• 9.375.865 stemmen

The ABCs of Death (2012)

Horror | 123 minuten

Plot The ABCs of Death

"26 Directors, 26 Ways to Die."

Een horror omnibusfilm bestaande uit 26 hoofdstukken, elke titel beginnend met een andere letter uit het alfabet. Het centrale onderwerp is de dood - oftewel '26 manieren om te sterven' - maar de invulling is telkens weer anders; het gaat onder andere over onthoofdingen, kannibalen en aanvallen van dieren. De hoofdtitel is geïnspireerd door de opvoedkundige kinderboeken met deels dezelfde naam.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van FillumGek

FillumGek

Stem toch even verlaagd naar 4.5*. Ik sta nog steeds volledig achter mijn recensie maar omdat er toch een paar mindere filmpjes tussen zaten is dit een geschikter cijfer.

avatar van Corcicus

Corcicus

Toch wel iets of wat teleurgesteld door het grote aantal ronduit slechte filmpjes. Voornamelijk in de tweede helft is er een groter entertainmentgehalte, anders was het een krappe 3 of misschien zelfs een 2.5 geworden hoewel D for Dog veruit het zaligste was. Voorts schiet de inbreng van Jake West eruit, een zeer goed gevonden kortverhaal. De cartoonstijl en animatie waren meer dan vermakelijk en ook Jason "Hobo with a shotgun" Eisener zorgt voor een aardige bijdrage op een hem kenmerkend heerlijk 80s deuntje.

Er zaten wel aardig wat zieke films tussen , maar ook heel wat flauwe spijtig genoeg. Overall een goed idee en ik ben zeker benieuwd naar meer.

avatar van teaser

teaser

D for Dog had zijn momenten, de rest... waar is de crypt keeper?? Had hier prima gepast. Praat deze shit gewoon aan elkaar, want - as it is - ... troep...

Ik kon het niet afkijken omdat het zo slecht was, dus geen stem...

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Leuke verzameling short movies.

H,L,S,W, x en Z vond ik het leukst

G en M vond ik weinig aan

leatherhead

Volgens mij de eerste omnibus die ik ooit gezien heb en ik moet zeggen dat hij me erg beviel. Het is inderdaad te zien dat sommige regisseurs er nogal met de pet naar hebben gegooid (M ) maar gelukkig zitten er zat goede shorts tussen.

Favorieten zijn: L, O, X, Y en D

Slechtste: M, Q, E en G

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Leuk om te zien wat alle regisseurs met het thema doen, uiteindelijk zijn er helaas maar een paar filmpjes die écht de moeite waard zijn. F, J en Y zijn me het meest bijgebleven.

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

Deze prent is bizar te noemen.Er zaten een paar segmenten in die mij aanspraken,maar denderend was het niet.De Japanners met name zijn dan nog het bizarste.

Ik had meer iets verwacht in de richting van Phobia 1 en 2 en dan nog kortere filmpjes in die stijl.

Dat was het dus helemaal niet.

Helaas omdat het me te bizar werd kan ik deze niet al te hoog aanvinken.

JacoBaco

26 verhaaltjes van gemiddeld 4,5 minuut?

avatar van $pecial

$pecial

JacoBaco schreef:

26 verhaaltjes van gemiddeld 4,5 minuut?

De één duurt misschien 2 minuten en het andere verhaal bijvoorbeeld rond de 7 minuten. Gemiddeld dus rond de 4,5 minuut ja

Super!

avatar van erik1677

erik1677

Bruut, smerig, schokkend, bloederig, grappig, goor en absurd!!

Dat is wel een beetje hoe the abc's omschreven kunnen worden.

Ik vind het geweldig, maar is denk ik niet voor iedereen weg gelegd

Super!!! gaat dit zien!

Tenminste iedereen die het gore en horrorgenre een warm hart toedraagt.

avatar van Glacius

Glacius

Tegenvaller.

In 8 minuten is er te weinig tijd om werkelijke spanning op te bouwen en spanning is toch de voornaamste reden waarom ik graag naar horror films kijk. De verhalen zijn veelal matig uitgewerkt en visueel zijn ze ook niet allen interessant.

D, L, T, X en Y vond ik het sterkst. O was visueel nog wel enigszins aantrekkelijk te noemen.

tattoobob

Sorry maar de filmpjes zijn bijna allemaal tussen de 7 en 10 minuten......

avatar van Glacius

Glacius

Geëdit, happy now?

Yep

JacoBaco

Dit duurt totaal 123 minuten incl. aftiteling.

