Queen: Days of Our Lives (2011)
Genre: Documentaire / Muziek
Alternatieve titels: A Certain Band Called Queen / Queen Nog Nooit Zo Gezien
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Matt O'Casey
Met onder meer: Freddie Mercury, Brian May en Roger Taylor
Plot Queen: Days of Our Lives
"The life and times of the rock band Queen"
Documentaire over de Britse band Queen, die 40 jaar geleden werd opgericht. De muzikanten zelf gidsen de kijker door een uitgebreid archief van veelal nooit eerder getoonde beelden, en vertellen hoe vier sterke individuen met een uitgesproken karakter en potentieel er toch in slaagden om zo lang en met zo veel succes samen te werken. En ze deden nooit half werk: hun hoogtepunten waren gigantisch en hun dieptepunten catastrofaal. In 1971 besloten vier universiteitsstudenten een groepje te vormen: Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon. Ze noemden hun band ‘Queen’ en sindsdien hebben ze 26 albums gemaakt en 300 miljoen platen verkocht over heel de wereld. Ondanks de dood van Freddie Mercury is Queen nog altijd immens populair. De documentaire vertelt over de aanvankelijke spanningen binnen de groep, de problemen en onenigheden, de ruzies en de tijdelijke splits, maar ook over het succes, de triomfen en de muzikale erfenis van de band, dat alles rijkelijk geïllustreerd met persoonlijke getuigenissen en concertbeelden van over heel de wereld.
Zichzelf (archiefmateriaal)
Zichzelf (archiefmateriaal)
Zichzelf
Dat concert is volgens mij gewoon verkrijgbaar.
SnakeDoc
Een stukje van "Innuendo" was ook wel leuk geweest. Wel grappig dat ze van het album "The Miracle" juist de minst bekende hitsingle eruit lichtten; "Scandal".
Echter, een stukje over het maken van de videoclip van "Breakthrough" was ook wel leuk geweest. Dat was veruit hun duurste videoclip ooit. Reden: ze moesten voor die clip een extra levensverzekering afsloten, omdat ze de clip opnamen op een echt rijdende trein!
Maargoed, ik snap dat ze keuzes moesten maken uit al die vele uren aan beeldmateriaal.
Verder gewoon een zeer goed document.
Ik had van nog wel 50 nummers een stukje willen horen
Maar daarvoor bestaat de CD natuurlijk.
De bij het publiek meest bekende nummers worden in ieder geval toegelicht.
Mother Love, en de toelichting daarbij zorgden overigens echt voor extreme kippenvel bij mij!
Is dit de docu die een tijdje terug op Ned3 was
Klopt!
Drs. DAJA
Dat concert is volgens mij gewoon verkrijgbaar.
Da's een bootleg, waarschijnlijk gewoon een transfer van de VHS of laserdisc naar DVD door een amateur.
Het toffe is wel: die show is op 35mm gefilmd en ze zijn nu bezig die show (in 3D) weer de bioscopen in te krijgen.
Same here eigenlijk. Ben wel ooit echt fan geweest van Queen, zo rond mijn 13e/14e jaar. Dat was rond '91/'92, toen Freddie net was overleden.
Breakthru
Dit zijn overigens wel leuke feitjes voor een documentaire, had inderdaad niet misstaan in de docu.
Dat latere werk van Queen is vreselijk. Eenvoudige popdeuntjes. Nee geef mij maar het werk tot en met News of the World. Had van mij juist nog wat meer oud werk in mogen zitten.
Ik geniet eigenlijk wel van alles wat ze hebben gemaakt. Het enige verschrikkelijke album blijft Hot Space, een album vol pokkeherrie. Duidelijk een product van hun mindere periode.
Qua originaliteit is hun oudere werk inderdaad het beste. Maar de laatste albums zitten qua gevoel bij mij dieper omdat Mercury daar al ziek/overleden was. Dat geeft voor mij wel meer lading aan bepaald aantal nummers(Heaven for Everyone, Mother Love, The Miracle, These are the Days of our Lives).
SnakeDoc
Ik vind The Miracle en Made in Heaven ook twee fantastische albums. Hot Space is inderdaad het minste album van Queen, maar toch staan daar ook nog 4 zeer redelijk nummers op:
- Staying Power
- Action this Day
- Las Palabras de Amor
- Under Pressure (met Bowie)
Body Language is het absolute dieptepunt!
narva77 (crew films)
Bedankt Reinbo en Drs. DAJA.
Ik merkte alleen maar op dat ik het jammer vond dat daarvan geen beelden in de docu zaten.
Ik herinner me nog dat Hongaarse volksliedje dat ze speelden; "Tavaszi szél vizet áraszt". Kippenvel!
Het volledige concert is op YouTube te zien; http://www.youtube.com/watc....
Dat concert was trouwens opgenomen met maarliefst 16 camera's las ik op YT.
- Staying Power
- Action this Day
- Las Palabras de Amor
- Under Pressure (met Bowie)
Body Language is het absolute dieptepunt!
Al is Under Pressure er natuurlijk meer extra op gezet, heeft weinig met de rest (produceren) van het album te maken verder. Zie het meer als een alleenstaande track.
Dan haat je gewoon kansloos om het haten, want het repertoire van Queen is zo gevarieerd dat er voor iedereen wel minstens één leuk nummertje bij zit
Nou, vooruit Radio Ga-Ga is wel aardig, maar de kitscherige kneut die de rest is haalt dat echt naar beneden.
SnakeDoc
Ik neem aan dat je dat bericht hebt gemarkeerd als persoonlijke mening? Want denk dat een hoop mensen het niet met je eens zijn.
En om dan uitgerekend met zo'n simpel pop nummertje als GAGA te komen aanzetten...
Ken jij uberhaupt wel een hele plaat van Queen?
Haha, ja hoor. Vreselijk. Maar ieder zn smaak. Bombastische meuk die niet genoeg ballen heeft om echt te rocken.
Liar, keep yourself alive, Now I'm here, Brighton Rock, Ogre Battle, Tie yor mother down. Allemaal prima ruige rockwerkjes met ballen.
Laten we het er maar op houden dat we een ander idee over rocken hebben.
Of is het dat je deze nummers niet kent? Radio Gaga
nakada
En dan nog Father to son, de alternatieve live versie van We will rock you, maar ook Stone cold crazy, The loser in the end, It's late en Fat bottemed girls ( album versie )
narva77 (crew films)
Hier moet ik als Ex-Queen fan toch echt even op reageren hoor.
Jij bent hoogstwaarschijnlijk niet bekend met het oudere werk, uit de jaren '70 van Queen? "Tie Your Mother Down", "Stone Cold Crazy", "Sheer Heart Attack", "Fat bottomed Girls", maar ook latere songs als "Hammer to Fall", "Headlong" etc. etc.
BTW, Queen werd nooit gezien als Heavy Metal of Hardrock, misschien in de jaren '70 nog wel als Hardrock, maar later toch zeker niet. Dus ik snap je kritiek ook niet helemaal...
SnakeDoc
Hammer to Fall, One Vision, Rock platen genoeg.
Maar het is natuurlijk onmogelijk om iedereen dezelfde muziek leuk te laten vinden.
Hoop alleen niet dat kossie de docu gaat kijken, want dat zou zonde zijn voor het schitterende terechte hoge gemiddelde!
Hier moet ik als Ex-Queen fan toch echt even op reageren hoor.
... dat zijn niet bepaald obscure singles hoor...
Nee, maar zelfs voor gewone rock is het me te kitsch en nep.
De nummers ik genoemd heb zijn anders weinig kitch of nep. Geloof nog steeds niet dat je ze op Tie your mother down na kent. Maar wat vind je dan kitch of nep aan Tie your mother Down?
Ligt toch wel behoorlijk in het verlengde van queen uit de vroege jaren. Eerste drie platen waren toch echte rock albums. Pas bij Night at The Opera (en kant 2 van queen 2) kwam de muzikale bombast erin.

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Freddie Mercury - The Great Pretender
Documentaire / Muziek, 2012

Rocky III
Drama / Sport, 1982
rock 'n' rolljaren 70koninginrock starliedrockconcerttribute mannelijke homoseksualiteitpopularityrockbandjaren 80muziekdocumentaire