• 9.378.090 stemmen

Ich Denke Oft an Piroschka (1955)

Komedie / Romantiek | 92 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: I Often Think of Piroschka

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Kurt Hoffmann

Met onder meer: Liselotte Pulver, Gunnar Möller en Wera Frydtberg

Gesproken taal: Duits en Hongaars

Plot Ich Denke Oft an Piroschka

Thomas Laurends voelt zich nogal overrompeld door het aanzoek van zijn vriendin Karin en is dankbaar wanneer hij voor zaken naar Hongarije moet. Verteerd door jaloezie sluit Karin zich hals over kop aan bij een reisgezelschap op weg naar Hongarije, om haar grote liefde in de gaten te houden...

avatar van Dk2008

Dk2008

Dinsdag 25 oktober 2011, ARD (Duitsland 1) 10.25-12.00

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik had hem al gezien, maar niet mijn pakkie an dit soort films. Gaat lekker vandaag, alweer 1925. Niet slecht gemaakt, dat niet maar het is alweer een film die ver terug gaat in de tijd. De film, begint zoals vrij vaak, weer met een aankomende trein en het verhaal gaat al snel over de liefdesaffaire van een toen Duitse student Andreas die verliefd wordt op de dochter van een Hongaarse stationschef. Zij is genaamd Piroschka. Daar slaat de titel dan op. Mensen van ouderwetse romantiek, zullen het denk ik wel beter weten te waarderen. Niet slecht aangeschreven in de speelfilmencyclopedie en een hoog gemiddelde en behoorlijk veel stemmen bij IMDb. 2.0

avatar van singaraja

singaraja

Nooit heb ik begrepen dat deze, volgens mij prachtige, film bijna overal als romantische komedie aangeduid wordt.

In mijn beleving gaat het om hoogstens een romantische tragikomedie maar eerder om een

romantische tragedie of een nostalgische film.

Het begin en het eind van de film zijn voor mij toonaangevend:

Een geschiedenis van een gemiste kans.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb vanavond de romantische heimatfilm Ich Denke Oft An Piroschka na zo'n dikke 40 jaar met heel veel plezier herzien. Vroeger werd bij ons heel veel naar Heimatfilms op de duitse tv gekeken. In de loop der jaren zijn er heel veel in mijn collectie terecht gekomen en kijk dus af en toe zo'n nostalgische heimatfilm.