menu

Kill Your Darlings (2013)

mijn stem
2,82 (187)
187 stemmen

Verenigde Staten
Drama
95 minuten

geregisseerd door John Krokidas
met Dane DeHaan, Daniel Radcliffe en Jack Huston

De film richt zich op de kringen van de literaire vrienden Allen Ginsberg, Jack Kerouac en Lucien Carr. Onder Carrs medewerkers bevindt zich ook de oudere David Kammerer die verliefd is op Carr en hem door het hele land achtervolgt. In 1944 maakt Kammerer seksuele avances naar Carr. Die avances monden uit in een gewelddadig treffen, waarna Carr Kammerer doodsteekt. Nadat hij het lichaam in de Hudson rivier heeft gedumpt roept Carr de hulp in van zijn oude vriend William Burroughs en vervolgens van Kerouac.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=xfqNBj-_mOo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van TomaskeX
Best een foto nemen die iets met de film te maken heeft.
Kan trouwens niet wachten om zijn films Kill your Darlings, the F word and Horns te zien!

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vanaf 17 oktober in de bioscoop (Lumière)


avatar van TomaskeX
Horns komt binnenkort ook uit, er staat echter nog geen info op moviemeter?

Daniel Radcliffe's "Horns" to have world premiere at Toronto Film Festival - danradcliffe.co.uk


avatar van JJ_D
3,5
Prachtig! Een mooi en bevlogen portret van een poëziebeweging, van een tijd, een klimaat van ontdekkingen. Drugs, jazz en the new vision: het móést gewoon allemaal gebeuren – als niet daar, dan wel elders, op precies dát moment, samenvallend met de laatste stuiptrekkingen van een waanzinnig oorlog in een periode waarin je alleen maar waanzinnig kunt opgroeien. Is het toeval dat de grote geesten van die tijd elkaars nabijheid opzochten? Of zijn hun namen blijven klinken en werden ze niet zomaar een beeldje aan de muur (wat een moedig doch ijdel streven overigens, dat jonge en vurige verzet tegen het verworden tot zomaar een herinnering, tot “iets van vroeger”), precies omdat ze een clubje vormden, omdat ze elkaar hadden?

De focus van deze film ligt me – eerlijk gezegd – niet helemaal. Lucien Carr is een verschrikkelijk interessant figuur, maar zijn perikelen leiden voor mij af van de essentie: Ginsberg, Kerouac, de hergeboorte van de poëzie. Enfin. Goeie regie trouwens: flitsend, met oog voor schoon detail, ja, benieuwd wat John Krokidas nog in de pijplijn zitten heeft.

‘Kill your darlings’. Literair: de nek omwringen van wat je lief is, van nul durven beginnen, alle schepen achter je verbranden en authentiek aan het schrijven gaan, je jeugdzonden en grote voorbeelden latend voor wat ze zijn. Ethisch: doen wat goed is, achterlaten wat je moet achterlaten, ook al doet het pijn, omdat je als mens nu eenmaal verder moet. (Verder? Terug naar af! Want het leven is een cirkel, nee? Dankjewel, film.)
3,5*

Iemand die me kan vertellen wat de rol van Michael C Hall( alias dexter) in deze film is?

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
kappeuter schreef:
Vanaf 17 oktober in de bioscoop (Lumière)

Na lang uitstel is de releasedatum nu 27 maart geworden.

2,0
Begin onderhand te denken dat die harry potter hoofdrol speler in het echt homo is en een ranzig mannetje is. Hij vindt het nogal leuk in films om met het mannelijk volk te seksen en nogal ranzige rolletjes te spelen.

Het lijkt er wel op dat die er alles aan doet om maar van zijn harry potter looks af te komen. Echter dat het dan richting drugs / sex / ranzige films het goede idee moeten zijn zoals heel hollywood tegenwoordig denkt is gewoon een slechte keuze. En dit blijkt ook wel weer uit dit soort films.

Kerel moet gewoon in fantasy films gaan spelen of avonturen films zoals de films van harry potter. Hij komt hier totaal niet serieus over. Hier zal die later nog wel achter komen in zijn leven denk ik.

