Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Stephen Dorff, Chyler Leigh en JR Bourne
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Plot Brake
"The only way out is to give in"
Jeremy Reins (Stephen Dorff) is een agent van de geheime dienst die gevangen wordt gehouden in de kofferbak van een auto door een terroristische organisatie. Hij ondergaat zowel mentaal als fysiek immense martelingen wanneer de terroristen informatie los proberen te krijgen voor hun sinistere plan.
Jeremy Reins
Training Agent McClane
Training Agent Dipego
Paramedic
schram101
Lijkt een kopie van Buried maar toch best vermakelijk. Komt op de lijst!
vekinhaze
lijkt idd een beetje op buried maar deze vind ik persoonlijk veel beter en zeker een verassend einde!
vranque
Treurig hoor. Het wordt best aardig opgebouwd maar het zakt compleet in, inclusief het zogenaamd verrassende einde zoals hierboven wordt gesuggereerd. Misschien heb ik nog iets teveel "buried" in mijn achterhoofd.
Kierkegaerd
Ik zou de hoeveelheid ongeloofwaardigheden kunnen gaan opsommen, maar dan ben je even lang aan het lezen dan de film duurt. Dus wil je dat weten, kun je beter kijken.
mcdaktari
ongeloofwaardigheden ??? Ik weet het niet maar misschien zou je beter documetaires kunnen kijken die zijn over het algemeen wel geloofwaardig.
Oliveri
Zit nu al 30 minuten te kijken en nog steeds speelt het hele verhaal zich af in de kofferbak van een of andere duistere auto (je krijgt het er zelf benauwd van). Had toch wel leuk geweest als er ook ergens anders wat te zien was geweest (film suggereert dit tenslotte wel). Buried vond ik om die reden ook een enorme tegenvaller.
Donkerwoud
Zit nu al 30 minuten te kijken en nog steeds speelt het hele verhaal zich af in de kofferbak van een of andere duistere auto (je krijgt het er zelf benauwd van). .
Zou dat niet de bedoeling zijn? Volgens mij mis je iets.
Oliveri
Beste Schram en Donkerwoud,
dat het verhaal zich ALLEEN maar in een kofferbak afspeelt is uit de beschrijving niet af te leiden, had ik dit geweten had ik niet eens gekeken. Wellicht de reden dat jullie deze film niet beoordeeld niet beoordeeld hebben?
Beste Schram en Donkerwoud,
Jeremy Reins (Stephen Dorff) is een agent van de geheime dienst
die gevangen wordt gehouden in de kofferbak van een auto
mcdaktari
De film "Buried" kreeg toen zo veel lof, maar ik vind "Brake" toch echt niet minder. Okee het is wel niet hetzelfde verhaal maar het komt toch op hetzelfde neer. Ik vind "Brake" misschien zelfs wel beter, maar dan zou ik "Buried" eigenlijk eerst nog eens een keer moeten kijken want is w3eer een tijdje geleden, maar dat vond ik toen dacht ik toch ook best een aardige film ondanks de hele film in een doodskist afspeelt. "Brake" is zeker een kijk beurt waard vind ik.
Pazmaster
Niet slecht maar wel een beetje voorspelbaar. Toch vind ik buried iets beter. Ik weet niet precies waarom maar buried boeide mij net iets meer. Misschien omdat buried voor mijn gevoel iets geloofwaardiger over komt. 2,5 ster
perceived
"Buried" is een stuk trager en de nadruk ligt veel meer op psychologisch drama. "Brake" is vooral makkelijk entertainment, veel meer een actiefilmpje. Duidelijke rip-off natuurlijk, maar slim gemaakt voor een (deels) ander publiek. 5/10*
Prima thriller en een uitstekende Stephen Dorff zorgen voor veel spanning en vermaak ,alleen het belachelijke einde doet geen goed aan de film. Ook was het leuk om de mooie Chyler Leigh eens te zien behalve dan in Grey's Anatomy als Dr. Lexie Grey
KillahHillah
Hier ben ik het volkomen mee eens. Ik vond de spanningsopbouw erg goed en Stephen Dorff zet hier een prima rol neer. Zat aan 3.5* te denken, tot het einde. Een hele ster aftrek voor dit belachelijke einde. Had het scherm wit gemaakt nadat de kofferbak vol was gelopen en dan de aftiteling; nu krijg je een einde wat alle logica tart en je als filmkijker niet meer serieus neemt
Debo
Een film a la burried maar in mijn ogen een stuk minder. In burried voelde je echt de claustrofobische sfeeren daar is hier geen sprake van. De film begint goed maar zakt naar mate de film langer duurt, een beetje in. Het einde vond ik een slap en doet, zoals anderen hier ook melden, absoluut afbreuk aan de film. Leuk voor als je een avond niets te doen hebt.
