Queen: Days of Our Lives (2011)
Genre: Documentaire / Muziek
Alternatieve titels: A Certain Band Called Queen / Queen Nog Nooit Zo Gezien
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Matt O'Casey
Met onder meer: Freddie Mercury, Brian May en Roger Taylor
Plot Queen: Days of Our Lives
"The life and times of the rock band Queen"
Documentaire over de Britse band Queen, die 40 jaar geleden werd opgericht. De muzikanten zelf gidsen de kijker door een uitgebreid archief van veelal nooit eerder getoonde beelden, en vertellen hoe vier sterke individuen met een uitgesproken karakter en potentieel er toch in slaagden om zo lang en met zo veel succes samen te werken. En ze deden nooit half werk: hun hoogtepunten waren gigantisch en hun dieptepunten catastrofaal. In 1971 besloten vier universiteitsstudenten een groepje te vormen: Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon. Ze noemden hun band ‘Queen’ en sindsdien hebben ze 26 albums gemaakt en 300 miljoen platen verkocht over heel de wereld. Ondanks de dood van Freddie Mercury is Queen nog altijd immens populair. De documentaire vertelt over de aanvankelijke spanningen binnen de groep, de problemen en onenigheden, de ruzies en de tijdelijke splits, maar ook over het succes, de triomfen en de muzikale erfenis van de band, dat alles rijkelijk geïllustreerd met persoonlijke getuigenissen en concertbeelden van over heel de wereld.
Zichzelf (archiefmateriaal)
Zichzelf (archiefmateriaal)
narva77 (crew films)
Deze documentaire kwam afgelopen donderdag 17 november op CANVAS (deel 1) om 23.35 uur.
Aanstaande donderdag 24 november komt deel 2 op CANVAS, ook om 23.35 uur.
En aanstaande zaterdag 26 november komt hij op NED3 om 20.50 uur (in zijn geheel)!!!
Wembleyfever
Vernieuwende documentaire, ondanks de vele die al eerder verschenen. Nooit eerder vertoonde beelden en nieuwe inzichten en verhalen zorgen ervoor dat deze docu zelfs voor een doorgewinterde Queen-fan als ik zeer vermakelijk en informatief is om naar te kijken. Wellicht ook interessant voor de mensen die geen fan zijn.
SnakeDoc
Gereserveerd op bol.com, ben benieuwd hoe lang het duurt voor dat hij bij me in de bus gaat vallen. Zag dat hij vandaag officieel te koop is. Kijk er naar uit!
wavanbuuren
Prachtige docu. De muziek van Queen spreekt voor zich. Ik ben nooit echt fan van ze geweest, maar als je het hele euvre bij elkaar hoort, dan hebben ze toch wel wat bijzondere dingen gedaan. Wat de documentaire speciaal maakt is het persoonlijke commentaar van met name Brian May en Roger Taylor over de verschillende fases die de band heeft doorgemaakt. Hoewel je het verhaal rond de dood van Freddy al 1000x hebt gehoord blijft het aangrijpend om de uitgemergelde Mercury letterlijk tot aan zijn dood door te zien en horen gaan. Gelukkig wordt het op dat vlak nergens over sentimenteel of uitgemolken. De twee uur lijken lang vor een dergelijk docu, maar ze vliegen werkelijk voorbij. dikke ****
Dennis Evahi
Werkelijk een schitterende docu. En op het einde moest ik even slikken van ontroering......
voskat78
Kan me prima vinden in het commentaar van wavanburen... Absoluut meer dan het kijken waard!
predator
- 1948 stemmen
Eén van de betere docuus over popartiesten. Fijn om te zien, kreeg meteen weer zin om de muziek te luisteren.
PartyMarty
Best mooi materiaal om een speelfilm over te maken... Misschien over 5 jaar?
narva77 (crew films)
Het is Freddie en niet Freddy zoals in de omschrijving staat.
Je hebt helemaal gelijk. Het wordt aangepast.
Drs. DAJA
Deze documentaire is voor Queen wat When You're Strange is voor The Doors, goed omvattend, glijdt niet af richting de bizarre eskapades van de frontman maar negeert ze ook niet en heeft een prettig tempo. Heb heel veel Queen documentaires het een stuk slechter zien doen. Interessant beeldmateriaal, goeie interviews met May en Taylor (had Deacon hier niet heel even een middagje voor kunnen uittrekken?) en al met al een prettige wegkijker.
Akkiej
Geweldige docu, een echte aanrader!
Hier terug te kijken: NTR - PROGRAMMA - HET-UUR-VAN-DE-WOLF - AFLEVERING - DETAIL 3doc queen nog nooit zo gezien - nps.nl
Lennon
Zeer waardevolle docu, maar ik mis toch John Deacon die zijn verhaal hier doet...
Waarom staat er zo'n rare foto bij de hoes?
Dit is volgens mij de originele hoes?
SnakeDoc
Ik zou ook graag een originele poster zien voor deze docu, maar die is nog niet officieel uitgegeven volgens mij. Van die Blu-Ray en DVD afbeeldingen is ook niet veel te maken Lennon!
Misschien dat er in de komende dagen nog wat verschijnt!
narva77 (crew films)
Waarom staat er zo'n rare foto bij de hoes?
Dit is volgens mij de originele hoes?
Apster
Overzichtelijke en reuze interessante documentaire van een superband die niet altijd begrepen werd door pers en publiek. Tevergeefs lag de focus voor een groot deel op de VS lag om daar succesvol te zijn, maar de conservatieven daar snapten niets van de muziek, Mercury en de extravagante shows. Gelukkig lag de rest van de wereld wel aan hun voeten en hebben ze een erfenis achter gelaten van geweldige rocksongs.
Alle hoogtepunten en dieptepunten komen aan bod, met hier en daar wat grappige verhalen en de docu heeft prachtig nog nooit eerder vertoond materiaal van concerten en studio opnames. Ontroerend en hartverscheurend moment is om Mercury dood en doodziek nog eenmaal een videoclip te zien opnemen.
Wel jammer dat het nummer Innuendo niet aan bod kwam, moet toch ook wel een mooi verhaal achter zitten en het is een van Queen's beste platen. Geeft verder niet, heb me ontzettend vermaakt en de twee uur vlogen voorbij.
Dikke 4*
Sutherland
Eindelijk eens een goede officiële docu over "a certain band called Queen". Als Queenliefhebber heb ik menig documentaire voorbij zien komen en werd keer op keer alles herhaald e.d. Maar deze docu laat nieuwe beelden zien, en de interviews met de betrokkenen zijn zeer waardevol.
Het is een mooi overzicht van het rijzen, vallen en uiteindelijk weer opstaan van deze band met zijn charismatische frontman. De kleurbeelden van Freddie tijdens het filmen van de video Days of Lives grepen me bij de keel(De videoclip werd in zwart-wit geschoten, en met een terechte reden zie ik nu). Wat een geluk dat hij zoveel heeft achtergelaten en dat we nog steeds kunnen genieten van deze fantastische muziek.
De dvd zelf is een aanrader om aan te schaffen, want er staan m.i. mooie extra's op. Nooit eerder vertoonde videoclips, en nog meer interviews die niet in de docu zelf zitten.
Blijft toch jammer dat John Deacon hier niet even aan wilde meewerken.
SnakeDoc
Oke, omdat iedereen slaapt ben ik hem nu maar op Blu-Ray gaan bekijken met koptelefoon op, maar dat gaat alsnog niet goed komen, want ik sta hier na 10 seconden al te stuiteren op 'One Vision'

SnakeDoc
En eindelijk gezien! Wat een waanzinnige documentaire over de. wat mij betreft, beste band allertijden! Alles komt aan bod, maar de kracht zit hem hier ook in de vele muziek momenten. Veel shots uit optredens en veel geoefen. Leuk!
Freddie was echt een entertainer. Die man wist precies hoe hij voor de camera en op het podium het publiek moest teasen en bespelen.
Fascinerend om te zien hoe hij telkens het voortouw neemt, en treurig om te zien hoe hij zijn laatste dagen toch nog goeie muziek probeert te maken. Vooral de gekleurde beelden bij de opnames van 'These are the days of our lives' waren vrij shocking en verdrietig!
Fantastisch dat Brian en Roger hier aan wouden mee werken. Ze geven ons een leuk kijkje in die hechte groep van toen. Toch miste ik Deacon. Waar was hij?
De Blu-Ray / DVD is trouwens echt een aanrader. Er staat meer dan een uur aan extra's op. Making-offs, intervieuws en gewoon dom gelul over Brian May zijn langste scrabble woord
Een documentaire die wat mij betreft een zeer perfect beeld schept van de band Queen!
Must have voor de echte liefhebbers!
narva77 (crew films)
En ik had speciaal de still gewijzigd in de dvd-hoes. Wat wil je nog meer?
DragQueen
Als Diehard Queenfan ben ik zeer blij met deze Docu. Eindelijk een Documentaire van niveau. En redelijk allesomvattend. Daarbij ook zeer informatief, en vol met nieuwe beelden. Die werkelijk goed opgepoetst zijn. Ook zeer toegangkelijk gebracht, zowel voor De doorgewinterde Queenfan, als voor de mensen die minder met Queen hebben. 4,5 Ster. Als John Deacon nog even een woordje had gesproken, had hij wellicht de volle score gekregen.
1e deel gezien. Inderdaad ijzersterke documentaire die goed laat zien hoe Queen de weg naar de top verliep, met veel inhoudelijk boeiende info over de totstandkoming van hun bekendste nummers. Op naar deel 2.
Tweede deel is ook goed. Muzikaal vond ik Queen niet meer zo sterk toen, maar de blik op het groepsproces, waarbij de band bijna uit elkaar viel is interessant. De come back op live aid fabuleus en het eind erg ontroerend. Al met al een puike docu. Objectief gezien een dikke 4* waar maar als liefhebber van vooral het oude werk (en vroeger groot fan) doe ik er toch een halfje extra bij.
