Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Robert Redford
Met onder meer: Robert Redford, Shia LaBeouf en Julie Christie
Releasedatum: 23 mei 2013
Plot The Company You Keep
"The greatest manhunt in history."
De voormalig militant en politiek activist Jim Grant (Robert Redford) leidt al dertig jaar lang een ondergedoken bestaan. Al decennia lang staat hij op de de lijst van meest gezochte mensen van de FBI wegens een gewapende bankoverval. Wanneer een vastberaden journalist zijn ware identiteit ontdekt, is hij gedwongen om op de vlucht te slaan. Om de toekomst van zijn jonge dochter veilig te stellen, zal hij zich moeten verzoenen met zijn eigen veelbewogen verleden.
Jim Grant
Ray Fuller
Jed Lewis
Diana
jarno1975 (moderator series)
Een hele rits aan bekende acteurs spelen mee in deze film. Naast bovengenoemde ook rollen voor Sam Elliott, Brendan Gleeson, Terrence Howard, Richard Jenkins, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Nick Nolte, Chris Cooper en Susan Sarandon.
He, weer te laat met deze film jammer dat ik toen geen still kon vinden.
cordiacovens
cordiacovens
ziet er sterk uit, en dan deze cast..hopelijk is deze snel te zien.
Roger Thornhill
Ziet er zelfs héél sterk uit... als de fysieke chase maar niet teveel ruimte inneemt. (Beetje overdreven misschien om nu al een spoiler alert in te voegen, die kun je negeren als je de trailer hebt gezien. Helaas eindigen de meeste films tegenwoordig met wat ik hierboven heb verborgen.)
JJ_D
Je hebt 'State of Play' en een hele rits soortgelijke journalist-ontrafelt-geheim-films, en in dat rijtje mag 'The Company You Keep' nu worden bijgeschreven. Na het vreselijke 'The Conspirator' had ik me voorgenomen nooit meer iets van Robert Redford te gaan zien, maar zijn nieuwe film mag er best zijn. Hoewel het scenario soms nogal kort door de bocht gaat en zichzelf met te simpele trucs spannend houdt, blijft het een film waar je tot het eind geboeid naar kijkt. Tempo ligt niet extreem hoog, maar de plot is gesofisticeerd genoeg om de film opwindend te houden. Heel Amerikaans hier en daar, maar ik was toch oprecht ontroerd aan het einde. Niet alleen door hoe de personages zijn uitgewerkt (nogal vlak, maar ook weer niet té), maar mede door de belangrijke vragen die de film stelt over keuzevrijheid en wat ethisch juist is in een ethisch onjuiste samenleving. Toch blij een keer gezien te hebben dus - ook vanwege de aantrekkelijke cast (waarin Redford zeker niet tot de besten behoort, wel het tegendeel).
jarno1975 (moderator series)
The One Ring
Wist van te voren er bijna niets vanaf, behalve dat Robert Redford regisseerde en er een rol in speelde, samen met Susan Sarandon. Leuk om af en toe met niet of nauwelijks voorkennis een film in te gaan. Hier levert het niet helaas niet echt iets speciaals op, maar aangezien ik vooraf niet wist dat dit zo'n enorme sterrencast had ik misschien nog wel het meeste plezier in acteurs spotten. Je ziet wel eens films met veel grote namen, maar het aantal dat hier gebruikt is kom je eigenlijk alleen tegen in mozaïekfilms als Short Cuts of Magnolia en niet in dit soort dramatische thrillers. Voor de meeste is nog best een degelijk rolletje gevonden ook, al hebben Anna Kendrick en Chris Cooper vooral personages waarvoor gewoonlijk onbekende acteurs ingeschakeld worden. Redford leek echter te denken dat als hij zoveel namen kan verzamelen (van vele generaties ook nog) dat hij dat ook gewoon moest doen.
Het mag intussen geen verrassing zijn dat dit vooral een acteursfilm is. Er zit nog wel een achtervolging hier en daar in, maar die zijn zo kort en ongeïnspireerd dat het duidelijk is dat Redford meer een drama dan een thriller wilde maken. Helaas is het drama mij iets teveel vakwerk. Personages en motivaties worden op zich wel goed uitgewerkt, maar het voelt allemaal iets te netjes aan, misschien iets te geschreven. Een verhaal als deze heeft baat bij karakters die doorleefd aanvoelen en de regie had misschien een harder randje verdient. The Weathermen zijn een boeiend onderwerp en er zitten interessante ethische kwesties in het verhaal verwerkt, maar invoelbaar wordt het nooit, door de rechtlijnigheid van Redfords regie en het net iets te makkelijke scenario. Daarnaast komt de film zeer dicht in de buurt bij het oproepen van een nostalgisch gevoel voor de tijd dat Amerikaanse mensen nog terroristische aanslagen pleegden voor hun idealen. Juist in een tijd waarin terroristische aanslagen nog een actueel onderwerp zijn een vreemde benadering.
Release: 31 maart 2013
Correctie: vanaf 23 mei in de bioscoop (Independent Films)
gauke
Naar mijn mening is deze onderhoudende, stevige, boeiende en complex gevarieerde thriller, hier tot nu toe te laag (2,85) gewaardeerd. Een spannende achtervolgingsjacht door de FBI (kat en muisspel) en tevens een film over idealisme, die een blik geeft in het leven van linksactivisten (radicale studenten) in de jaren zeventig in de Verenigde Staten, die nu proberen om in de anonimiteit (verstopt) te leven. Ze hebben berouw van het radicalisme, maar gaan nog liever de gevangenis in dan hun idealen te verloochenen (een boodschap die past bij deze regisseur). In beginsel vertelt de film niets nieuws, maar Robert Redford heeft een ordentelijke film afgeleverd die absoluut het kijken waard is en maakt gebruik van een indrukwekkende rij zwaargewichten (karakteracteurs). Wel vond ik Redford zelf, hij is inmiddels 76, te oud voor zijn rol. Jammer is dat hij er "verbouwd" uitziet: op deze manier lijkt hij meer een karikatuur van de charismatische en bijzonder aantrekkelijke, knappe acteur die hij ooit was.
blurp194
Desillusie.
Dat is het onderwerp van de film, bedoel ik - niet mijn reactie op de film. Hoewel, heel ver zit het er misschien niet eens van af. Want, de enorme lijst van gevierde acteurs nodigt inderdaad zoals The One Ring al zegt vooral uit tot acteurspotten. En hoewel er zonder enige twijfel erg, erg goed gespeeld wordt, komen de karakters eigenlijk geen van alle los. Dat gaat fout doordat wat ze doen allemaal veel te logisch, veel te mooi is - echte mensen doen wel eens iets raars.
Wat me wat slordig overkomt aan de andere kant is de link naar The Weather Underground - waarmee de suggestie van historische accuratie gewekt wordt. Maar daar kan ik toch maar erg weinig van maken, anders dan de periode en dat er iets met bommen gegooid werd voor een gevoeld goed doel. En wat me ook niet lekker zit is de potentiele politieke lading die er uit spreekt - aanslagen plegen is wel ok als je bedoelingen goed zijn, en dat er dan wat collateral damage komt is iets waar je dan maar een beetje spijt van hebben moet. Nogal fout, eigenlijk.
Daarmee vooral eigenlijk script, productie en regie waar ik moeite mee heb. Verder is het een soliede film waar echt helemaal niks mis mee is - goed begin, goede spanningsopbouw, goede actie, goed einde. Kennelijk is dat vandaag niet genoeg.
HALVE TAMME. (moderator series)
Veel goeie acteurs/actrice,een spannende trailer,ik ben nieuwsgierig gemaakt.
Redelijk geslaagd, goed uitgewerkt drama met thrillerelementen, waarin regisseur Robert Redford zorgvuldig het onderliggende mysterie uit de doeken doet. Echt spannend wil het niet worden, daar is het tempo te laag en de opbouw te vlak voor, maar de plot zit wel intelligent in elkaar en de film weet tot het einde te boeien. Op de cast valt niets af te dingen, met zelfs in de kleinste bijrol een akteur van formaat. Redford blijft een interessante regisseur, met voor zover ik me kan herinneren slechts één misser op zijn naam, het slappe en geforceerde Lions For Lambs uit 2007. Voor deze The Company You Keep hoeft hij zich in ieder geval niet te schamen.
Geslaagde onderzoek thriller met uitstekende cast zorgt er voor dat de ruim twee uur voorbij vliegen , verder mooie locaties en een intelligent plot. Ook leuk om Julie Christie weer eens te mogen aanschouwen als Mimi Lurie.
indigoriico
leuke film om een keertje te kijken, ik verwachte er misschien iets teveel van maar slecht was deze film zeker niet
vranque
ready robford
Tis klaar met hem. Als acteur dan. Overtuigt totaal niet meer. Helaas. Verder was dit redelijk te pruimen.
konynewortel
Film bleef toch wel boeien ondanks dat er weinig spanning in zat.
leuk om de grijze ,uitgezakte,toppers van weleer terug te zien
witboek
Laatste tijd veel films met oude acteurs deze is ook zo. Je zou zeggen veel ervaring, doch;;;;;
Pazmaster
Redelijk maar niet geweldig. Er komen heel wat bekende gezichten voorbij, en er wordt ook redelijk gespeeld, maar het verhaal is een beetje traag en voorspelbaar. Het kan er allemaal wel mee door maar bijzonder is dit zeker niet. 3 sterren
DragQueen
Best een aardige film, waarin een hoop bekende gezichten de revue passeren. Redford en LaBeouf acteren ook overtuigend in de hoofdrollen. Verder steekt het verhaal prima in elkaar, en behoudt de film een goede vaart. 3 Sterren.
robinb
Erg sterke thriller met veel bekende gezichten, prima acteerwerk en een goed in elkaar zittend verhaal.
Verwacht echter geen spetterende actie of wilde achtervolgingen, het gaat hier meer om een soort van speurtocht naar diverse zaken.
Al met al een echte aanrader naar mijn mening
HALVE TAMME. (moderator series)
leuk om Sam Elliott weer eens te zien opduiken in een film,wat heeft die man altijd een charisma over zich heen hangen.
Verder sluit ik me eigen graag aan bij de recensie/mening van mijn bovenbuurman.
cor1946
Een wat trage film, maar wel goed gespeeld door Redford, Christie en Elliott. Ik moet nog steeds
aan LaBeuof wennen. Ben niet kapot van deze acteur.En natuurlijk die stem van Elliott prachtig.
Roodkapje 1964
Nee, ik vind dit geen goede film.
Dit is niet de Robert Redford die ik ken.
Hij is het acteren een beetje verleerd.
Er had ook wat meer actie mogen zitten, dan was het een steen goeie film geweest.
Voor de rest bulkte het van de grote sterren uit de oude schoenendoos, maar die konden
de film niet naar een hoger level brengen.
Jammer!!

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song