De film vond ik ronduit slecht. Ik wou hem eigenlijk al halverwege afzetten. Het moeder geheel was gewoon erg slecht uitgewerkt, er zat weinig drama in en alles leek wel aan te voelen als een snack. Die andere knakker waar het verhaal om heen scheen te draaien, was meer irritant om naar te kijken en compleet ongeloofwaardig dan dat het daadwerkelijk iets kijkbaars was.

Cast was slecht en niet overtuigend.
Verhaal was slecht te noemen.
Alles was erg cliche, en de hoofdrol speler moet gewoon ver weg blijven bij dit soort rollen.

een 2 voor de moeite.

avatar van Querelle
3,0
Eens met Gaygun dat Daniel Radcliffe geen goede keuze voor deze rol is, maar dat is meer om dat het geen fantastische acteur is. Dat hij de keuze heeft gemaakt om deze rol te spelen is niet zo gek, want acteurs stonden waarschijnlijk in de rij om één van de belangrijkste dichters van de 20e eeuw te spelen.
Verhaal is van a tot z waargebeurd trouwens. alleen was het niet Ginsberg die Kammerer naar Carr stuurde op het eind, maar Kerouac.

avatar van Smugmarty
Nou ja deze rol past hem beter dan actieheld

But up & face down, carriere bepaald (niet ten goede) en gelijk alle meisjes harten gebroken

avatar van Nephilim
3,5
Smugmarty schreef:
Nou ja deze rol past hem beter dan actieheld

But up & face down, carriere bepaald (niet ten goede) en gelijk alle meisjes harten gebroken


Je wil niet weten hoeveel meisjes op die gay shit kicken
Vergelijk het met hetero mannen die graag naar 'lesbische' porn kijken. Zo veel gay fanfiction over Harry Potter... Harry met Snape, Draco, Ron etc..

Anyway. Even ontopic.

Goeie film waar meer in had gezeten. Nu ben ik geen kenner van het leven van Ginsberg. Ik vind hem een interessant persoon (evenals zijn vriendenkring) maar ben niet zo bekend met zijn werk (afgezien Howl).

De film vind ik lekker vlot gecast, en het geeft een leuk sfeerbeeld, maar ik vind hem te kort. Er had wat mij betreft veel meer diepgang in mogen zitten. Had 30 à 45 minuten meer scenes er in gestopt met wat meer backstory en karakter ontwikkeling en hij was veel beter geweest.

4,0
Prachtige film!

Ik heb 'On the road' grotendeels gelezen en deze film sluit volgens mij meer aan bij de realiteit dan het voornoemde boek (in die verfilming van het boek heb ik geen zin, omdat die nog slechter zou zijn dan het boek). Het boek wordt immers verteld uit het perspectief van Jack Kerouac, iemand die er midden in stond en dus geenszins objectief kon zijn. Maar ook al uit het boek blijkt wat voor een losers alle personnages zijn, hoe weinig relevant ze in wezen zijn.

Een stelletje narcistische, nichterige hufters dat zichzelf beter waande dan de rest. Dat is volgens mij de zogenaamde beat-generation. Jack Kerouac mag dan wel bekend zijn geworden met zijn 'autobiografisch' boek, als je eerlijk bent moet je toegeven dat ook dat literair ondermaats is.

Deze film portretteert op haast perfecte wijze de werkelijke karakters van de betrokken personen.

avatar van gauke
4,0
Een opmerkelijk, zelfverzekerd, tragisch en intrigerend coming-of-age thrillerdrama, met vakmanschap gemaakt, over het ontstaan van de zogenaamde "Beat Generation", voorzien van een homo-erotische lading, met als middelpunt een relatie die gedoemd was te mislukken. Verder stond de passie voor de literatuur centraal. Je zou de film ook een poëtische en duivelse rit (inclusief vriendschap, liefde en de dichtkunst) naar de hel kunnen noemen. Het verhaal speelde tijdens de tweede wereldoorlog en in dat licht was vooral het thema homoseksualiteit interessant. Niet enkel de gevoelens waren verwarrend, opwindend en pijnlijk, ook moest er een cirkel doorbroken worden. Elk neergezet karakter was veelzijdig en markant. De gehele cast (Daniel Radcliffe is rijp geworden) speelde voortreffelijk (zeer goed door de regisseur uitgekozen) en de sfeer van de jaren veertig (mede door de prachtige interieurs) werd treffend weergegeven.