Ps. Taylor blijft mijn favorite bandlid, want muzikaal gezien ben ik het volledig met m eens. Die homodiscosound sucks!
timbo_
Ik ben niet opgegroeid met Queen. Ik ken de nummers wel, maar de band en met name frontman Freddie Mercury hebben nooit een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Voor mij was de documentaire Queen: Days of Our Lives daardoor een echte eye opener. De ups en downs van de band, Freddie Mercury, het commentaar van Brian May en Roger Taylor, de waanzinnige concertbeelden en de indrukwekkend momenten rondom het overlijden van Mercury, maken van deze docu een fascinerend inkijkje in veertig jaar Queen. Een absolute aanrader voor iedere muziekliefhebber al is het maar om het ontstaan van Bohemian Rhapsody en We Will Rock You nogmaals mee te maken. Ik meende dat Senna de beste documentaire van 2011 was, maar na het zien van Queen: Days of Our Lives ben ik daar niet meer zo van overtuigd.
SnakeDoc
Herzien, en wederom genoten. De laatste 40 minuten gingen nu nog meer door merg en been. Het viel me ook op hoe leuk ze het Queen tijdperk behandelen per album, en hoe compleet de docu eigenlijk wel niet is, ondanks de afwezigheid van Deacon.
Halve ster erbij!
Huh, je kan er gewoon op stemmen? Dit is toch de docu die laatst ook televisie was? Ik als Queen fan heb hem natuurlijk gelijk gekeken.
Uiteraard is dit een interessante documentaire die veel nieuwe dingen laat zien die je nog niet wist van Queen, zoals inderdaad de schokkende beelden van Mercury op de set van het geweldige nummer These Are The Days Of Our Lives. Helemaal uitgemergeld en doodziek. Erg pijnlijk om een groot frontman zo ziek en verzwakt te zien. Verder wel belangrijke informatie over de tijdelijke break-up van de groep, waar het zeer aanstekelijke nummer Don't Stop Me Now gek genoeg symbool voor stond. Maar ook tripjes naar Zuid Afrika wist ik zelf eigenlijk niet veel van af dat dit veel teweeg heeft gebracht. Het blijft toch een ander decennium en ik was toen nog niet geboren. Wat dat betreft is deze documentaire erg informatief.
Verder mooie informatie over zijn laatste dagen, waar vooral het nummer Mother Love voor mij toch een diepe indruk achterlaat. Mercury heeft dit 9 dagen voor zijn dood met zijn allerlaatste adem nog met zo'n stem weten te produceren. Jammer dat May het laatste couplet af heeft moeten maken omdat Freddie het niet meer heeft kunnen opbrengen.
Helaas miste ik zelf wel de fragmenten uit de jeugd van Mercury en zijn grote liefde Mary, maar dat is misschien meer iets voor de documentaire over Freddie. Die was overigens vorig jaar ook op televisie en geeft meer een goed beeld over het leven van de frontman zelf.
Al met al een waardige documentaire over een van de grootste bands aller tijden die qua discografie misschien wel ietsjes meer had kunnen bieden. Zo zie je maar weer dat twee uur eigenlijk ook maar te weinig is om een definitief beeld over Queen te kunnen geven. Al zeg ik dit ook alleen maar om nog kritisch proberen te blijven
Want ze zijn wel alle albums bij langs gegaan, maar niet specifiek op een aantal bekende nummers.
Ik ga nu maar weer verder met de autobiografie over Mercury, geschreven door Leslie Ann Jones. Heerlijk boek!
Lefgozer
Geen fan van Queen, maar ondanks dat bleef ik toch de volle twee uur geboeid kijken.
narva77 (crew films)
Same here eigenlijk. Ben wel ooit echt fan geweest van Queen, zo rond mijn 13e/14e jaar. Dat was rond '91/'92, toen Freddie net was overleden.
Maar nog altijd een rock/metal fan, en de muziek van Queen vind ik nog steeds leuk om te horen. Inderdaad jammer dat John Deacon geen medewerking wilde verlenen aan de film.
Verder ietwat jammer dat er géén beelden in zaten van het legendarische concert, dat de groep gaf in 1986 in Boedapest, tijdens hun "Magic Tour". Dat concert heb ik ooit begin jaren '90 op MTV gezien, en opgenomen op VHS, maar daarna geloof ik iets anders overheen genomen...
Een stukje van "Innuendo" was ook wel leuk geweest. Wel grappig dat ze van het album "The Miracle" juist de minst bekende hitsingle eruit lichtten; "Scandal".
Echter, een stukje over het maken van de videoclip van "Breakthrough" was ook wel leuk geweest. Dat was veruit hun duurste videoclip ooit. Reden: ze moesten voor die clip een extra levensverzekering afsloten, omdat ze de clip opnamen op een echt rijdende trein!
Maargoed, ik snap dat ze keuzes moesten maken uit al die vele uren aan beeldmateriaal.
Verder gewoon een zeer goed document.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Freddie Mercury - The Great Pretender
Documentaire / Muziek, 2012

Rocky III
Drama / Sport, 1982
rock 'n' rolljaren 70koninginrock starliedrockconcerttribute mannelijke homoseksualiteitpopularityrockbandjaren 80muziekdocumentaire