7x26 min = 182 min. Maar ze duren tussen de 7 en 10 min zeg je = gemiddeld 8,5 minuut per filmpje.

8,5x26= 221 min. Een verschil van zo'n 100 min. Ik denk toch dat gemiddeld 4,5 a 5 min per filmpje nauwkeuriger is.

Speelduur - MovieMeterWiki - wiki.moviemeter.nl

Halcyon

Zoals in de meeste anthologieën is ook in ABC’s of Death de kwaliteit uiteenlopend. Waar sommige regisseurs hun naam bevestigen (Ti West, Banjong Pisanthanakun), stellen anderen zwaar teleur (Adam Wingard). Voorts krijgen opkomende talenten de kans om hun kunnen te tonen, met wisselend succes.

Er zitten ontzettend inventieve en leuk gemaakte filmpjes tussen, maar anderzijds ook ongeïnspireerde filmpjes waar zelfs 5 minuten speelduur voor de regisseur te hoog gegrepen blijkt. Al is een kortfilm niet noodzakelijk gemakkelijker dan een langspeelfilm. Integendeel zou ik zeggen, want de grenzen waarbinnen een verhaal verteld en getoond moet worden zijn gewoon veel strakker.

Een pluspunt aan deze anthologie is dat de makers volledig carte blanche kregen, behalve dat ze zelf hun letter niet mochten kiezen. Dit komt de creativiteit absoluut ten goede, wat doorschemert in de culturele diversiteit van het project en het gebruik van verschillende media (waaronder stop-motion en animatie).

Tot mijn favorieten behoren –K, -L, -M, -N, -T, -W en –X.

Halcyon schreef:

Een pluspunt aan deze anthologie is dat de makers volledig carte blanche kregen en zelf hun letter niet mochten kiezen.

Beetje tegenstrijdig misschien? Ze krijgen zo volledig carte blanche dat ze zelfs hun letter niet mochten kiezen?

Met de letters is verder trouwens wel wat gesjoemeld. Vind ik eigenlijk een beetje jammer, zo gaat het concept van de anthology al snel verloren natuurlijk.

Halcyon

Volledig carte blanche in de zin dat er geen taal- of mediumrestricties waren en dat vind ik verfrissend. Zeker als je kijkt naar bv. Masters of Horror (geen anthologie, maar kom) waarin een Miike in een Engelstalig keurslijf gestoken wordt. Zoiets komt de kwaliteit niet ten goede.

En hoezo is er met de letters gesjoemeld? In een interview met de bedenkers heb ik gelezen dat er geen rekening gehouden werd met mogelijke voorkeuren. Ik heb het hier niet naast mij liggen, maar kan het straks nog wel eens nakijken.

Achteraf zijn er een paar shorts van naam veranderd om de volgorde wat te streamlinen.

Verder wel eens dat het leuk is dat regisseurs carte blanche krijgen, vond het alleen wat vreemd staan in een zin waar je zegt dat de regisseurs hun letters net niet mochten kiezen

Ah zo, wist ik niet.

Inderdaad, nogal ongelukkig geformuleerd . *Aangepast.

leatherhead

Vind het nogal opmerkelijk dat je eerst zeurt dat sommige filmpjes te kort zijn en dan vervolgens M tot een van je favorieten benoemt. Was overigens echt een totale afknapper wat mij betreft.

Halcyon

Waar zeur ik dat sommige filmpjes te kort zijn?

Halcyon schreef:

Ja, en?

Ik zeg gewoon dat sommige regisseurs niet het talent hebben om in 5 minuten een volwaardig verhaal te vertellen, dat heeft verder weinig met mijn persoonlijke voorkeur voor korte of lange films te maken te maken. Te maken.

Te maken.

Eens!

leatherhead

Oke, dan vatte ik het gewoon verkeerd op .

avatar van indigoriico

indigoriico

wat een gare film was dit zeg, gaat helemaal nergens over!

avatar van Fueledable

Fueledable

Deze film was echt geniaal, ik heb me rot gelachen!

avatar van dualcia

dualcia

Ik vraag me ernstig af waar ik de afgelopen 2 uur naar heb zitten kijken en ik kom wel tot de conclusie dat dit te abstract en te vreemd was voor mijn smaak.

Er zitten een paar toffe segmenten tussen als Exterminate, Nuptials, Quack (leuk!) en XXL, maar dit waren ze eigenlijk wel. Het gros van de segmenten kan ik echt compleet niets mee, zoals Fart, Ingrown, Orgasm en de bizarre finale met Zetsumetsu.

Flinke tegenvaller. *1