Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Robert Redford
Met onder meer: Robert Redford, Shia LaBeouf en Julie Christie
Releasedatum: 23 mei 2013
Plot The Company You Keep
"The greatest manhunt in history."
De voormalig militant en politiek activist Jim Grant (Robert Redford) leidt al dertig jaar lang een ondergedoken bestaan. Al decennia lang staat hij op de de lijst van meest gezochte mensen van de FBI wegens een gewapende bankoverval. Wanneer een vastberaden journalist zijn ware identiteit ontdekt, is hij gedwongen om op de vlucht te slaan. Om de toekomst van zijn jonge dochter veilig te stellen, zal hij zich moeten verzoenen met zijn eigen veelbewogen verleden.
Jim Grant
Jed Lewis
Diana
maarten_d
TOTAAL DEROVER
Verhaal zag er sterk uit, maar na 5 min kan je al practisch gans het verhaal voorspellen!
1 aspect is 10000 bruggen te ver, ik zet het in 'spoiler' maar het verpest het verhaal niet hoor, je ziet het toch al aankomen van mijlen ver!
1 journalist tov fbi? komaan hij zet die fbi volledig te kakken wat ik er wel over vind !!! ongeloofwaardigheid troef in deze film
verder wel degelijke acteerprestaties ...
0,5 fzo of mss 1 ik twijfel nog
hkoster16
ben blij dat ik films van internet kan halen. niet de moeite waard om hier een kaartje voor te kopen.
Waku
Ondanks een gelouterde ervaren topcast kon de film mij niet vasthouden.
Daarvoor waren de twee uur veel te lang voor mij en was "The company you Keep" te saai.
Aan het uitstekende acteerwerk ligt het zeker niet maar er gebeurt simpelweg te weinig om te kunnen blijven boeien.
mcdaktari
Het is zeker geen slechte film, goed verhaal en goed geacteerd maar toch is het niet echt mijn stijl film. Persoonlijk zie ik liever wat meer aktie in een film en deze film moet het voornamelijk hebben van de dialogen, en dat is nou niet bepaald mijn ding. Maar zoals ik al zei, het is geen slechte film en de liefhebbers van dit soort film zullen er ook wel volop van genoten hebben. Ik zelf kom niet verder dan 2,5 ster.
mnrk
I thought he died........ Yeah we all died. Some of us just came back.
Een prima film van Robert Redford...
Het verhaal wordt prima gebracht en natuurlijk had er soms wat meer vaart in mogen zitten maar door het acteerwerk van een indrukwekkende cast blijft t gewoon een sterke film...
Maar dat alles toch gebaseerd is op een groep die echt bestaat heeft geeft deze film toch net dat beetje extra's mee...
Niet onaardig, maar ook zeker niks speciaals, deze nogal 'liberal' film van Redford over de toch wel befaamde Weathermen.
Cast is inderdaad nogal indrukwekkend, zelfs in de kleine bijrolletjes zitten nog bekende acteurs.
Maar het geheel kwam teveel op me over als een soort Lasse Hallstrom film zonder echt filmisch iets bijzonders te willen brengen.
kuiponok
Ondanks de prima cast en het verhaal, boeide deze film op één of andere manier niet zoals ik van tevoren hoopte/verwachtte.
Dit komt mede door de tijdsduur waardoor (bijna 2 uur) het een heel traag geheel wordt.
Het is ook geen slechte film, maar dit is em gewoon net niet voor mij.
Pastaman
Inderdaad een langzame film met top acteurs die de film overeind houden.
Leuk om ook de oude acteurs weer aan het werk te zien.
Jacky Evancho het kleine meisje met die grote zangstem als dochter van Robert Redford.
Honey Blossom
The Company You Keep is een langslepende film over een verslaggever, Shia LaBeouf, die achter een verhaal aan zit over een cover up van 30 jaar geleden.
De film duurt ontzettend lang en op een gegeven moment vroeg ik mezelf ook af: waar is deze jongen naar op zoek. Hij weet het zelf niet eens. Al gauw kreeg ik het vermoeden dat de cover up iets gecompliceerder zat, maar ik schrok er niet echt van toen de ontknoping eenmaal daar was.
