• 9.377.395 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Eva Green en Michelle Pfeiffer

Releasedatum: 10 mei 2012

Plot Dark Shadows

"Every Family Has Its Demons"

1776. Joshua en Naomi Collins verhuizen met hun zoon Barnabas (Johnny Depp) naar Amerika om een vloek te omzeilen. Twintig jaar later is Barnabas een rijke vrouwenversierder en breekt zo het hart van de heks Angelique Brouchard (Eva Green). Zij verandert hem vervolgens in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later, in 1972, wordt hij echter bevrijd uit zijn graf.

Barnabas Collins

David Collins

Mrs. Johnson

avatar van pierre18

pierre18

Depp goed acteren? Lopen we nu niet teveel achter elkaar aan? Papegaaien we niet teveel? Hij vervalt m.i. toch wel erg vaak in zijn stereotype bewegingen. Vond Pfeiffer en Green juist deze film dragen en niet Depp. Hij kan echt wel beter dan dit.

avatar van geezoes

geezoes

Depp doet weer hetzelfde. Niet mijn ding. Kan hij niks anders meer? Moest wel een paar keer lachen. Verder vond ik het een rommelige film.

avatar van Divoboy

Divoboy

Ben het helemaal eens met pierre18, vond Depp helemaal niks...

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Tja ik vond er niet veel aan.

Weinig humor, althans ik kon er niet vaak om lachen en het publiek in de zaal eigenlijk ook niet echt. Het verhaal is een beetje slapjes (lees saai en totaal oninteressant) en meer een reden om uit te halen met verkleedpartijen en make-up.

Johhny Depp speelt met overtuiging (zoals altijd) maar het is niet genoeg om deze film leuk te maken en daarbij zijn personage is zo oninteressant en vervelend. Verder ook niet echt leuk om naar te kijken.

Als ik dan toch een personage moet noemen die erboven uit stak is dat Eva Green, als heks!

2 ** (voor de makeup/ special effecten op het eind en het gave kasteel)

avatar van miss_efron

miss_efron

Vampires,werewolves and witches: The perfect love triangle.Deze kwamen er allemaal aan te pas.Na lang uitkijken naar deze film van één van mijn favoriete regisseurs met weeral de geweldige Depp en Helena Bonham Carter kon deze film voor mij al niet meer stuk.Ondanks vele slechte recensies die ik heb moeten lezen.

Burton doet het weer. Spannende en grappige elementen zijn allemaal toegevoegd in deze film.De make up en decor was onbeschrijfelijk!De film gaat niet alleen over Barnabas Collins(Johnny Depp) maar ook over zijn familie en hun vis bedrijf wat ze er eventueel hadden kunnen uitlaten.Totaal niet storend.Een film over alleen maar Depp en zijn verleden en heden als vampier had misschien te langdradig geweest.

De film is één van zijn betere maar Depp acteerde in vorige films 'anders'.De sfeer die er rond deze film hing was geweldig!Met het einde van deze film zouden ze zeker een Dark shadows 2 kunnen maken.Laten we hopen!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik heb het te erg naar mijn zin gehad om dit lager dan een 4 te geven.

Er is heel wat "mis" met deze film, vooral dat het hele plot niet echt lekker loopt. Echt uitblinken zal het ook voor niemand doen. Maar de humor is goed en ik hou erg van de gehele look. En eigenlijk trekken juist dit soort rommelige films mij naar de grote zalen. Er zijn weinig regisseur die van dit soort aparte ideeën een grote productie mogen maken. Van mij mag Burton ook wel weer eens buiten andermans bronmateriaal stappen (wat hij met zijn komende animatie ook gaat doen trouwens), maar wat blockbusters betreft is het goed dat iemand dit soort films blijft maken (al was het maar voor de liefhebbers). Ik vind dit alsnog erg verfrissend in een tijd waar het meeste of erg plat of met veel zwaarte gebracht word (ik heb het dan uiteraard uitsluitend over de grotere hollywood producties). Films met deze sfeer en rare outsider karakters kunnen mij steeds charmeren.

Deze film heeft wel wat weg van Beetlejuice en Mars Attacks! en heeft ondanks dat het geheel misschien minder is een aantal erg memorabele scenes erin verstopt.

Uiteindelijk was het volgens mij een plezierproject van Depp, maar ik vond het nog leuk om te kijken ook.

avatar van zerodopa

zerodopa

Klopt het dat deze film maar 2 weken in IMAX draait?

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Gizzmann schreef:

Dit vind ik een beetje een vreemde woordkeuze van mezelf. Platte films waren er altijd al. En er zijn de afgelopen jaren een paar best scherpe en/of originele films uit het grote Hollywood gekomen. Wat ik ermee wou zeggen is dat dit wel degelijk anders aanvoelt dan de standaard, vooral omdat nadruk word gelegd op sfeer en er erg rare humor in zit.

avatar van m1701

m1701

Typische Burton film.

Grappige en excentrieke karakters (aantal overbodige: weerwolf, de vader van het jongetje....)

De setting, het sfeertje, karakters, de acteurs alles was super!

Behalve het verhaal..... deze was niet heel bijzonder.

Jammer want de rest vond ik echt super gedaan!!

ps. ohja vond het ook erg jammer dat er niet wat meer grappen zoals die M erin zaten....

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Dat Burton's films altijd meer op stijl dan op inhoud leunen is niet verrassend, maar dit slaat wel echt alles: personages krijgen op de een of andere manier allemaal te weinig diepgang (en op Depp na, screentime). Wie nu die grote liefde van Barnabas is, ik heb geen idee. Een dame die met een andere naam ergens komt te werken met voor de rest nagenoeg geen motivatie of stijgende/dalende lijn. Net als de vader van het gezin, die even boos kijkt (slechterik), maar verder niets toevoegt, en de psychiater, en eht jongetje, en de rest van de cast.

\Dan blijft er alleen de vormgeving over, die ik eigenlijk ook niet zo speciaal of mooi vond... Jammer.

avatar van disneystore

disneystore

Vond ook dat Victoria en David veel te weinig screentime hadden. Ze voegde ook echt niets toe aan het verhaal buiten dat David zijn moeder op het einde verschijnt. Jammer inderdaad, had graag wat meer gezien dan alleen Johnny Depp en Eva Green.

avatar van since1989

since1989

hey

ik ga waarschijnlijk vanavond in Doetinchem JT 2 gratis kaartje liggen

ga ze hier aan wagen vind de trailer goed maar dat is vaker bij Jonny dep

en soms is de film dan geen boud aan!

pak nou die van Rum dairy zow slecht maja

avatar van westsaid013

westsaid013

had hier veel meer van verwacht, het is gewoon een tussendoortje voor dep. Humor zat zo nu en dan wel goed, maar geen goed verhaal in de film ofwel een beetje inhoudloos. Al houd je van dit genre dan is het nog geen toppertje in zijn klasse.

avatar van zerodopa

zerodopa

Dit was een grappige ietwat gezellige film. Leuk, en leuk die stijl van burton op t doek. Leuk die grapjes zo af en toe ook. Vermakelijk..niet om lyrisch van te worden

avatar van Movie Master

Movie Master

Na 10 min weet je al dat het niks wordt alleen eva green ziet er leuk uit. Barnabas had beter in zn kist kunnen blijven

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Leuk tussendoortje , met een paar humoristische momenten , maar tegen het einde werd het

wat te akelig en beetje serieus...kortom een typische soms overdreven Tim Burton tje.

Normale cijfer wou ik 2 sterren geven , maar omdat ik heb gelacht en mezelf heb vermaakt en plezier heb gedad waar het om gaat als je een filmpje pakt een nipte 2.5 sterren.

avatar van Montorsi

Montorsi

Flink teleurstellend.

Het is voornamelijk allemaal nogal saai. Eigenlijk gebeurt er maar barweinig in Dark Shadows. Het voelt het eerste uur nogal aan als een aflevering van een blije sitcom met wat alternatieve figuren, valt iets te veel op dat het ook daadwerkelijk daar op gebaseerd is. Desondanks (of misschien wel onder invloed daarvan..) wordt er krampachtig geprobeerd nog wat van het verhaaltje te maken door Barnabas Collins de vishandel weer op sleeptouw te nemen, wat hem om vage redenen nog uitstekend lukt ook. Je moet toch ergens beginnen, maar meer dan een tussenscene van een paar minuten trekt de film hier niet voor uit, verder kijkt geen van de familieleden ook maar een moment om naar de ingeblikte sardientjes, nergens blijkt uit of het ook daadwerkelijk een succes is. Filler kun je het echter amper noemen, want er is bijna niks om op te vullen. Burton moet ook gedacht hebben dat er wel erg weinig ontwikkeling was, dus dan laten we Collins bijvoorbeeld maar even een feest geven om de boel op te leuken. En zo krijg je eigenlijk driekwart van de film plotarm filmmateriaal, wat Burton in het laatste kwart recht lijkt te willen trekken. Weliswaar het meest vlotte en daarom leukste deel van de film, maartoch.

En nu vind ik dit soort dingen totaal niet erg als de film wat anders kan bieden, maar ook daar stelt dit teleur. De humor is niet bijster sterk. Af en toe wel een redelijk grapje, maar minstens net zo vaak is de humor erg flauw, bijna onherkenbaar voor Burton. Na een halfuur is elke grap mbt de generatiekloof, de hippies en lavalampen-cliché's en de staat van onze hoofdrolspeler wel gemaakt, waardoor het allemaal erg veel van hetzelfde wordt. Verder is de casting zoals verwacht ontzettend inspiratieloos. Buiten de eeuwige zelfde gezichten is de invulling van elke rol inwisselbaar. Depp komt dit keer saai over als een variant op zijn typetjes-rollen, maar met name zijn taalgebruik wordt naarmate de film vordert steeds vermoeiender.
Tot slot is ook de visuele kant een beetje tegenvallend. Had toch op z'n minst verwacht dat de film er wat indrukwekkender uitzag. Alleen in het begin zie je de vertrouwde grauwe look van Burton terug, met de jaren 70 weet hij eigenlijk amper raad, en is teleurstellend en inwisselbaar. Ook de muziekkeuze had wat origineler gemogen.

Het is ook weer geen razend slechte film. Het is kijkbaar, soms best geinig, maar ik vond het uiteindelijk vrij saai, weinig creatief, en een tikje gemakzuchtig. 2*

avatar van Joure

Joure

Wat een lage score voor deze meer dan leuke film! Het genre comedy ligt mij in het algemeen niet zo, en dan heb ik het met name over Amerikaanse producties. Toch was dit één van de leukste films binnen het genre comedy (met natuurlijk vele fantasy en horror elementen) die ik gezien heb. Gisteren deze film in de bioscoop bezocht, en ik moet zeggen dat er ook binnen de zaal flink wat gelachen werd. Met name als je in de jaren 70 op bent gegroeid kun je je hart ophalen. Moeder en haar kamer vol macramé bijvoorbeeld, geniaal!

Alle acteurs spelen hun rol met verve, wat dat betreft was er geen enkele zwakke zwakel. Verder vond ik Barnabas een van de leukere types die Depp de afgelopen jaren heeft gespeeld. Ook was het erg leuk om Michelle Pfeiiffer weer eens te zien: ze was geknipt vor haar rol als bitchy diva moeder. Tevens zat de vaart er binnen deze film goed in en waren de settings en special effects erg mooi. Het kasteel alleen al was spectaculair en de 70's mode en aankleding was hilarisch.

De mix tussen humor en spanning vond ik ook erg knap gedaan, never a dull moment in deze 113 minuten. Om nog maar te zwijgen over de soundtrack: heerlijk. Heb ik dan helemaal geen kritiek op deze film? Nee, voor deze keer absoluut niet. Aanrader!

avatar van @Noorderwijk

@Noorderwijk

Ik ben het helemaal met Joure eens, erg leuke film.

Maar als je van het American Pie niveau bent, snap ik de mindere cijfers.

De humor is subtieler. Gelukkig dat smaken verschillen

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

@Noorderwijk schreef:

Ik ben het helemaal met Joure eens, erg leuke film.

Maar als je van het American Pie niveau bent, snap ik de mindere cijfers.

De humor is subtieler. Gelukkig dat smaken verschillen

Onzin, je hebt verschillende soorten humor, elk zijn genre, en deze subtiele humor (in z'n genre) is maar 20% om te lachen.

avatar van Montorsi

Montorsi

De humor in Dark Shadows is amper subtiel te noemen. Misschien 10% van de grappen, hooguit.

avatar van burtie18

burtie18

Ik ging gisteren naar de bioscoop zonder al te veel verwachtingen, maar ik vind deze film geweldig! Ik was dan ook verbaasd toen ik de negatieve reacties hier las, want ik ben echt enthousiast over deze film. Oke, het verhaal is inderdaad niet sterk, maar wel erg vermakelijk. En ik vind het juist leuk dat het niet alleen comedy is of niet alleen fantasy/horror. Het is een mooie mix geworden. Dark Shadows zal een mooi plaatsje krijgen in mijn dvd-collectie. Ik kan niet wachten!

avatar van Ayres

Ayres

Je moet ervan houden, maar ik hou ervan. Mijn liefde voor Burton is ook heel groot en ik schat de kans klein dat hij me ooit teleurstelt. Ik hoop dat hij nog veel films gaat maken en als het kan ook met Helena en Johnny.

