• 8.904.574 stemmen

Beyond the Poseidon Adventure (1979)

Avontuur / Drama | 114 minuten

Genre: Avontuur / Drama

Geregisseerd door: Irwin Allen

Met onder meer: Michael Caine, Sally Field en Karl Malden

Releasedatum: 2 augustus 1979

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Beyond the Poseidon Adventure

"Before her fate is sealed by the deep, the superliner Poseidon will reveal one last secret."

Midden in de nacht komt de sleepboot 'Jenny' in een zware storm terecht. Kapitein Mike Turner en zijn crewleden Wilbur Hubbard en Celeste Whitman kunnen het vaartuig nauwelijks in de goede koers houden, maar de 'Jenny' is een kranige meid. Alleen de vracht moet eraan geloven. De volgende ochtend hoort Turner een helikopter van de Franse kustwacht en leidt hieruit af dat er een schip in nood is. Turner gaat op zoek en vindt inderdaad een gekapseisd cruiseschip. Hij wil alle waardevolle spullen van boord halen om het verlies van zijn lading goed te maken. Ook dokter Stefano Svevo en zijn hulpteam hebben het noodsein van de Poseidon opgevangen. Svevo en Turner gooien het op een akkoordje. Maar al snel blijkt dat Svevo geen man van zijn woord is.

Captain Mike Turner

Wilbur Hubbard

Suzanne Constantine

avatar van MoTh

MoTh

weet iemand waar ik deze kan kopen?

avatar van charlyko

charlyko

MoTh schreef:

weet iemand waar ik deze kan kopen?

Heb 'em gekocht bij Fame, Amsterdam

avatar van MoTh

MoTh

En? goed? wel bekende namen...

avatar van Quentin

Quentin

Slecht en goedkoop prul, niet de moeite waard. 1,5*

avatar van Waku

Waku

Veel bekende namen in die tijd.

Helaas betekende dat niet dat deze film net als de boot ten ondergaat. De film is veel te langzaam en heeft te weinig diepgang om de kijker te blijven boeien.

avatar van streeter

streeter

Ik hoorde altijd dat dit een verschrikkelijke film was, maar ik was echt verbaasd. Het heeft het budget van deel 1 niet, en dat is duidelijk, maar toch vond ik dit erg leuk om te kijken. Ik vond het spannend, en veel beter dan The Swarm en andere all-star disaster films van de jaren 70. Het dialoog is verschrikkelijk en niet veel kan gezegd worden over het akteerwerk (behalve Caine) maar ik heb 2 leuke uren gehad.

***

avatar van movie fan

movie fan

de film viel mee , had er iets meer van verwacht . slecht vondt ik hem ook niet , maar het verhaal zaten fouten in die duidelijk zichtbaar zijn . de film is ook veel te kort voor het verhaal en de acteurs komen allemaal niet echt realistis over , maar al bij al vondt ik hem niet echt slecht , maar aan deel 1 kan hij zeker en vast niet topen .

avatar van video-dude

video-dude

tweedehands gekocht op een vlooienmarkt voor 2 euro. leuk. Altijd een genot om naar michael caine te kijken

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Van alle 4 de Poseidon films is deze toch duidelijk het minst. De film is traag, de effecten waren matig (dat begin shot voor het greenscreen!) en het verhaal... niet heel boeiend. *5

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Slechte film en onzin verhaaltje maar desondanks best leuk om te kijken als je rampenfilms uit jaren 70 wel kan waarderen. Overigens geen ramp in deze film ! Maar dat is geen ramp.

avatar van lezertje

lezertje

Dit is dus een film die eigenlijk nooit gemaakt had mogen worden, althans niet onder deze titel. “Beyond’ heeft namelijk niets te maken met de klassieker ‘The Poseidon adventure’ (1972) en had zich op elke willekeurig gezonken schip kunnen afspelen. Michael Cain probeert niet alleen de overlevende te redden, maar ook de film , maar in zijn eentje is hij niet opgewassen tegen het krakkemige script van Nelson Gidding en de afgrijselijk irritant schmierende Sally Fields (Zoals altijd). Gelukkig is er tussen de bedrijven door ook nog tijd voor wat emotionele persoonlijke ontboezemingen tussen de personages, zoals het hoort in een Amerikaanse rampenfilm. Dit was de laatste film van regisseur/producent Irwin Allen, en dat is, gezien dit resultaat, maar goed ook.