos hangen, vuurtje erbij, terug naar de natuur, blonde haartjes wapperend in de wind, Arvo Part, Elvira Madigan en dat is het ook wel zo'n beetje al wordt er hier nog zowat alle mogelijke ellende tegenaan gegooid, maar het werkt!

Beetje politie-onderzoek, maar vooral de relatie van Janne met de twee broers doorheen de jaren.

Kalm verteld, mooi gefilmd, veel krioelende beestjes en ik maar wachten op de fanfare van gauke.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Alhoewel gauke doorgaans uitstekende comments schrijft vind ik de bewoording "fanfare" (ook) lachwekkend. Wellicht dat het zo bedoeld is.

De reden dat ik zelf niet tot 4 sterren kwam, is dat veel zaken vaag zijn, vaag blijven. Ik vind dat niet vaak hinderlijk, dus dat zegt wat over de film. Bovendien vind ik het mysterie, het raadsel tegelijkertijd een sterk punt in de film.

Om het in wat spoilers uit te drukken:

De band tussen de hoofdpersonen is er "plots" en niet te weinig ook... ook na al die jaren.
De dame in kwestie wordt uit haar normale leven gerukt en gaat verder met haar ex; het wordt verderop duidelijk waarom de ex er plots is. De rest van de feiten moeten je maar aannemen. In het echte leven gaan relaties juist stuk na de dood van een kind. In dit geval is dat gebeurd, maar gaat het vervolgens niet alleen om de relatie man/vrouw, maar om man/ broer/ vrouw. De compleet gestoorde broer hadden ze links kunnen laten liggen, maar ach dan was de film natuurlijk saai of in het geheel niet gemaakt, dus ze besluiten er wéér vlak naast te gaan wonen en ze wordt uiteindelijk weer eens verkracht door de idioot. Ik miste de noodzaak voor dit alles. Een alibi zou je kunnen zeggen
Ik geef toe het vorenstaande is een spervuur aan negatieve reacties is, maar goed.... Misschien kwam het door de -m.i. geslaagde- flashbacks, maar ik miste dus iets. Desalniettemin vond ik de beelden, de opbouw van de spanning, de aandacht voor de natuur zeker mooi uitgewerkt en werd het een fijne filmervaring dit occulte drama .

avatar van bjerik76

bjerik76

warrige film.

de film begint goed en vrij bloederig ( dat er toch wel een leeftijdsmarkering bij mag staan)

alleen is het rommelig in elkaar gezet vanwege het wisselen van de volgorde van de gebeurtenissen.

Ook jammer dat de film dus al start bij het eind dat al groot spoiler is.

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Vreselijke film, echt een draak.

Waar kan ik mijn stem geven ?

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Zeer, zeer slecht

avatar van jippie2010

jippie2010

bjerik76 schreef:

De film heeft als rating 16 jaar en ouder.

Ik vond het een hele vervelende vibe hebben, eigenlijk beschrijft Gauke het kernachtig.