gauke
Een solide thriller, echter onwaarschijnlijk en soms zelfs belachelijk, met meer actie en even anders dan zijn voorloper 'Burried'. Het probleem is wanneer je 'Burried' gezien hebt, dat deze film al snel saai en voorspelbaar wordt. Het einde is teleurstellend. Stephen Dorff speelt zonder meer een goede rol.
pindope
Het einde ..................dit meen je niet toch .alles helemaal ingezakt zonde ..echt zonde .
Goodfella_88
Hoewel de film veel trekjes had van de film Buried (die beter is), bleef het goed overeind.
Alleen de laatste 10min van de film waren slecht en maakte het verhaal ongeloofwaardig. Hadden ze beter eruit kunnen laten
tal1b
ben blij dat ik de plot niet had gelezen.. ga zoals gewoonlijk blank de film in, en dan is deze best ok.
en inderdaad het eind vd film was slap, alsof je ff na al die martelingen op weg naar 't ziekenhuis het eruit flapt.
snarfje5508
Qua script bijna een kopie van buried maar toch met wat andere accenten. Bij vlagen zelfs beklemmend. Wat je al niet kunt doen met een kofferbak en één acteur die zijn rol overtuigend speelt. Plot had wat mij betreft niet gehoeven.
Sp3kkie
Ik heb me prima vermaakt met deze film. En ik hou er wel van dat het einde eens niet goed afloopt. Overigens is dat zo'n beetje de enige echte overeenkomst met buried. Ik bedoel die liep ook niet best af terwijl ze ons ook eerst deden geloven dat het goed zo komen.
Hoewel ik me wel vermaakt heb vind ik wel dat de film Buried toch iets meer lof verdiend. Deze film maakt naast het beklemmende verhaal gebruik van wat snelle ritjes met een auto, een schietpartijtje hier en daar en af en toe iets in de kist waarin Steven vast zit. In Buried worden we alleen vermaakt met een kist waarin vrijwel niets gebeurd. Alles ligt er al en er worden geen spullen toegevoegd en actie zit er ook niet in. We worden volledig vermaakt door de acteerprestaties en het beklemmende gevoel.
Daarom geef ik deze film een 7, dus 3,5 ster
Goodfella_88
En ik hou er wel van dat het einde eens niet goed afloopt
Dat is ook het probleem met deze film niet dat hij slecht afloopt, maar de manier waarop
joey1973
Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen.... Natuurlijk was buried vele malen beter. Maar het acteerwerk was dik in orde, het verhaal had helaas wat ongeloofwaardigheden waar ik niet snel overheen kan stappen, de twist aan het einde was leuk, maar persoonlijk vond ik het erg voorspelbaar. Toch een dikke voldoende
erpunited
Simpele film. Einde is wel leuk. Maar dat was wel het enige spannende aan de film
SaNDuTjE
Het plot is vermakelijk maar de hoeveelheid ongeloofwaardigheden en het eind doen de film de das om. Dorff is prima gecast voor de film en laat zien zelf een film te kunnen dragen aangezien dat met zo'n verhaal wel behoorlijk van belang is. De redelijke opbouw zorgt tot halverwege de film voor genoeg spanning (tip, als je de plot nog niet gelezen hebt doe dit dan ook niet) maar jammer genoeg wordt er dan te snel te veel weggegeven waardoor het beklemmende er vanaf gaat en het wachten op de finale is. Het eind lijkt een bevredigende te worden maar de laatste twist verpest dat helaas.
Geen verkeerde film maar had nog stuk beter kunnen zijn. Best een kleine aanrader.
opa-ben
Goeie rol van Stephan Dorff als agent van de secret service die ze informatie afhandig willen maken, en op het eind blijkt alles toch niet zo te zijn als het lijkt. maar het blijft een hele zit om 80 minuten te kijken naar iemand die in een glazen doos zit opgesloten.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Puncture
Drama, 2011