• 9.373.131 stemmen

Welcome to the Jungle (2013)

Komedie | 93 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Rob Meltzer

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Adam Brody en Rob Huebel

Plot Welcome to the Jungle

"Unleash your inner beast!"

De film vertelt het verhaal van Chris (Adam Brody). Hij is op het werk een slappeling die niet durft op te staan tegen de kantoorpestkop Phil (Rob Huebel). Tijdens een zogenaamde wildernis seminar op een tropisch eiland loopt het mis en wordt coach Storm Rothschild (Van Damme) aangevallen door een poema. Het moment voor Chris om wel op te staan en zich te bewijzen.

avatar van wwelover

wwelover

Geinig, maar natuurlijk niet echt bijzonder. Wel leuk om Jean Claude eens in zo'n rol te zien. Toch wel een hoogtepuntje in de film. Aan de cast ligt het ook verder niet. Brody is een prima acteur en ik vind Huebel erg grappig altijd. Verder stelt het verhaal weinig voor en is het erg voorspelbaar. Maar de film heeft een aantal leuke momenten.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I've seen men die. I've made men cry."

Over het algemeen sla ik dergelijke comedies over, maar vanwege de aanwezigheid van Jean-Claude Van Damme toch maar meegepakt. Helaas stelt het teleur.

De opzet is op zich leuk, maar de uitvoering is slecht te noemen. Met uitzondering van Van Damme die met de nodige zelfspot vrij aardig uit de hoek komt als coach. Helaas heeft hij maar een klein rolletje, waardoor de lol al gauw weer voorbij is.

Vanaf dat moment raakt de film in een neerwaartse spiraal gevuld met: clichés, foute grappen en slechte dialogen. De cast breekt geen potten en komt te geforceerd over, alleen Adam Brody kan er mee door. Het zegt ook wel wat dat er een wannabe Seth Rogen - inclusief man boobs - inzit.

Het is opmerkelijk dat er zo veel tijd wordt besteed aan het verhaal, ondanks dat het flinterdun is. In plaats daarvan hadden ze meer met het gegeven moeten doen. Gelukkig is het wel op locatie gefilmd in Puerto Rico, waardoor het er niet nep uitziet.

Al met al gewoonweg niet de moeite waard.

1,5 Sterren.

avatar van Brabants

Brabants

Het uitgangspunt van deze komedie is leuk, en kent bij vlagen hilarische hoogtepunten. Deze bijzondere bedrijfsretraite is met JCVD gedoemd te mislukken. Niet in letterlijke zin, want JCVD kan toch prima gedijen binnen dit genre. Helaas trekt dit relaas voor hem niet de volle kast met mogelijkheden open. Als drill instructor doet men toch meer beroep op zijn eigenlijke competenties. Niettemin staan er hier echte helden op, en gaat het richting het tweede gedeelte van de film behoorlijk over de top. Hierdoor zakt dit pretentieuze plaatje behoorlijk in elkaar, en blijft het in zijn geheel maar een matige film.

spijtig dat ze in deze forum alleen sterren delen voor films.want een halve ster is al te veel voor deze

zeer slecht geacteerde en gemaakte film.ik zou deze film 3 wc rollen willen geven.:-)

avatar van Q Jones

Q Jones

Snap alle negatieve reacties niet.

Oké ik ben fan van Van Damme. Maar objectief kijken kan ik wel. En ik heb mezelf goed vermaakt met deze film.

Origineel nee. Vermakelijk zeer zeker Van Damme steelt de show in elke scene met zijn over acting. Maar als hij niet in beeld is valt er genoeg te beleven. Adam Brody is een goede leading man voor een comedi. En dat laat hij hier zien.

Krankzinnig is de film zeker maar saai sowieso niet. En er zitten zeker wel een paar grappige scènes die je nog even bij blijven.

avatar van rep_robert

Onvoorstelbaar dat deze film zo laag scoort. Qua humor is het eigenlijk te bizar voor woorden en dat werkt ontzettend goed in deze film. JCVD is echt bril-jant(!!) in zijn rol en hoe hij zichzelf continu parodieert is echt hilarisch. Vooral aan het einde van de film na zijn typical flying kick is het smullen geblazen.

Natuurlijk zijn de anderen allemaal een stuk minder leuk, maar het hele principe dat deze gekke kantoormensen binnen een dag op een onbewoond eiland helemaal van het padje af raken en een soort van nieuwe samenleving creëren slaat helemaal nergens op en dat weten de makers continu ontzettend goed uit te buiten. De film is vlot, kakt nooit in en de humor houdt de film makkelijk draaiende.

Onverwachts succes!

avatar van Lennert

Lennert

Lijkt toch het meeste op een lange aflevering van The Office, maar dan met een andere setting en iets andere personages. Hoogtepunt daarvan is niemand minder dan Jean-Claude van Damme die de laatste jaren wat mij betreft toch wel degelijk bewijst verstandige carrierekeuzes te maken. Er lijkt mij immers een grotere kans te bestaan dat mensen deze film en zijn epic split reclame zien, dan dat mensen een (erg leuke) film als Six Bullets gaan bekijken.

Goed, de nadruk ligt natuurlijk niet op Van Damme zelf, maar op Brody en consorten. En ik moet toegeven, de cast komt er mee weg in een simpel script met enkele doeltreffende grappen. Drugs, seks en veel gevloek geven het in ieder geval een tintje dat de film niet te politiek correct laat lijken, iets wat mij persoonlijk ook goed beviel. Vanzelfsprekend keek ik het meeste voor Storm Rothchild die de dag redt met een goed getimede spinning kick en daarmee ook meteen de gaafste scene van de film produceert.

Ik snap de kritieken verder ook niet. Is dit dezelfde doelgroep die The Hangover films wel briljant vindt die hier zoveel over te zeuren heeft? Ik heb in ieder geval mezelf goed vermaakt, al durf ik met het grootste gemak te zeggen dat er een kleine kans zou zijn dat ik een dergelijke film zou aanschaffen zonder JCVD.

avatar van Robi

Robi

Puberale kinderfilm met een infantiel en uitermate slecht verhaal over een groep werknemers van een bedrijf dat op survivaltraining op een eiland gaat. Gaandeweg de film wordt het alleen maar slechter en ongeloofwaardiger. Deze film was nauwelijks door te komen.