Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Eric Heisserer
Met onder meer: Paul Walker, Génesis Rodríguez en Judd Lormand
Plot Hours
"Every second counts."
New Orleans. De geliefde vrouw van Nolan (Paul Walker) overlijdt tijdens de bevalling, waardoor hij de zorg voor hun pasgeboren kindje alleen op zich moet nemen. Wanneer Nolan probeert om te gaan met het verlies, verwoest tegelijkertijd orkaan Katrina de kust van Louisiana. Als het ziekenhuis geëvacueerd moet worden, moet Nolan om zijn dochter in leven te houden, de strijd aanbinden met de barre en gevaarlijke omstandigheden en gewapende plunderaars.
Karen
Glenn
Lucy
Jeremy
papaEd
Valt een beetje tegen. Ik ben er nog verbaasd over dat ik hem af zitten kijken.
suzeep
Helemaal mee eens papa ed.. had er veel meer van verwacht.. blijven alleen maar in het ziekenhuis.. gebeurt eigenlijk zeer weinig.. jammer dat dit een van zijn laatste films heeft moeten zijn.. eerlijk gezegd gewoon overslaan.. je mist er niks aan als je hem niet hebt gezien..
ambrosini
Voorbeeld vader..
Nadat hij alles heeft meegemaakt blijft hij doorvechten..
Waackx
Ik heb maar een paar films met Paul Walker erin gezien (The Skulls,Running Scarred,F&F 1 en 3) maar ik was nooit onder indruk van hem en van zijn films.
Maar ik moet zeggen dat hij op zich een prima prestatie geeft in zijn laatste filmrol en de film heeft zijn onwaarschijnlijkheden maar de film heeft een originele insteek en was in het algemeen prima te kijken,
dus ik begrijp de lage beoordeling niet zo.
En aangezien je net zo goed bent als je laatste prestatie is het mooi dat Walker op een waardige manier afscheid neemt.
R.I.P. beste kerel
Apart afscheid.
Iets meer dan de filmposter is de hoes van de Blu-ray en DVD nogal misleidend. Alhoewel. Paul Walker met een geweer op zijn schouder doet nu eenmaal verlangen naar een actiefilm. Hij was dan ook het gezicht van een van de betere actiefilms 'Running Scared' en uiteraard bekend van actieknallers uit de 'Fast & the Furious'-reeks. De onlangs overleden acteur deed het goed binnen het vlotte genre. Zijn afscheidsfilm is echter anders.
Dat Walker ook wel eens een andere kant van zichzelf wilde laten zien blijkt wel uit dit door hem zelf geproduceerde drama-filmpje 'Hours'. Het verhaal gaat over over een vader die zijn pasgeboren couveusekind in leven probeert te houden als blijkt dat een orkaan een stroomstoring heeft veroorzaakt. Ondertussen voert hij vele gesprekken met de baby en krijgt hij en passant ook nog te maken met plunderaars. Het levert een aparte mix op.
De kracht van de film zit hem vooral niet in de schaarse actiemomenten of het vreemde gegeven dat het de beruchte orkaan Katrina is die zijn persoonlijke ellende veroorzaakt. Juist de eenvoud van de setting en de uitzichtloosheid van zijn telkens benarder wordende situatie creëert betrokkenheid. Dat hij toch weer even de actieheld moet spelen doet daar een beetje aan af. Een beetje, want Walkers laatste afgeronde filmprestatie verdient een voldoende.
Goed.
Met dank aan Splendid Film voor het recensie-exemplaar.
Martxela
Filmposter lijkt niet op de film, maar in films hoeft ook niet altijd van alles te gebeuren om te blijven boeien. Maar snap dat mensen die op de poster afgaan zich bekocht voelen.
Zelf vond ik het een erg sterke film, juist omdat hij zo minimaal was. Krachtig om als enkele persoon de hele film te dragen. Setting was bijzonder, uitgangspunt ook.
Wat ik dan wel een beetje jammer vond was het toch iets te toevallige en abrupte einde, en dat de plunderaars weer eens minderheden waren.
gauke
Het idee achter de film, die gebaseerd is op een ware gebeurtenis, is niet eens zo gek, maar in de praktijk is het allemaal te middelmatig. Er zijn nauwelijks plotwendingen die er werkelijk toe doen, voor een thriller is het allemaal te rustig (weinig spanning) en omdat de orkaan op de achtergrond plaatsvindt krijg je nooit het gevoel dat mensen echt in gevaar verkeren. Hierdoor lijkt dit thrillerdrama langer te duren dan ie in werkelijkheid doet. Paul Walker speelde een van zijn laatste rollen en laat er geen misverstand over bestaan: ik vind hem een goed acteur en bovendien leek hij me sympathiek. Echter voor rollen waarin emotie op de eerste plaats komt vond ik hem minder geschikt en hij komt hier dan ook onvoldoende uit de verf.
Piratje
Vrij actuele film waarbij 'hours' het langdradige verrechtvaardigt.
Toch begrijp ik niet dat je op die tweede verdieping, in een kliniek, weinig schade ziet van een storm die de hele stad heeft vernietigd en de hulpdiensten zo goed als niet komen opdagen.
Dit maakt het allemaal nog dramatischer dan het al is.
Maar vooral dat je in een kliniek geen volk meer ziet.
De onlangs overleden Paul Walker speelt hierin een van zijn laatste films. Bijna alleen op de set.
De terugblikken op het verleden hadden wat dynamischer kunnen zijn om het langdradig vervelend wachten wat draaglijker te maken.
Maar toch deze film heeft wat.
SpinPSB
Aardige film, drama gehalte is wel wat hoog maar toch de moeite waard om te kijken. Paul Walker R.I.P.
weberanja
Goede film, de pijn, het verdriet, en dan de verlossing, een aanrader.
Angrod_Pallanén
Absoluut geweldig.
'Hours' bewijst hoe ver een simpele maar pakkende premisse kan komen. Het is niet moeilijk je in de benauwende en hopeloze situatie van Nolan te verplaatsen, mede dankzij het emotionele spel van Walker. Hij zet zijn allerbeste prestatie neer, wat een nog triestere nasmaak achterlaat.
De film is in zijn eenvoud spannend van de eerste tot de laatste minuut. De technische kant van een radiator elke drie minuten aan moeten drijven houdt simpele taken interessant. De opzet wordt volledig benut. Dat maakt het verhaal van Nolan des te mooier. De wanhoop, de doorzettingskracht en de vermoeidheid komen prachtig naar voren. Via flashbacks tackelt de film zijn twijfels en sentiment. Wat zijn de kleine momentjes mooi. En wat er ook gebeurt, Nolan ploetert door om zijn dochtertje in leven te houden.
De film gaat wat mij betreft net iets te ver met het neerschieten van de jonge jongen, omdat het Nolan minder kwetsbaar maakt en ook een happy end in de weg staat (komt hij er mee weg? En zou dat moeten?) . Maar er is genoeg om wel sympathie te tonen voor het verhaal.
Een pracht film. Spannend, ontroerend en voor het grootste gedeelte ontnuchterend in een onwaarschijnlijke situatie. Een van de beste films van het jaar.
DragQueen
Een van de laatste voltooide films van Paul Walker. Deze acteert hier zeker prima, overtuigend emotioneel spel. De film is vrij klein gehouden en speelt zich in een ziekenhuis af. Dit doet echter geen afbreuk aan de film. Het is spannend om de onwaarschijnlijke situatie waarin het personage van walker zit te volgen. Het verhaal is ontroerend, en prima uitgevoerd. Jammer dat dit een van de laatste dingen is wat we van hem zien. Zijn overlijden is eeuwig zonde. 3,5 Ster.
schumacher
Middelmatige film, Paul Walker was goed, acteerde goed maar de film zelf is zwakjes, er gebeurt nogal weinig.
Elineloves
Jeetje Paul, wat was je toch een talent. Vreemd om de film in te gaan, wetende dat hij er niet meer is. Ik kon dat gevoel ook lastig van me afzetten, de nare wetenschap dat hij niet meer is. Ik zag hem zo graag.
Nolan is lief. De liefde voor zijn vrouw spat van het beeld. De onmacht die hij voelt, het ongeloof, de wanhoop... enorm krachtig in beeld gebracht. Ook dat stuurt je even terug naar de realiteit. De 'gesprekken' die hij voert met zijn kersverse dochter zijn ontroerend en puur. Hoe hij voor haar vecht is mooi om te zien, en dat terwijl het verlies van zijn vrouw nog zo vers is.
Het verhaal is simpel doch doeltreffend. Het kent zijn lange, saaie stukken maar wordt gelukkig telkens verbeterd door scènes die goed geschoten en interessant zijn. Ik ervaarde de langdradige stukken zelf niet als storend, maar wilde wel graag weten hoe het zou aflopen.
dwid
Rip paul, maar dit is wel een draak van een film. Hoe saai wil je het hebben... en gelukkig niet zo voorspelbaar
Nee, geen aanrader...
ricone
prima film,
spannend begin, super snel!!!
daarna word ie langdradig ........
walker is wel erg goed!
Zeriel
Ik kan me voorstellen dat mensen in het begin afhaken vanwege te traag... maar dat is nou eenmaal de situatie waar de protagonist in beland. Als je er eenmaal in meegaat is het een prima film.
amanda3785
De film op zich is een beetje saai wat betreft de lokatie. En ja, echt super veel gebeurt er niet. Maar wat ik zo mooi vind aan het film is ten eerste het prachtige acteerwerk van Paul Walker. Ten tweede werd ik meegesleept door het verhaal en de band tussen vader en dochter. Zo mooi hoe dat in de film verloopt. En als laatste bleef ik me continu afvragen of het meisje het uiteindelijk wel of niet zou redden. Daarom krijgt de film van mij toch vier sterren.
Tarkus
Paul Walker in een van zijn laatste rollen.
Het verhaal op zich is wel goed, maar de film is langdradig en saai.
Er gebeurt in de ganse prent weinig of niets, en dat gaat op den duur wel erg vervelen.
Toch is Paul Walker wederom goed in zijn rol, en laat ons daar dan maar wat van genieten, want veel kansen krijgen we helaas niet meer.
marcelvkan
Erg sterk geacteerd, misschien ietwat langdradig, maar zeer meeslepend ! Daarom ook dik verdiende 4 sterren
JGDB
Het bleef op 1 locatie afgespeeld worden. Maar verder goed geacteerd van Paul Walker!
En een mooi verhaal! Vooral omdat die in het begin een beetje terughoudend is na zijn eigen kind. En dan vervolgens er alles voor geeft.
schram101
Hours is wat aan de saaie kant al is het wel degelijk interessant. Wijlen Paul Walker doet het prima in de rol van de zorgzame vader en die wetenschap is hem gegund zo alsnog na zijn bizarre dood vorig jaar. Iets meer erkenning voor hem is wel op zijn plaats.
Spektakel heeft de film gelukkig niet te bieden maar de zorgen en het verdriet van een jonge vader om zijn pasgeboren dochter zijn vertederend al blijft de setting zo tijdens Katrina wat vreemd aanvoelen. En zo'n verplicht actiemomentje hoeft van mij ook niet per se. Het maakt de film niet ineens een stuk interessanter in ieder geval..
spinner
De verwachtingen waren na het zien van de trailer hoog gespannen. Maar viel dat even tegen. De film is saaie en niet vooruit te branden. Af en toe dacht ik dat er eindelijk wat vaart in kwam, maar dat was maar van korte duur. Het verhaal is op zich wel aardig, maar er had veel meer ingezeten.
Decec
Een goede thriller/drama film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Paul Walker (overleden) speelt goed...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
starsky87
Vrij kalme film, maar dat had ik ook wel verwacht. Paul speelt weer goed.
Drama is goed en het verhaal ook. De film duurt ook geen moment te lang.
Shinobi
"So we're stranded here?"
De - amateuristische - poster belooft eigenlijk al weinig goeds en werkt zelfs misleidend.
Aanvankelijk dacht ik namelijk een rampenfilm te zien waarbij het gebeuren met Nolan en zijn pasgeboren dochtertje bijzaak zouden zijn. Ware het niet dat het juist om hun draait; als kijker ben je zowat de hele tijd aan het kijken naar een vader die een generator zit aan te draaien om zijn kindje in leven te houden.
Het gevolg daarvan is dat er over het geheel gezien te weinig gebeurt om daadwerkelijk interessant te worden. Aan de inzet van Paul Walker ligt het niet, omdat het te merken is dat hij alles geeft, ondanks dat zijn spel niet echt hoogstaand is.
'Hours' ontaardt zich dan ook al gauw in een hoop langdradigheid. Wat dat betreft is de titel treffend, daar de film voor mijn gevoel uren leek te duren. En dan heb ik het nog geen eens gehad over de vele plotgaten die om de hoek komen kijken.
Al met al een vrij slaapverwekkende bedoening om z.s.m. te vergeten.
Dikke 1,0 sterren.
Anjin
Begin van de film denk je...Ja heeft wel wat, maar namate de film verder gaat kom je de saaiheid je tegemoet.jammer van mijn tijd

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime