• 9.371.622 stemmen

Queen: Days of Our Lives (2011)

Documentaire / Muziek | 120 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titels: A Certain Band Called Queen / Queen Nog Nooit Zo Gezien

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Matt O'Casey

Met onder meer: Freddie Mercury, Brian May en Roger Taylor

Plot Queen: Days of Our Lives

"The life and times of the rock band Queen"

Documentaire over de Britse band Queen, die 40 jaar geleden werd opgericht. De muzikanten zelf gidsen de kijker door een uitgebreid archief van veelal nooit eerder getoonde beelden, en vertellen hoe vier sterke individuen met een uitgesproken karakter en potentieel er toch in slaagden om zo lang en met zo veel succes samen te werken. En ze deden nooit half werk: hun hoogtepunten waren gigantisch en hun dieptepunten catastrofaal. In 1971 besloten vier universiteitsstudenten een groepje te vormen: Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon. Ze noemden hun band ‘Queen’ en sindsdien hebben ze 26 albums gemaakt en 300 miljoen platen verkocht over heel de wereld. Ondanks de dood van Freddie Mercury is Queen nog altijd immens populair. De documentaire vertelt over de aanvankelijke spanningen binnen de groep, de problemen en onenigheden, de ruzies en de tijdelijke splits, maar ook over het succes, de triomfen en de muzikale erfenis van de band, dat alles rijkelijk geïllustreerd met persoonlijke getuigenissen en concertbeelden van over heel de wereld.

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf

Ik zie jou er nog wel voor aan om Flash Gordon te gek te vinden ?:p .

Anyway, blijven jullie er vooral lekker van genieten. Ik luister ook genoeg muziek waar jullie weer niet blij van worden.

dutchtuga

Ook ik deelde de mening van kos, maar heb toch een risico genomen door de albums (de 2011 remasters) voor een schijntje te kopen, 7 stuks in totaal. Queen is veel meer dan het kitscherige, wat op bijna elk album wel terugkomt, maar altijd gecompenseerd wordt door een stel schitterende nummers. Queen is zo divers dat er moeilijk één mening over kan bestaan. A Night at the Opera vond ik vroeger altijd niks, maar een prachtig nummer als '39' was voor mij het begin van een interessante ontdekkingstocht.

avatar van Reinbo

Je hoeft er niet blij van te worden, maar ontkennen dat Queen een flink aantal 'echte' rocknummers heeft is gewoon onwaar. En Flash? Uhm nee. Ik vind enkel de eerste 5 platen echt sterk. Daarna werd het te veel middle of the road popmuziek.

dutchtuga

Zelfs dan vind ik ze eruit schieten met bv het album A Kind of Magic, dat gewoon erg lekker klinkt. Maar rocken doen ze in veel nummers absoluut, Brian May zijn sound is ook echt die van een echte rockgitarist.

avatar van Reinbo

Het was dan inderdaad nog wel een paar slagen beter dan de meeste pop, maar vond het toch allemaal van braver en te gepolijst

narva77 schreef:

Hier moet ik als Ex-Queen fan toch echt even op reageren hoor.

Jij bent hoogstwaarschijnlijk niet bekend met het oudere werk, uit de jaren '70 van Queen? "Tie Your Mother Down", "Stone Cold Crazy", "Sheer Heart Attack", "Fat bottomed Girls", maar ook latere songs als "Hammer to Fall", "Headlong" etc. etc.

kos schreef:

... dat zijn niet bepaald obscure singles hoor...

Stone Cold Crazy, Sheer Heart Attack en Hammer to Fall waren helemaal geen singles en Fat Bottemed Girls en Headlong hebben geen hitlijst gehaald. Alleen Tie Your Mother Down was een bescheiden hitje. Mijn conclusie : je weet er echt niets van en kent waarschijnlijk geen van die nummers, laat staan die door Reinbo daarvoor genoemd zijn.

Nee, maar zelfs voor gewone rock is het me te kitsch en nep.
Gelul dus.

kos schreef:

Tie Your Mother Down is dan ook echt een 'on-Queen' track.

I rest my case.

Prima. . Zowel Stone Cold Crazy, Sheer Heart Attack, Hammer to Fall, Fat Bottemed Girls als Headlong zijn allemaal idioot bekend, maar blijf lekker in je eigen wereldje zou ik zeggen.

Het gaat niet bepaald om obscure Angolese harpmuziek of zo hier.

nakada

Je maakt je met elk bericht ongeloofwaardiger. Stone Cold Crazy en Sheer Heart Attack zijn idioot bekend ? Bij mensen die de complete cd hebben wel ( Queen fans waarschijnlijk ), maar verder komt die bekendheid niet. Hetgeen wat er idioot bekend is van Queen, is hetgeen waarop jij je mening baseerde. En afgaande op dat bekende werk geef ik je eigenlijk niet eens ongelijk. Maar vooral het bij het grote publiek onbekende werk van de eerste 5 of 6 platen zijn compleet anders.

Ook het feit dat je Radio Gaga aanhaalde als een nummer dat je nog enigszins meeviel doet mij geloven dat je hun oudere werk helemaal niet kent.

Sheer Heart Attack is zowat 1 van de bekendste Queen albums. Maar geloof vooral wat je zelf wil hoor. Al de bovengenoemde tracks hebben bij mij weten nota bene zelfs videoclips, zo enorm onbekend zijn ze.

avatar van Reinbo

Oops, het nummer Sheer Heart Attack staat op het album News of the World. En van zowel het nummer Sheer Heart Attack, als Stone Cold Crazy zijn nooit clips gemaakt. Kortom je weet er weinig van.

I rest my case.

avatar van rep_robert

Oke, niet boeiende discussie verder. Kos heeft hier gewoon niks te zoeken. Laat hem maar lekker naar andere pauper muziek luisteren

Overigens hoef ik bij vrienden niet aan te komen met Stone Cold Crazy, Hammer to Fall en Sheer Heart Attack, totaal niet bekend bij de massa natuurlijk. Dat is een feit. Enkel de Queen fans kennen de nummers.

@kos

Het hebben van een videoclip is hetzelfde als idioot bekend zijn ?

Verder geloof ik niet dat er voor Stone Cold Crazy of Sheer Heart Attack videoclips zijn gemaakt aangezien het niet eens singles zijn geweest. Natuurlijk staat You Tube wel vol met compilaties, live registraties en knutselwerk van fans.

Maar verder met de ongeloofwaardige statements : Sheer Heart Attack is 'zowat' 1 van de bekendste Queen albums. Twijfelachtig. A night at the opera, A day at the races, News of the world, zelfs Jazz, The Miracle en Innuendo zijn allemaal veel bekender. Sheer Heart Attack zit dichter bij het onbekendere werk dan bij de bekendste.

Maar bovendien ging het om het nummer Sheer Heart Attack en niet het album. Dus waarom je nu over albums begint is mij een raadsel.

edit: wat Reinbo en rep_robert zeggen dus, ze waren me voor

avatar van Reinbo

Sheer Heart Attack is wel een erg bekend album, hun eerste wereldhit , Killer Queen stond daar immers op. Dat Jazz en Innuendo wellicht bekender zijn komt door doordat je in die tijd geen MTV had. Daarbij zijn juist Jazz en Innuendo voor mij overbodige albums, die niet in de schaduw mogen staan van Sheer Heart Attack,

En hier nog een nummertje voor Kos.

YouTube - Queen-Tenement Funster(UK CD Single Version)

SnakeDoc

Trouwens, geen grappen over het album Flash Gordon, ... want die tunes zijn zalig

Vooral the Hero

YouTube - Queen -Flash Gordon-The Hero (en nog Rock ook kos )

avatar van rep_robert

Leuke docu trouwens he. Days of our Lives, kent iemand die?

dutchtuga

Heerlijk foute film verder ook. (Flash Gordon)

dutchtuga

Thnx Reinbo! Heb zin om het album weer op te zetten.

Reinbo schreef:

Helemaal mee eens hoor. Na Live Killers is het nooit meer helemaal goed gekomen ( met als dieptepunt Hot Space )

avatar van Reinbo

Hot Space is inderdaad een heel belabberd album. Vond overigens dat je door deze docu wel een goed beeld kreeg waar dat door kwam.

SnakeDoc

Vinden jullie the Miracle en Made in Heaven dan ook werkelijk waar zo matig? Ik vind het echt twee wereld albums.

Ja

The Miracle is echt te erg voor woorden zelfs.

SnakeDoc

The Miracle zelf, Scandal, Breakthru, I want it All, The invissible Man, Khashoggi's Ship

Fantastische platen!

Party daarentegen is afgrijselijk.

SnakeDoc schreef:

Leuke albums

nakada

Vergeleken met de eerste vijf albums zeeeeeer matig.

avatar van rep_robert

Persoonlijk heb ik niet heel veel met de rauwe sound van Queen en Queen II(behalve Seven Seas of Rhye). Weinig pakkende nummers voor mijn gevoel. Pas vanaf het derde album komen er voor mij op elk verschenen album enkele toppers terug.

Maar dit lijkt nu eerder het Queen topic dan de topic die over deze docu zou moeten gaan....

avatar van Reinbo

Ik zou March of the Black Queen, Fairy Fellow's Masterstroke nu ook niet bepaald rauw willen noemen.

SnakeDoc

March of the Black Queen komt echt in de buurt van de (wat mij betreft) beste Queen platen aller tijden!

avatar van Reinbo

Elk couplet daar had zo weer een apart nummer op geleverd op hun latere plaat. Die rijkheid aan muziek en idee ontbreekt in hun latere werk met als enige uitzonderering Innuendo.