N.B. Zo nu en dan duikt homofobie op deze site ondubbelzinnig op: wanneer een acteur een homoseksueel personage speelt dan is hij volgens een gebruiker (gatygun) "een ranzig mannetje". Tel je zegeningen zou ik zo zeggen.

avatar van Brabants
3,5
Deze geslaagde film vertelt het verhaal van de jongere Allen Ginsberg en de grondslag van zijn participatie binnen de beat generation. De film heeft een mooie verhaallijn, waarin we Allen als schuchter studentje zien ontpoppen in een voor zijn tijd controversiële man. ZIjn zelfverwerkelijking komt rebels tot uiting, waarbij in de film veelvoudig aspecten aan het daglicht komen. Het decor en de cast maken het tot een visueel en inhoudelijk succes. Met name Dane DeHaan en Ben Foster zijn zeer sterk in hun rol.

avatar van AmazingPP
gauke: Gatygun wordt één commentaar verder al Gaygun genoemd. Hoe wrang kan het leven zijn?

avatar van gauke
4,0
AmazingPP schreef:
gauke: Gatygun wordt één commentaar verder al Gaygun genoemd. Hoe wrang kan het leven zijn?


Niet gezien, maar verdomd grappig. Thanks.

avatar van ambrosini
2,0
niet mijn film ..

avatar van Leo1954
3,5
Beetje laag gewaardeerd hier. De film laat de ware geschiedenis zien, de vriendschap tussen de meest vooraanstaande Amerikaanse schrijvers van die tijd. Dat op zich maakt de film al meer dan de moeite waard. De homoseksuele lading ligt voor de hand, met een schrijver als Allen Ginsberg in de hoofdrol .

avatar van ikkegoemikke
2,5
“Some things, once you've loved them, become yours forever.
And if you try to let them go...
They only circle back and return to you.
They become part of who you are...

...or they destroy you.”


Na al het blockbuster geweld krijg ik altijd zin in een niet zo commerciële film. De titel van de film gecombineerd met het feit dat ik op literair vlak geen echte kenner ben, zorgden ervoor dat mijn verwachtingen over “Kill your darlings” wel totaal verkeerd ingeschat waren. De uitdrukking wordt gebruikt in literaire kringen en is een stelregel voor schrijvers en poëten om favoriete verwoordingen,adjectieven of zinnen te schrappen zodanig dat het literair werk strakker wordt en niet bezoedelt wordt met nodeloze ballast. Verwacht je dus wel aan heel wat intellectueel geneuzel in deze film. Het is eigenlijk een biografisch drama over het ontstaan van de “beatgeneration” in Amerika en de jong volwassen aanhangers hiervan Allen Ginsburg, Jack Kerouac en William Burroughs, die later uitgroeiden tot gerenommeerde schrijvers en dichters.

De volledige review hier ....

3,0
Een film zowel boeiend als in mijn ogen wat onevenwichtige indruk achterlatend. Correct decor, maar weinig boeiend gefilmd; ook de dialogen lijken regelmatig netjes opgezegd. Zeker niet slecht maar Je hebt het vermoeden dat er zoveel meer in had kunnen zitten; en dan bedoel niet een uitgebreidere plot.

avatar van Decec
3,0
Een redelijk drama/romantiek/thriller/biopic verhaal...
Redelijk verhaal...
Een waargebeurd verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Daniel Radcliffe (Harry Potter)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

avatar van cantforgetyou
0,5
Wat een vreselijke slechte film. De dialogen. De onderwerpen. Het interessant willen zijn. Anders dan anderen. Zeer vermoeiend. De personages zijn echt totaal niet boeiend. We hebben ons kapot geërgerd.

avatar van scorsese
3,0
Redelijke film over een paar jongens die elkaar ontmoeten op de universiteit en een literaire groep vormen. Een film over de beginjaren van de stichters van de beat-generation. De film heeft zeker een aantal goeie scenes en de personages zijn ook wel boeiend. Qua toon wat onevenwichtig en aangezien ik weinig affiniteit heb met poëzie, kwamen sommige stukken al gauw wat pretentieus over op me.