De vrijheidsbeweging, als ik het zo mag noemen, van 30 jaar geleden interesseerde mij wel dusdanig dat ik dat wel aandachtig gevolgd heb. Het optreden van de wat oudere acteurs vond ik wel ok, leuk om ze weer gezien te hebben. Hoewel ze bijna seniel over kwamen. De spirit die ze 30 jaar geleden hadden zit er niet meer in. Dat Mimi er heilig in bleef geloven vind ik dom.
Ik had gehoopt om Shia LaBeouf wat meer volwassen te zien hier, dat hoop ik bij elke film van hem, maar het heeft niet mogen baten. Ook hier weer is hij een irritant en bijdehand, ventje.
Doch, heeft de film wel een degelijk verhaal based on history.
apolicum
Grappig wel die casting, Redford had haar overgrootvader kunnen zijn
jipt
Vond het prachtige vertelling over verloren idealen en ouder worden. Het is niet zozeer het manhunt plotje waar de film om draait maar juist de hoofdpersoon die zijn oude vrienden / mede-terroristen opzoekt. Film geeft sterk weer wat er van iedereen is geworden en geeft de kijker niet een opdringerige makkelijke uitweg. De hippies van toen zijn geen hippies meer maar zijn het systeem in gegroeid. Van de idealen is niks overgebleven. Zie het einde dan ook niet als een happy ending omdat de enige overgebleven liberaal het gevang in gaat. Pluspunten gaan vooral naar de fijne regie en een lekker script.
Verder een heerlijke cast met Nolte, Christie, Cooper, Marling, Jenkins, Sarandon en nog meer bekende koppen, alleen LaBouef vind ik niet goed genoeg, past er gewoon niet lekker tussen. Ook Redford vind ik als acteur niet ijzersterk, kijkt wel fijn weg maar niks bijzonders.
Verder was het tempo prettig en broeierig en was de fotografie erg mooi. Ook voelde de plotwending lekker naturel aan.
dikke 3,5*
Toontje G
Een groot gedeelte van de cast bestaat uit mensen die al enige jaren genieten van hun aow uitkering. Erg vlot waren ze dan ook niet meer, al is het wel knap dat die oude Redford nog een dchter had van 11.
Traag, heel traag, en dat is jammer want hier had veel meer ingezeten. Had de gemmidelde leeftijd van die oude knarren met een jaar of 20 naar beneden gebracht en we hadden een prima film gehad.
frans123
Deze recensie bevat spoilers.!!!!De film is in grote haast gemaakt omdat de producers bang waren dat de hoofdrolspelers tijdens de opnamen de pijp uit zouden gaan vanwege hun hoge leeftijd....Tja ,wat moet ik van deze film zeggen. Niet de moeite waard. Onbenullig verhaal.Melancholie over de zestiger jaren. Spoiler>>>>>>>Uiteindelijk wint het "ik-gevoel van het wij--gevoel en laat Sloan de moeder van zijn dochter opsluiten. Ik word er moe van naar het eens zo knappe gezicht van Redford te kijken, ik houd mijn hart vast als hij moet niezen...... Hij doet mij denken aan de pa van de serie The Kardashians hahahha...Een gezicht tussen de 35 en 85 jaar.Ook andere bejaarde acteurs doen hun kunstje.Een film zonder enige spanning ,overrrompelend drama of verrassendend einde. Een film een film van niks.
Overslaan deze film.
Filmfan74
Erg traag verhaal met een te oud ogende Robert Redford en te jong ogende Shia Laboeuf. Het plot is op zich boeiend, je wil weten hoe het zit. Maar dit ontvouwt zich tergend traag en de motivatie achter de ontknoping is volledig ongeloofwaardig. Hierdoor is het geheel een teleurstelling.
Tarkus
Prachtige thriller van regisseur Robert Redford.
Goed verhaal, voldoende spanning en mysterie.
Maar ook opvallend is de cast, vele oudgedienden uit de Amerikaanse cinema in een grote of kleinere rol, met op kop natuurlijk Redford zelf, die zich wel in zijn sas voelt in dit soort rollen en op zijn leeftijd (de man is toch bijna 80) de pannen van het dak speelt.
