• 9.375.082 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Kieron Hawkes

Met onder meer: Martin Compston en Paul Anderson

Plot Piggy

""It's a Terrible Thing That Happened""

Wanneer de broer van Joe omgebracht wordt, vindt hij troost bij Piggy, één van de vrienden van zijn broer. Piggy helpt Joe om te gaan met zijn verdriet en wil hem helpen de dood van zijn broer te wreken. De vriendschap tussen Piggy en Joe wordt intenser. Joe beseft dat hij zich in een wereld van geweld en wraak bevindt die alsmaar erger wordt.

avatar van perceived

perceived

Aardig.

Script vond ik wat mat en valt teveel in de herhaling zonder echt spannend te worden. Acteurs zijn redelijk. De film kijkt best nog lekker weg, te danken aan het fijne camerawerk en de redelijke muziek. 5.5/10*

avatar van tattoobob

tattoobob

Redelijk filmpje met wat leuke kills!!

Ziek en hard???ik vond wel meevallen...ik had erger gehoopt

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Een goeie wraak film.

Kwam wat traag op gang het eerste half uur, maar vanaf dan is het bij momenten best heftig.

Jammer was wel een beetje het einde, je krijgt heel de film wraak op de medeplichtigen te zien maar uiteindelijk niet op de dader zelf. Hier moest de eigen verbeelding het even overnemen.

In z'n geheel niet slecht terwijl ik geen liefhebber ben van Britse films.

avatar van Shinobi

Shinobi

De eerste 20 minuten vond ik best sterk, maar vanaf het moment dat Piggy zijn intrede maakt vond ik er helaas vrij weinig meer aan. Wat een irritant mannetje vond ik dat zeg.

Piggy is er min of meer om Joe bij het handje te nemen en hem te helpen om wraak te nemen op de moordenaars van zijn broer.
Helaas wordt het nergens al te bijzonder en het geweld wordt negen van de tien keer veelal buiten beeld gelaten, waardoor er veel aan de suggestie overgelaten wordt.

Daarnaast is het ietwat middelmatig uitgewerkt, zoals al eerder is gezegd. Veel hangt van het toeval af, zelfs Piggy komt vanuit het niets binnenvallen. Zeker als later duidelijk wordt dat hij geen connecties heeft met Joe zijn broer. Dan had ik veel liever gehad dat Piggy een hersenspinsel van Joe was. Naast het feit dat de film eindigt met een open einde, waarin de kijker zelf moet verzinnen hoe Joe uiteindelijk wraak neemt op de hoofddader.

Overigens vond ik het visuele stijltje best interessant te noemen, de manier waarop er met kleurenfilters wordt gewerkt en de mooie score.

Al met al een redelijke thriller die wel de potentie had om uit te groeien tot een solide film, maar door de plotgaten, een irritante Piggy en een open einde het helaas niet red.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Piratje

Piratje

Ook al is het verhaal in één zin te vertellen en gelijklopend.

Toch de moeite om eens te zien.

Criminaliteit en naief vertrouwen reiken hier mekaar de hand. Tot op het absurde abnormale af.

Buiten enkele technische en tegenstrijdige verhaalfoutjes eindigt het script voorspelbaar zoals ik dacht. Dus veel denken was bij deze film niet nodig.

Weinig over te vertellen. Vanaf het begin wandelt deze film naar zijn einde. Een beetje gebrek aan tempo.