menu

Breaker! Breaker! (1977)

Alternatieve titel: Cindy Jo & the Texas Turnaround

mijn stem
1,84 (111)
111 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
86 minuten

geregisseerd door Don Hulette
met Chuck Norris, George Murdock en Terry O'Connor

Billy, het broertje van trucker Dawes (Chuck Norris), krijgt de opdracht een lading diepvriesmaaltijden te vervoeren. Zijn route leidt hem echter om via het stadje Texas City. In dit dorpje is werkelijk iedereen corrupt, van politie tot bareigenaar, allemaal onder aanvoering van rechter Trimmings. Billy wordt in het dorpje opgepakt, nadat hij ruzie heeft gehad met de politie. Dawes laat het hier natuurlijk niet bij zitten en gaat op zoek naar zijn broertje.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Ee9SvsVfHJ8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,0
Deze film is het niet waard om te kijken gewoon. Het verhaal boeit niet, er wordt slecht geacteerd en de muziek is slecht. Zo zijn er ook dingen die niet kloppen. Let op: Dawes wordt in zijn buik geschoten. Hij doet even alsof hij pijn heeft. En begint vervolgens te vechten alsof er niks aan de hand is en je ziet de schotwond dan gewoon nog zitten. Ik heb mijn tijd verspild aan deze film.

Eén van de slechte films van Norris

1,0
Da's knap

3,0
Vroeger dan vielen onrealistische dingen niet op want dan ging het je alleen maar om het vechten maar als je hem nu weer is ziet dan zie je pas hoe slecht er geacteerd word en dat het verhaal onrealistisch is. Toch vond ik het leuk om hem weer is te zien en best vermakelijk op een regenachtige dag.

avatar van cyberdad
skompie schreef:
Vroeger dan vielen onrealistische dingen niet op want dan ging het je alleen maar om het vechten maar als je hem nu weer is ziet dan zie je pas hoe slecht er geacteerd word en dat het verhaal onrealistisch is. Toch vond ik het leuk om hem weer is te zien en best vermakelijk op een regenachtige dag.


volkomen mee eens, je keek zo'n film voor het vechtwerk, niet voor het acteertalent. Maar als je nu een huidige film kritisch bekijkt, komen er nog steeds meer kogels uit een magazijn dan mogelijk is.

2,5
Gemaakt net na het succes van Norris in een van de laatste Bruce lee films.

Breaker Breaker is de eerste echte produktie met Norris in een hoofdrol.

Het is niet de beste Norris film.
Verhaal is zelfs voor die tijd wel erg mager en de gevechtsscenes komen pas los aan het eind.

Beetje stoere Dukes of Hazzard uitvoering.

2,5

avatar van Mescaline
2,5
Mescaline (moderator)
Aardige film ik heb wel beter gezien maar ja leuk om een keer gezien te hebben 2,5

Don_Mat
*zucht*

avatar van sinterklaas
3,0
Nog een van de oude films van Norris. Aan de hoes van DFW dacht ik dat het nog een nieuwe norrisfilm was (vanwege die vrachtwagen op de achterkant) .

Maar dit vond ik wel prima vermaak. Gewoon een standaard truckerfilmpje die een beetje aan een western deed denken. Norris deed het hierin ook wel goed. Film kijkt gewoon lekker weg. Die scene dat al die vrachtwagens dat dorp verwoesten vond ik erg leuk. Dat zal ze leren.

3,0

avatar van Littlewouter
1,5
Kansloos verhaal , chuck is wel een grappige gozer maar zijn verhalen boeien niet , het is niet geintresseerd kijken en je bent zo afgeleid.

avatar van niethie
1,5
Ontzettend saaie en vreselijk gedateerde hilbilly film. Norris speelt (zoals bijna altijd) als een stijve hark en de film komt nergens echt uit de verf.

1,5 sterren

avatar van Zinema
1,0
Zinema (crew)
Reut.

Met wel een leuke alternatieve titel:
Cindy Jo & the Texas Turnaround (neen, vraag maar niet).

Componist Hulette mocht een filmpje maken. Het eindresultaat is absoluut niet vermakelijk. Dit komt vooral door het domme verhaaltje, en omdat de spaarzame gevechten met wereldkampioen Norris slecht of niet in beeld worden gebracht. Daarnaast zijn de gevechten niet om aan te zien. Met als dieptepunt het eindgevecht.

Beter was deze schoenmaker bij zijn leest gebleven..

Slecht.

avatar van aburex
2,0
Deze film nog eens terug gezien na vele jaren (op video). Had deze gekocht voor 1€ bij Carrefour. Wel nu is hij geweldig tegen gevallen. Waarschijnlijk één van de slechtste films van Norris en de gevechtscènes komen onrealistisch over. Toch nog 2* voor de nostalgie.

1,5
Zonder twijfel de slechtste film van Chuck Norris.

Sommige momenten zijn om te lachen (meestal helaas uitlachen) en anderen om te huilen.

avatar van movie acteurs
1,5
Deze film zat in een box met 3 films van Chuck Norris.