3,5
gatygun schreef:
Begin onderhand te denken dat die harry potter hoofdrol speler in het echt homo is en een ranzig mannetje is. Hij vindt het nogal leuk in films om met het mannelijk volk te seksen en nogal ranzige rolletjes te spelen.


Als ie seks zou gehad hebben met een vrouw, zou je het dan even ranzig gevonden te hebben? Verwar goede smaak niet met je eigen -lichtjes homofobe- instelling, als je wil.

Aardige film trouwens, al vond ik Tom Sturridge in On The Road in de korte screentime die hij daarin kreeg een betere Carlo Marx/Allen Ginsberg dan Daniel Radcliffe hiervoor. Hij kwam me soms iets te geforceerd poëtisch over. De film wordt in mijn ogen vooral gekleurd door de bijrollen (Lucien, William en Jack, om er maar twee te noemen).

Het is moeilijk om films als deze niet te blasé te doen overkomen, en soms mislukt dat ook, maar over het algemeen een zeer boeiende film over een boeiende groep mensen.

2,0
fluppebxl schreef:
(quote)


Als ie seks zou gehad hebben met een vrouw, zou je het dan even ranzig gevonden te hebben? Verwar goede smaak niet met je eigen -lichtjes homofobe- instelling, als je wil.

Aardige film trouwens, al vond ik Tom Sturridge in On The Road in de korte screentime die hij daarin kreeg een betere Carlo Marx/Allen Ginsberg dan Daniel Radcliffe hiervoor. Hij kwam me soms iets te geforceerd poëtisch over. De film wordt in mijn ogen vooral gekleurd door de bijrollen (Lucien, William en Jack, om er maar twee te noemen).

Het is moeilijk om films als deze niet te blasé te doen overkomen, en soms mislukt dat ook, maar over het algemeen een zeer boeiende film over een boeiende groep mensen.


Ten eerste leer lezen.

Ten tweede sommige vinden een hoopje stront op een wit doek ook kunst, het is maar wat je smaak is natuurlijk.

Als je het er niet mee eens ben, dan wordt je gewoon gelabeld als smaakloos.

Denk dat jij bij dat soort mensen goed thuis voelt. Ik blijf liever onder mensen zitten die wel realistisch kijk op de wereld hebben. En stront ook echt als stront zien.

Maar als je 2 mannen niet wil zien krikken op het scherm dan ben je een homofoob . Waarom kan die gast niet gewoon fatsoenlijke film rollen krijgen, waar je niet de hele dag met je lul op het toneel moet verschijnen. Dat is wat ik bedoel met ranzig mannetje.

Nou ik weet wel waarom hoor, omdat hij van zijn harry potter imago af wil waar die zijn leven lang mee zal blijven zitten en maar voor zo'n uitermate kansloze weg het probeert te doen. Echter zal men hem nog meer aan de kant zetten als resultaat.

Maja, ik ben dan geen dagdromer maar meer een realist

3,5
gatygun schreef:


Ten eerste leer lezen.

Ten tweede sommige vinden een hoopje stront op een wit doek ook kunst, het is maar wat je smaak is natuurlijk.

Als je het er niet mee eens ben, dan wordt je gewoon gelabeld als smaakloos.

Denk dat jij bij dat soort mensen goed thuis voelt. Ik blijf liever onder mensen zitten die wel realistisch kijk op de wereld hebben. En stront ook echt als stront zien.

Maar als je 2 mannen niet wil zien krikken op het scherm dan ben je een homofoob . Waarom kan die gast niet gewoon fatsoenlijke film rollen krijgen, waar je niet de hele dag met je lul op het toneel moet verschijnen. Dat is wat ik bedoel met ranzig mannetje.

