Genre: Animatie / Avontuur
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 28 november 2012
Plot Rise of the Guardians
"You better believe."
Wanneer Pitch, een gemene schurk met Boogeyman-trekjes, de wereld in pikzwarte duisternis wil onderdompelen, moeten de onsterfelijke Guardians voor het eerst hun bijzondere krachten bundelen om de hoop, het geloof en de verbeelding van alle kinderen te beschermen. Om de slechterik het hoofd te bieden, zullen bekende figuren, zoals North (Santa Claus), Bunnymund (Easter Bunny), Tooth (Tooth Fairy), Sandy (Sandman) en Jack Frost samenwerken om het kwaad te overwinnen.
Jack Frost (stemrol)
Monty (stemrol)
Caleb (stemrol)
Claude (stemrol)
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik kan niet wachten.Eerst genieten van de zomer
,en als die voorbij is laat het dan heel snel December worden.En na het zien van de film als een gek terug naar de zomer.
Number23
Klinkt wel geinig, maar nog veel te ver weg om er naar uit te kijken.
Nu ook de Nederlands gesproken trailer: De Vijf Legendes (YouTube)
jarno1975 (moderator series)
HALVE TAMME. (moderator series)
Ziet er goed uit de nieuwe poster.Zoals ik al vermeld had:eerst genieten van de zomer,dan snel December en dan snel weer zomer.Heb zin in deze film
HALVE TAMME. (moderator series)
Weer een nieuwe poster,ziet er goed uit.
Rvdz
Wat een ongelooflijk geweldige film was dit zeg. Past voor mij zo in het rijtje The Avengers/Skyfall van mijn favoriete films dit jaar en dat had ik toch niet verwacht.
Het begon al erg goed met het begin wat me nogal deed denken aan The Bourne Identity en de prachtige soundtrack daarbij. En het werd alleen maar beter.
Natuurlijk is het voorspelbaar dat als Sandman sterft hij op het eind weer terug komt ,maar het uiterlijk van de film,de stemmen (vooral Jude Law) en de humor waren allemaal fantastisch. Ook verfrissend om in een animatiefilm eens een echt kwaadaardige bad guy te zien en die ook geen vergiffenis krijgt voor zijn daden.
IcU
Fraai. Bijzonder mooie animatie. Hoewel de personages op het eerste gezicht als onsympathiek kunnen worden ervaren draagt de film een bijzonder groot 'Disney'-achtig hart. Ook deze animatie productie ontkomt niet aan het feit dat de grap grotendeels uit de schattige kleine mannetjes gehaald moet worden, maar de film staat goed op zichzelf en ademt genoeg sfeer uit. Opvallend is dat het, ook al zit de Kerstman er in en sneeuwt het veel, het geen echte kerst film is. 3D werkt prima, maar is vaak ook overbodig.
John Lee Hooker
Een en al cliché. Elke wending, iedere gedachte en vrijwel alle uitspraken volgen een typische uitgekauwde route. Dat deze animatie vooral op kinderen gericht is mag duidelijk zijn maar zo irritant en achterhaald als hier is nou ook weer niet nodig. Die babyfee zal waarschijnlijk toegevoegd zijn als mascotte om de boel een beetje vrolijk te houden tijdens het avontuur maar het werkte alleen enorm op mijn zenuwen. Visueel zag het er allemaal best aardig uit maar die gele slierten van Klaas Vaak begonnen me ook de neus uit te hangen. Dit was een tegenvaller.
mcdaktari
Dit word er weer 1 om naar uit te kijken en zeker omdat ik een animatie liefhebber ben.
wwelover
Wat een verrassing zeg, heb erg genoten. Geinig verhaaltje en veel leuke grappen. Maar vooral belangrijk zijn de stemmen. Alec Baldwin en zijn karakter de kerstman steelt toch wel de show, samen met natuurlijk zijn Yethi hulpjes. Maar ook de rest zijn leuk. Visueel was het ook erg strak, 3D voegde als gebruikelijk weinig toe, maar was ook niet storend.
SnakeDoc
Ik MOET als film liefhebber van mezelf sowieso 1 leuke kerstfilm in de bios zien elk jaar. Rise of the Guardians was de perfecte keus, zo bleek achteraf.
Een uiterst sfeervolle film met hier en daar wat grappige momenten. Prachtig vorm gegeven en een leuk verhaal dat door het zeer vlotte tempo ook nergens gaat vervelen.
Jammer dat hij hier alleen in het Nederlands draait. Ondanks dat ... zeer vermakelijk opwarmertje voor de kerst en winter dagen, en eindelijk weer is een film waar het veel besproken 3D tot zijn recht komt!
Drifter
Doelgroep is volgens mij 6-jarige Amerikaanse kindertjes. Eén en al cliché en kinderachtigheid. Jack Frost is net Peter Pan in zijn bewegingen, dat is wel grappig maar deze film niet.
Klauw
Mooi gemaakt, leuk verhaal, aardige villain, af en toe een leuke grap, alleen vaak net iets te kinderachtig: 3*
gillie24
Visueel prachtig, maar de film had wel wat humor kunnen gebruiken. Nu moet het van het verhaal komen en dat viel niet mee. Het verhaal over Santa (die eruit ziet als een Russische Tsaar), Easter Bunny, Tooth Fairy, the Sandman en Jack Frost (the good guys) vs. Pitch Black/the Boogeyman (evil) om het geloof in de kinderen terug te brengen is aardig, maar niet onderhoudend genoeg.
Leuk voor een keer, maar niet meer dan dat.
_Casper_
Leuke en mooi gemaakte animaite film met een heel leuk bedacht verhaal, en er zit een lekkere vaart in de film.
Hoewel afentoe de film wel IETS rustiger aan had mogen doen.. want soms springt het iets te veel over wat actie waardoor het een klein beetje onoverzichtelijk/onduidelijk word...
Ook had er mischien iets meer humor ingemogen, dat zou de film naar een hoger niveau tillen.
Nu is het gewoon een leuke (maar toch zonder meer de moiete waard om te zien) animatie film.maar waar eigenlijk wel veel meer in had gzeten
dus 3.5 ster, maar had het de punten ''goed'' gedaan wat ik zei had het wel een dikke ster erbij kunne nhebben
ribas123
pffffff wat is deze film druk zeg!!!! Ik heb ADHD maar zelfs voor mij was het teveel.
Heb het niet kunnen afkijken en zal daarom ook geen cijfer geven
willemse81
Ontzettend leuke en visueel prachtige film, was onder de indruk. Zodra hij op BluRay uitkomt zal ik hem nog eens in 3D kijken, volgens mij komen er dan veel mooie effecten naar voren..
Dominootje
Loved the bunny! Aka Jackman!
Leuk verhaal, mogelijk voor elk jaargetijde ^^
Wilderness
Wat een kinderachtige film is dit geworden zeg. Met moeite uit kunnen zitten. Film zag er erg mooi uit maar daar is alles mee gezegd.
korenbloem02
visueel prachtige film, leuk verhaal. Een van de leukere nieuw uitgekomen animaties in een lange tijd.

Het kan dus wel: dit zijn de vijf best beoordeelde kerstfilms op Netflix

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Isla Fisher (46)

De vijf best beoordeelde Kerstfilms op Netflix

Waste Land
Documentaire, 2010

Tell Me Who I Am
Documentaire, 2019
new york citygeheugenverliesdroomkerstmannachtmerrievillainvriendschaptekenfilmeaster bunny boogeymancomputer animatiegoed tegen kwaadtooth fairyjack frostsandman kinderenduringcreditsstingerkerstmis