De gevechtspiloten Tom Craig (Shane West) en Butch Masters (Cam Gigandet) krijgen tijdens een routine patrouille speciale orders van Cutter. Ze moeten een oude, en schijnbaar verlaten chemische fabriek opblazen. Ze voeren de orders uit, maar dan blijkt het gebouw vol te zitten met burgers en wetenschappers die op zoek zijn naar een massa-vernietigingswapen dat zoek is sinds Operatie 'Iraqi Freedom'.
Het verhaal zelf, rondom een terroristische dreiging, zat best sluw in elkaar, maar was te lang van stof (de regisseur vond het nodig om de eerste helft te gebruiken voor de oninteressante voorgeschiedenis) en op dramatisch gebied, zwak. Spannend of opwindend werd het sowieso niet, wel clichématig (dappere Amerikanen offerden zich geheel onbaatzuchtig op (tot de dood).
Twijfelachtig gespeeld, flauw verhaal met een te slap aftreksel van het grote voorbeeld Top Gun, en te lelijke scenes van het vlieggebeuren. Mist eigenlijk op alle onderdelen net de vonk, de panache om er iets leuks van te maken - en het zou nog goedgekomen zijn als dat op een van de onderdelen was, maar het is echt allemaal net niet. Drie keer niks, wordt het dan.
Een film met sterke kanten maar ook met hele zwakke, wat leidt tot een gemiddelde actiefilm. Het verhaal is aan de ene kant leuk bedacht, maar aan de andere kant onrealistisch en kent een aantal gaten en toevalligheden. De opbouw is verder prima. De film kent wat spannende momenten en het ziet er allemaal verzorgd uit. De actiescenes zijn niet al te sterk, maar niet storend. Niet onaardig, kijkt lekker weg met verstand op nul. 2.5/3.0
Toch waardeer ik deze film met een 6 omdat het verhaal mij wel voor de buis hield en er ook redelijk leuke actie inzat. Maar een 2e-maal bekijken zit er vermoedelijk niet in.