Andere opvallende rollen zijn o.a. van Susan Sarandon, Chris Cooper, Nick Nolte, Stanley Tucci en Brendan Gleeson. En dan vergeet ik er nog wel een paar.
Als tegenspeler uit de jonge garde doet Shia LaBeouf het hier ook uitstekend.
Kortom een topfilm deze om eens lekker bij te gaan zitten.
En het herbekijken eens waard, misschien in goed gezelschap dan...
Norman Mailer
Een verdienste van Robert Redford dat hij zo een fraaie cast bijeen heeft gekregen. Dat hij zichzelf de hoofdrol toebedeelde, pakt echter beduidend minder goed uit.
Verbazing ("Wacht, hij is dus niet de opa, maar de váder?!"), schuift richting oprechte bezorgdheid ("Deze man zou beter niet meer van een hek moeten springen").
Het verhaal, in al zijn eenvoud, loopt van meet af aan op z'n elfendertigst richting ontknoping. Een ontknoping waarin weinig op z'n plaats valt, vrijwel alles stond immers reeds netjes op z'n plaats.
Nu hoeft an sich een zekere voorspelbaarheid spanning niet in de weg te staan. In The Company You Keep echter wel. Té traag, weet geen spanning vast te houden. Wellicht had Nick Nolte het ook op een hollen moeten zetten.
Metalfist
Yeah we all died. Some of us just came back
Een aantal jaar geleden was ik in New York en besloot ik om daar met mijn broer eens een bezoek aan de cinema te doen. Er draaide toen maar een drietal films en The Conspirator was er daar één van. Ik werd toen weggeblazen en besloot dat Robert Redford naast een acteur ook een regisseur was om in het oog te houden. The Company You Keep is zijn nieuwste hersenspinsel en net zoals bij The Conspirator laat hij hier zich weer leiden door waargebeurde feiten.
Het niveau van zijn vorige langspeler haalt hij niet maar toch behoort dit voor mij tot één van de beste films van 2013. Nu moet ik bekennen dat ik sowieso wel een enorm zwak heb voor dit soort journalistieke films, een liefde die begon met All the President's Men met niemand minder dan diezelfde Robert Redford in de hoofdrol, maar de film zit gewoon erg sterk in elkaar. Redford weet het scenario vlot te balanceren tussen de drie kampen (de terroristen, de journalist en de FBI), veroordeelt nergens en laat iedereen in zijn waarde. Hier en daar weliswaar voorspelbaar (dat Rebecca de dochter van Nick & Mimi is zie je van vrij ver aankomen) maar de hoofdzaak blijft boeien. Redford neemt duidelijk zijn tijd om de plotlijnen tot in het detail weer te geven waardoor The Company You Keep in de eerste plaats een praatfilm is. Verwacht dus ook geen heuse actiescènes waar de voormalige terroristen worden achtervolgd door de FBI want dan kom je bedrogen uit. Redford houdt er in ieder geval wel een stijl op na die ik ten zeerste kan waarderen.
Al is het wel ergens jammer dat hij de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Jaren geleden had hij perfect voor de rol van journalist Ben Shepard geweest maar daar is hij nu toch een tikkeltje te oud waardoor hij zich in de huid verplaatst van Nick Sloane, één van de drie gezochte Weather Men. Het probleem is echter dat hij zelfs daarvoor iets te oud lijkt te zijn. Men had er dan ook beter aan gedaan om Lizzy wat ouder te maken dan de 11 jaar die ze nu is want nu lijkt het meer alsof hij haar grootvader is. Ik heb hem ook al beter weten acteren maar zelfs op automatische piloot is Redford nog altijd wel de moeite waard. Hij heeft voor de bijrollen trouwens ook wel veel bekend volk weten te strikken met onder andere kleine rollen voor Susan Sarandon, Nick Nolte, Stanley Tucci en Anna Kendrick. Shia LaBeouf eist wat meer de aandacht op als de journalist en doet het nog vrij goed. Ik zal denk ik nooit echt een grote fan worden, hij is ook meer op zijn plaats in films als Transformers of Eagle Eye, maar bon, het kan er zeker en vast mee door.