Breaker! Breaker! heb ik eenmaal bekeken maar ik vond het maar een erg zwakke en een onvermakelijke actie film uit de jaren 70. De scene met de truck was wel goed. 1,5 voor die scene en Norris.

avatar van Zinema
1,0
Zinema (crew)
TheThirdMark schreef:
Zonder twijfel de slechtste film van Chuck Norris.


Nope. Alhoewel, de twee delen van The President's Men zijn ook verschrikkelijk.

avatar van Tarkus
1,0
Simpel verhaaltje, simpele film die bovendien zeer slecht is gemaakt.
Zo slecht geacteerd ook dat het zelfs belachelijk word.
Toch één ster voor de vertolking van Chuck Norris, maar meer is dit zeker niet waard.

dominion
Hier vond ik dus echt niks aan.
De gevechten waren echt triest dit was niet wat ik gewend was van Chuck Norris.
Het verhaal was ook niet echt zo bijzonder.
Maar echt een grote fan van Chuck ben ik niet.
Films zoals de Delta Force vindt ik wel leuk maar hier was niks aan.
Kijk toch liever naar Bruce Lee.

1,0

avatar van Phantasm
2,5
Voor een keertje is dit wel te doen, het viel me nog mee.

0,5
Zo slecht ...

avatar van RuudC
3,0
Het is wel even wennen om Chuck Norris zonder baard te zien. Dat deed het vooral toen ik de film gisteren weer zag, maar stiekem ook bij de allereerste keer, ruim zeven jaar geleden inmiddels. Mijn eerste Chuck Norrisfilm dus. Misschien is dat ook wel de reden waarom ik deze film wel kan waarderen, terwijl hij onder de fans wordt gezien als een van zijn minste.

Het mag dan wel niet Chuck’s beste film zijn, vervelend is hij in geen enkel geval. Ik vond het wel mooi om te zien hoe een stel hillbillies zowaar een soort eigen ministaatje er op nahouden en iedereen terroriseren die langs komt. Als je dan toch de broer van Chuck te grazen neemt, krijg je nog een leuke afterparty ook. Het hele corrupte zooitje volgen is best vermakelijk. Zeker wanneer er nog een lekker fout jaren ’70 sausje over gegoten is met dito muziek. Chuck deelt wat roundhousekicks uit en is de held van de dag. Als zijn medetruckers het hele dorp nog aan gort rijden, kan het helemaal niet meer stuk. Gewoon een leuke, foute film.

avatar van Beertje45
2,0
movie acteurs schreef:
Deze film zat in een box met 3 films van Chuck Norris.

Breaker! Breaker! heb ik eenmaal bekeken maar ik vond het maar een erg zwakke en een onvermakelijke actie film uit de jaren 70. De scene met de truck was wel goed. 1,5 voor die scene en Norris.
ben het met je eens, ben een Norris fan, maar dit is een mager beestje.

avatar van Beertje45
2,0
Zinema schreef:
(quote)


Nope. Alhoewel, de twee delen van The President's Men zijn ook verschrikkelijk.
en wat dacht je van missing in action 2? vond die ook maar zwak

avatar van Beertje45
2,0
vind dit ook erg zwak, dat chuck weinig kaas gegeten heeft van akteren stoort in de meeste films niet, daar maken de vecht en aktiescenes veel goed. maar dit is heel zwak. die mentaal gestoorde jongen akteerde nog het best van de hele cast.

avatar van DragQueen
1,5
Toch wel een van de minste films van Chuck Norris. Buiten het feit dat hij altijd voor prima actie zorgt, acteert hij hier nergens overtuigend. Dit geldt ook voor de rest van de cast. Absoluut matig acteerwerk. Het verhaal is verder heel slap, en de regie beneden niveau. 1,5 Ster.

avatar van Metalfist
1,0
One mean mother trucker

Chuck Norris. Een man wiens status een eigen leven is gaan leiden terwijl het merendeel van de mensen die de Chuck Norris facts of dergelijke dwepen amper een film van de Amerikaanse karateka hebben gezien. Ik had vroeger wel wat van Walker, Texas Ranger gezien maar ik moest bekennen dat ook ik niet zo bijzonder veel van de acteur had gezien. Hoog tijd dus om daar eens iets aan te gaan doen dus ik kocht een hoop Chuck Norris films variërend van ouder werk zoals Slaughter in San Francisco tot Sidekicks. Vandaag was Breaker! Breaker! aan de beurt.