Ik smolt al bij het begin toen de trein door het bos reed en moody blues op de achtergrond speelde. Prachtig.

avatar van CintjeB

CintjeB

Het verhaal op zich kon beter maar ik vond de film toch wel leuk en grappig.

Depp vond ik dan weer schitterend in zijn rol als vampier.

Ik had er niet veel van verwacht maar het bleek uiteindelijk toch de moeite waard geweest te zijn

avatar van Elineloves

Elineloves

Aardig, maar helaas niet het wauw-gevoel.

Ik ben al jaren fan van Depp, en kijk ook elke film waar hij in speelt, ongeacht welk soort rol. In deze film doet hij zijn 'kunstje' weer, de rare goedzak spelen. Dat het een film van Burton is spat er vanaf de eerste minuut al af. Ontzettend mooi gemaakt, oog voor detail, prachtig kleurgebruik en die sfeer... Boh! Vooral het 17e eeuws gebeuren was magnifiek. Anderzijds is het ook rommelig en lijkt het niet te weten welke kant het nou precies op wil. Althans, voor mij niet.

Ik miste iets. Ik kan er de vinger niet op leggen wat dat is, maar ik ging niet helemaal bevredigd naar buiten. De humor was oké, met name Johnny wist natuurlijk de nodige one-liners in te brengen, maar vond ik eerlijk gezegd ook te minimaal.

Er zitten enkele overbodige scènes in die zich (te) lang trekken waardoor je soms een beetje je aandacht verliest. Mijn vriendin viel dan ook na 3/4 film in slaap (as usual ) Ik vond het hele weerwolf gebeuren ook nergens op slaan. Kwam voor mij een beetje uit de lucht vallen. Werd verder ook niks mee gedaan, dus waarom introduceer je dat in de laatste 10 minuten zonder dat het enige toegevoegde waarde heeft, behalve het weirdness gehalte omhoog halen?

De muziek was wel ontzettend catchy en heppie-de-peppie. Moest ik even aan wennen, vooral in het eerste deel en toen ze het kasteel aan het renoveren waren. Het hele liefdesverhaalte en rivalenverhaal werd op een gegeven moment ontzettend vermoeiend en voorspelbaar, kan ook komen omdat ik Victoria maar een saaie muts vond en Angie een griezel.

Al met al heb ik me wel vermaakt, ondanks het onbevredigende gevoel. Maar toch, ik zie Depp nog steeds liever in een 'menselijke' rol dan in telkens hetzelfde typetje in een ander jasje gestoken.

avatar van Reinbo

Ik vond m leuk. Dat de film wat rommelig is, vond ik juist wel zo z'n charme hebben. Fijn filmpje vol met prachtige vrouwen.

Vermaak.

Wist weinig van deze film, misschien daarom ook dat de beperkte verwachtingen voor een leukere kijkervaring gezorgd hebben.

Was al lang blij dat het geen echte comedy was. Hoewel er best een paar leuke grapjes inzaten, heeft Burton er goed aan gedaan ze tot een minimum te beperken. Ook blij dat het niet al te serieus en donker was, ook daar weet Burton doorgaans geen raad mee.

Dark Shadows is vooral weer een keer een leuke verkleedpartij waarbij een hoop bekende gezichten een keertje vreemd mogen doen in fraaie decors. Daar leunt de film dan ook op en daar slaagt de film ook erg goed in. Depp vs Green is een showdown waardig, maar ook de rest van de cast doet het naar behoren.

Veel vlees zit er inderdaad niet aan het verhaaltje, maar daar lagen mijn verwachtingen absoluut niet. In dat opzicht had de film ook wel iets korter gekund, vooral de intro dan, maar echt storend werd het nergens. Rest de visueel zéér aantrekkelijke finale en Burton's leuke sfeertje. Wat mij betreft is hij momenteel eigenlijk gewoon aan de top van z'n kunnen.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

vreemd vreemd, wat mij betreft is ie sinds Big Fish wel over zn echte top heen. Blijft nog steeds een mooi sfeertje in zn films en echt mijn ding.

avatar van madmax2011

madmax2011

niet mijn ding na 30 minuten afgezet

avatar van Elineloves

Elineloves

Zou ik ook doen als ik een film als Dark Shadows in crappy TS kwaliteit zou moeten kijken vanachter mijn laptopje.