Nou ik weet wel waarom hoor, omdat hij van zijn harry potter imago af wil waar die zijn leven lang mee zal blijven zitten en maar voor zo'n uitermate kansloze weg het probeert te doen. Echter zal men hem nog meer aan de kant zetten als resultaat.

Maja, ik ben dan geen dagdromer maar meer een realist


Ik heb nergens gezegd dat dat geweldige scènes zijn die van een geweldige smaak getuigen (ik vind die noch goed noch slecht). Ik vind het alleen nogal onnozel om die scène af te schilderen als ranzig, enkel en alleen omdat er twee mannen in liggen te bonken.

Ik herhaal: als Radcliffe daar met een vrouw zou liggen te rollebollen zouden we jou wellicht niet gehoord hebben over die zogenaamde ranzigheid.

Je noemt Radcliffe ranzig omdat hij "de hele dag met zijn lul op het toneel verschijnt" (sic). Dan ben ik wel eens benieuwd wat jouw mening is over het bataljon vrouwen die dag in dag uit door Hollywood met blote tieten op de bühne gestuurd worden.

Wat dat met realiteitszin te maken heeft is mij volstrekt onduidelijk.

avatar van Tarkus
2,5
Films gebaseerd op ware gebeurtenissen hebben voor mij altijd wel iets meer, als ze goed zijn gemaakt.
Deze film vond ik wel wat saai en langdradig, al is het wel een bijzonder verhaal.
Ik vond ook dit keer Daniel (Harrry Potter) Radcliffe wel goed in zijn rol van Ginsberg, hij heeft me al meerdere keren teleurgesteld in volwassen rollen, maar dit keer dus niet.
Misschien dat de film iets korter had gekund waarmee de waardering wellicht hoger zou komen.

avatar van james_cameron
3,0
Druilerig drama over de vriendschap tussen een aantal bekende schrijvers, waaronder Allen Ginsberg, Jack Kerouac en William S. Burroughs, en de vreemde aantrekkingskracht die de getroubleerde Lucien Carr (Dane DeHaan) op hen heeft. We worden blijkbaar geacht in deze personages geïnteresseerd te zijn omdat ze bekende figuren vertegenwoordigen, maar de film weet niet te overtuigen, net zo min als de betrokken akteurs. Flets, vlak en best saai.

avatar van missl
2,5
Film tracht heel moeilijk te doen met al dat geroep en mannen met een mening, het kon mij niet bekoren en Harry Potter is voor mij nog steeds Harry Potter, dus ik was alleen maar aan het wachten op het moment dat hij zijn toverstaf trok.

avatar van Theunissen
2,5
Ambitieuze debuutfilm van de Amerikaanse regisseur John Krokidas, met in de hoofdrol Harry Potter acteur Daniel Radcliffe .

In deze biografie gaat het over hoe drie Amerikaanse schrijvers en dichters, te weten Allen Ginsberg (Daniel Radcliffe), Jack Kerouac (Jack Huston) en William Burroughs (Ben Foster), elkaar ontmoeten in de jaren veertig van de vorige eeuw en hoe Beat-dichter Allen Ginsberg op de universiteit van Columbia verliefd wordt op een medestudent, die hem zal binnenleiden in een wereld vol jazz, drugs, alcohol en ...

De onbevreesde Daniel Radcliffe blijft bewijzen dat hij in de eerste plaats een acteur is en niet Harry Potter, door behoorlijk pittige rollen op zich te nemen. Dat betekent in deze film niet alleen een Amerikaans accent voor hem, maar ook minstens zo geloofwaardige naaktscènes met een andere man, te weten de mysterieuze muze Dane DeHaan (in de rol van Lucien Carr), die ook ideaal is gecast). De cast speelt overigens goed en verder was het leuk dat "good old" Jennifer Jason Leigh (in de rol van Allen Ginsberg) en de talentvolle Elizabeth Olsen (in de rol van Edie Parker) ook een rolletje hadden in het verhaal.

Fans van het literaire trio zullen smullen, de rest (zoals ik) van de wereld zal het niet zoveel kunnen schelen en zal ook blij zijn dat de film maar iets van 90 minuten duurde.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:35 uur

geplaatst: vandaag om 13:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.