Een film die in dezelfde lijn als Slaughter in San Francisco is gemaakt. Na het succes van Way of the Dragon met Bruce Lee werd Norris gecontacteerd voor een aantal actiefilms waarin zijn kunstjes kon komen doen. The Student Teachers heb ik niet gezien dus geen idee wat zijn rol daarin is maar volgens mij is Breaker! Breaker! wel de eerste film waar Norris de rol van good guy heeft. Een unicum in de filmhistorie (kuch kuch) maar jammer genoeg is dat ook maar het enige interessante aan de film. Wat rest is een film waarvan je continu verwacht dat hij de horror kant opgaat. Ik zal waarschijnlijk gewoon te veel van dit soort hillbilly horror films hebben gezien à la The Hills Have Eyes of Wrong Turn maar het had de film in ieder geval wel wat kunnen opfleuren. Nu krijg je een nogal gezapige film die nergens echt indrukwekkend wordt. Even lijkt het interessant te worden wanneer alle truckers op pad gaan om J.D. terug te vinden maar je ziet hen niets anders doen dan wat rondrijden met hun truck en dat is zonde, een scène waar echt wel meer in had gezeten. Voor de rest zitten er talloze onvolmaaktheden in de film (zeker het abrupte einde is een faux pas want Norris rekent nooit af met de rechter) en is het eindgevecht werkelijk lachwekkend. Waarom er in godsnaam gekozen is om beelden van een rond rennend paard tussen de trucker - politieagent clash te steken zal ik nooit begrijpen. Het ziet er in ieder geval niet uit.

Breaker! Breaker! stamt nog uit de tijd dat Norris aan films geraakte zonder beroep te moeten doen op familieleden zoals Eric en Aron Norris. Voormalig componist Don Hulette zag blijkbaar wel iets interessant in Chuck Norris voor zijn filmdebuut maar slaagt er nooit in om de actie echt goed in beeld te brengen. Confrontaties tussen de Chuckster en de inwoners van het stadje zijn voornamelijk vrij kort maar worden ook nog eens af en toe vreselijk slecht gemonteerd. Norris zelf doet hier echter wat hij het beste kan maar wat me altijd opvalt is dat de man zo vreselijk sloom lijkt te zijn. Dat hij niet kan acteren, daar kan ik nog mee leven, maar zijn traagheid zorgt ervoor dat de gevechten gewoon niet goed overkomen. Zeker wanneer hij door een aantal mensen tegelijkertijd wordt aangevallen valt dit erg hard op. De rest van de cast acteert op een niveau dat je kan verwachten bij dit soort films dus daar weinig op aan te merken. Nog wel best een leuke soundtrack trouwens. Ben sowieso wel fan van dit soort country/bluegrass maar er zaten een aantal geslaagde stukjes. Jammer genoeg worden die hier vaak wel vreselijk verknipt om ze onder de gevechtscènes te kunnen plaatsen. Ik verwacht toch wel meer van iemand die zich voordien heeft bezig gehouden met muziek te componeren voor films.

Met uitzondering van Way of the Dragon zijn die vroege Norris films toch niet echt een succes te noemen. Een vrij saai plot wordt gecombineerd met een aantal ridicule gevechtscènes maar de grootste stoorfactor is dat alles nogal wordt afgeraffeld. Dit terwijl de film een speelduur van nog geen 90 minuten heeft maar het geld zal zijn op geweest zeker.

1*

avatar van Movie Jim
3,5
Oei wat een lage cijfers allemaal
bij deze flick van Mr Norris
ik geef persoonlijk een 3,0.
Ik heb van deze film stiekem wel genoten
maar wil geen hoger cijfer geven
omdat dit mede zeker niet de beste
Norris film is,
maar wel een redelijke.
De vecht scènes in deze
film vindt ik wel Spectaculair.

avatar van Grindhouse62
3,0
Ik ben een echte liefhebber van o.a B-Films, Grindhouse Movies en videotheek kijkvoer van vroeger. Breaker Breaker had ik tot op de dag van vandaag nog nooit gezien. Ik heb mij vanmiddag prima vermaakt met Breaker Breaker. Voldoende actie op alle fronten, auto- en motorachtervolgingen, konvooi van truckers en martial arts gevechten. Al met al een vermakelijke actiefilm.

avatar van Filmkriebel
3,0
Uit eigen verzameling (DVD van DutchFilmWorks) en niet bepaald trots dat ik dit ooit gekocht heb. Op bol.com hebben ze nog steeds exemplaren in voorraad maar of ze die ooit nog kwijt zullen raken is nog maar de vraag.
Wie denkt dat dit Chuck's slechtste is, heeft duidelijk nog Firewalker of Silent Rage niet gezien die amper het aanschouwen waard zijn. Chuck zelf schaamde zich redelijk over deze truckerfilm, en dat was terecht want het acteerwerk is echt ondermaats en de afwerking is gewoonweg lamlendig. Zo biedt de flik in de eindvechtscène geen enkele weerstand en laat zich gewoon vallen. Ja, op zo'n tegenstanders zou ik ook hopen. Een en ander valt ook best mee. De trucker die op zoek gaat naar zijn verdwenen jongere broer in een redneck stadje, geleid door een zich god wanende functionaris kan er makkelijk door bij mij. Zoals anderen al zeiden : vermakelijk, al kon hier zeker een betere film uit gemaakt worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:34 uur

geplaatst: vandaag om 13:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.