Toch wederom een uitstekende film van Redford. Ik moet dringend maar eens wat meer van zijn werk gaan zien want dit smaakt naar meer. The Company You Keep is zeker en vast niet foutloos maar zit degelijk in elkaar en is gevuld met een topcast tot zelfs in de kleinste bijrollen. Nu maar hopen dat Redford nog een lange tijd mag meegaan en nog vele films kan regisseren.
Stijn B.
Sterk geacteerde en bij momenten spannende dramatische thriller over vroegere leden van een groepering die opkwam tegen de Vietnamoorlog. Heerlijk om good oldies als Robert Redford en Nick Nolte weer bezig te zien in stevige rollen.
Sobere regie, sobere soundtrack,... dragen allemaal bij tot de sfeerschepping.
m1701
had er iets meer van verwacht.
eerste helft van de film aardig goed en spannend maar daarna werd het erg saai
en heeft de film me niet meer kunnen boeien helaas.
b00ts
Aardige film. Goed verhaal maar wordt net wat te snel en te glad 'afgewerkt'.
Redelijke film waarin een journalist een vermoedelijke oud-terrorist op het spoor komt. Een behoorlijk ingewikkeld plot met aardig wat zij-paden. En vooral hierdoor niet altijd even onderhoudend. Een cast met flink wat bekende namen wat vooral op acteervlak een aantal goeie momenten oplevert.
Decec
Een goede drama/thriller film...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Wel leuk bekende acteurs Robert Redford (regie!), Shia LaBeouf, Chris Cooper,
Terrence Howard, Stanley Tucci, Richard Jenkins, Brendan Gleeson en
Sam Elliott...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Zeer degelijk en eigenlijk precies wat je van zo'n film kan verwachten.
Daarin zit ook gelijk het nadeel; het is weinig verrassend en met te weinig 'paranoia' om echt spannend te zijn. Maar toch wel goed gemaakt en onderhoudend.
Sterke rol van Robert Redford. Shia LaBeouf maakt weinig indruk als sulletje van een plaatselijke krant, hoewel zijn personage nog wel doortastend is, komt zijn rol niet zo goed uit de verf.
frolunda
Goed politiek drama/thriller dat degelijk in elkaar zit en met een wel heel indrukwekkende cast.Het verhaal wordt traag vertelt maar dat ervaar ik in deze film als een pluspunt.
Leno
De film heeft een aardig verhaal en prima regie met een goede opbouw. Jammer dat de rol van LaBeouf niet erg sterk is. Hij speelt een irritant karakter (als gebruikelijk) maar krijgt wel steeds alle info van iedereen, maar waarom is onduidelijk. Daarnaast is Redford te oud voor de rol, wat soms vreemde scenes oplevert. Verder is de cast ijzersterk in deze niet helemaal geslaagde maar best aardig film.
Sergio Leone
Aardig.
Het eerste half uurtje is best goed, maar naarmate de film vordert wordt het een wat slap boeltje over spijt en trauma's uit het verleden. De "scherpe" kantjes zijn er dan af. 't Is me wat. Liefde overwint. Telkens opnieuw. Ook wanneer het leuk zou zijn als het een keertje niet zo afloopt en wanneer het journalistieke het leuke aan de film is.
Shia LaBeouf is oké, Robert Redford niet. Die is een karikatuur van zichzelf met z'n strakgetrokken gezicht. Hij lijkt echt nergens op. Verder is de cast best leuk samengesteld. Oude knarren worden van stal gehaald, de Stanley Tucci's van deze wereld duiken op in kleine rolletjes, .. Leuk.
De speelduur is voor een keertje gerechtvaardigd - er gebeurt niet gigantisch veel ofzo, maar het tempo zit wel snor, het beetje spanning of intrige is oké. Prima tussendoortje, niks meer, niks minder.
missl
Deze film was veel spannender geweest wanneer niet alles zo makkelijk weggegeven werd. Met deze sterrencast is dat een gemis, nu kabbelt het verhaal maar voort, terwijl er wel iets in had gezeten.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan